Dokumentin tallentaminen PDF-tiedostona

Voit jakaa dokumentin muiden kanssa tallentamalla sen PDF (Portable Document Format) muodossa. Myös henkilöt, joilla ei ole alkuperäisen dokumentin luomisessa käyttämääsi ohjelmaa, voivat katsella tiedostoa, kunhan heillä on Esikatselun tai Adobe Acrobatin tapainen PDF-katseluohjelma.

1. Avaa dokumentti, jonka haluat tallentaa PDF-tiedostona.

2. Valitse Arkisto > Tulosta.

3. Klikkaa PDF-ponnahdusvalikkoa ja valitse Tallenna PDF.

Klikkaa PDF-ponnahdusvalikkoa ja valitse Tallenna PDF.
  4. Valitse PDF-tiedostolle nimi ja tallennuspaikka. Syötä haluamasi tiedot Otsikko-, Tekijä-, Aihe- ja Avainsanat-kenttiin.

Voit myöhemmin etsiä näiden kenttien sisältöä Spotlightin avulla.

5. Jos haluat suojata dokumentin salasanalla, klikkaa Suojausvalinnat.

Voit vaatia salasanoja dokumentin avaamiseksi, siitä kopioimiseksi ja sen tulostamiseksi.

Vinkki: Jos olet tehnyt ostoksen verkossa ja verkkosivu näyttää kuitin ostotositteena, voit tallentaa sen PDF:nä sen sijaan, että tulostaisit sen. Avaa PDF-ponnahdusvalikko ja valitse Tallenna PDF Verkkotositteet-kansioon. PDF tallennetaan Dokumentit-kansion Verkkotositteet-kansioon.