Tiedostojen näkeminen Finderissa

Finder on Macin kotipesä. Finder-kuvakkeessa on siniset hymyilevät kasvot; klikkaamalla kuvaketta Dockissa voit avata Finder-ikkunan.

Sininen nuoli osoittaa Finder-kuvaketta Dockin vasemmassa reunassa.

Finder-ikkunoilla voit järjestää ja käyttää lähes kaikkea Macilla olevaa.

Esimerkki Finder-ikkunasta.

Sisällön näkeminen

Klikkaamalla Finder-sivupalkin kohteita näet mm. tiedostoja, ohjelmia ja latauksia. Voit tehdä sivupalkista entistäkin hyödyllisemmän muokkaamalla sitä.

Voit myös pyytää Siriä etsimään haluamasi asiat.

Kysy Siriltä: Voit sanoa esimerkiksi:

• ”Näytä kaikki tiedostot, joiden nimessä on esitelmä”

• ”Avaa esitys, jonka loin eilen”

• ”Näytä tiedostot, joissa on tunniste Omat”

• ”Etsi tiedostot, jotka Juho lähetti viime viikolla”

Käytä kaikkea kaikkialla

iCloud Drivellä voit tallentaa Työpöytä- ja Dokumentit-kansioiden tiedostot ja kansiot automaattisesti iCloudiin. Voit käyttää niitä miltä tahansa Macilta, jolle olet kirjautunut sisään samalla Apple ID:llä.

Käytä kansioita tai ole käyttämättä

Jos haluat järjestää tiedostoja kansioihin, voit tehdä niin. Uusien kansioiden luominen on helppoa Dokumentit-kansiossa, työpöydällä tai iCloud Drivessä.

Voit myös järjestää tiedostosi käyttämällä tunnisteita.

Näkymän valitseminen

Voit valita, miten katselet kohteita Finder-ikkunoissa. Sinun ei esimerkiksi tarvitse katsella kohteita luettelona – Cover Flow'lla voit selata tiedostoja ja kansioita visuaalisesti.

AirDropilla lähettäminen

Voit lähettää tiedoston lähellä olevaan iOS-laitteeseen tai Macille suoraan Finderista. Aloita klikkaamalla AirDropia sivupalkissa. Jos haluat lisätietoja, katso: AirDropin avulla voit lähettää tiedostoja lähellä oleviin laitteisiin.

Voit myös valita tiedoston Finderissa ja klikata Jaa-painiketta (tai käyttää Touch Baria), jotta voit jakaa sen muun muassa Mailissa, AirDropilla, Viesteissä ja Muistiinpanoissa.