macOS:n asentaminen uudelleen

Kun sinun on asennettava macOS uudelleen Macillasi, voit asentaa sen internetistä tai jokaisen Macin kovalevyllä tai flash-tallennustilassa olevalla palautusosiolla. Molemmat tavat asentaa uudelleen säilyttävät tiedostot ja asetukset ennallaan.

Tärkeää: Sinun on oltava yhteydessä internetiin, jotta voit asentaa macOS:n uudelleen.

1. Valitse valikkorivillä Omenavalikko > Käynnistä uudelleen.

2. Heti, kun Mac käynnistyy uudelleen, tee jokin seuraavista:

• Uusimman macOS-version asentaminen internetistä: Pidä optio-komento-R painettuna, kunnes näkyviin tulee pyörivä pallo ja päästä sitten irti näppäimistä.

Tämä valinta asentaa uusimman tietokoneesi kanssa yhteensopivan macOS-version.

• Tietokoneen alkuperäisen macOS-version asentaminen uudelleen internetistä: Pidä vaihto-optio-komento-R painettuna, kunnes näkyviin tulee pyörivä pallo ja päästä sitten irti näppäimistä.

Tämä valinta asentaa uudelleen tietokoneesi mukana tulleen uusimman macOS:n version, mukaan lukien saatavilla olevat päivitykset kyseiseen versioon.

• macOS:n asentaminen uudelleen tietokoneen sisäisellä palautuslevyllä: Pidä painettuna komento-R, kunnes Lisäohjelmat-ikkuna tulee näkyviin.

Tämä valinta asentaa uudelleen tietokoneen sisäiselle palautuslevylle tallennetun macOS:n version, mukaan lukien kaikki asentamasi päivitykset.

3. Valitse Asenna macOS uudelleen ja klikkaa Jatka.

4. Noudata näytöllä näkyviä ohjeita. Valitse levynvalintaosiossa nykyinen macOS-levy (se on useimmissa tapauksissa ainoa käytettävissä oleva).