Tiedostojen järjestäminen tunnisteilla

Voit merkitä tiedostoja ja kansioita niiden löytämisen helpottamiseksi. Tunnisteet toimivat kaikkien tiedostojen ja kansioiden kanssa, tallennatpa ne Macillesi tai säilytät iCloudissa.

Tiedostojen ja kansioiden merkitseminen

Voit lisätä tiedostoihin useita tunnisteita.

• Avoimen tiedoston merkitseminen: Pidä osoitinta dokumentin otsikon oikealla puolella, klikkaa nuolta, klikkaa Tunnisteet-kenttää, syötä uusi tunniste tai valitse tunniste luettelosta.

• Uuden tiedoston merkitseminen tallennuksen yhteydessä: Klikkaa Arkisto > Tallenna. Klikkaa Tallenna-valintaikkunassa Tunnisteet-kenttää ja syötä uusi tunniste tai valitse tunniste luettelosta.

• Tiedoston merkitseminen työpöydällä tai Finderissa: Valitse kohde ja avaa Arkisto-valikko. Voit myös ctrl-klikata kohdetta tai napauttaa sitä kahdella sormella. Valitse väri Tunnisteet-kohdan alapuolelta tai klikkaa Tunnisteet, jotta voit valita useammista tunnisteista, tai syötä uusi tunniste.

Myös Finder-ikkunassa voit valita kohteen, klikata Tunnisteet-painiketta , syöttää sitten uuden tunnisteen tai valita tunnisteen luettelosta.

Merkittyjen kohteiden etsiminen

1. Avaa Finder-ikkuna klikkaamalla DockinFinder-kuvaketta.

2. Toimi jollain seuraavista tavoista:

• Tunnisteen etsiminen: Syötä tunnisteen väri tai nimi hakukenttään ja valitse tunniste ehdotuksista.

Kysy Siriltä: Voit sanoa esimerkiksi: ”Näytä tiedostot, joissa on punainen tunniste.”Lisätietoja Siristä.

• Tunnisteen valitseminen sivupalkissa: Näet kaiken tietyllä tunnisteella merkityn klikkaamalla tunnistetta Finder-sivupalkissa.

Jos haluat muuttaa sivupalkissa näkemiäsi kohteita, valitse Finder > Asetukset, klikkaa Tunnisteet ja valitse tunnisteet, jotka haluat nähdä.

• Kohteiden järjestäminen tunnisteen mukaan: Klikkaa järjestämispainiketta ja valitse Tunnisteet.

• Kohteiden järjestäminen tunnisteen mukaan: Valitse missä tahansa näkymässä Näytä > Näkymävalinnat ja valitse Tunnisteet-valintaneliö. Laita luettelonäkymässä ja Cover Flow'ssa osoitin Tunnisteet-sarakkeen päälle ja klikkaa sitä. Klikkaa sarakkeen nimeä uudelleen, jotta järjestämisperuste käännetään.

Tunnisteiden poistaminen

• Tunnisteiden poistaminen kohteesta: Ctrl-klikkaa kohdetta tai napauta sitä kahdella sormella ja klikkaa Tunnisteet. Valitse poistettavat tunnisteet ja paina Poista.

• Tunnisteiden poistaminen Macilta: Valitse Finderissa Finder > Asetukset ja klikkaa Tunnisteet. Valitse poistettavat tunnisteet ja klikkaa poistopainiketta .

Tunnisteiden muokkaaminen

1. Valitse Finderissa Finder > Asetukset ja klikkaa Tunnisteet.

2. Toimi jollain seuraavista tavoista:

• Tunnisteen näkeminen Finderin sivupalkissa: Valitse tunnisteen oikealla puolella oleva sininen valintaneliö.

• Tunnisteen värin muuttaminen: Klikkaa tunnisteen vieressä olevaa väriä ja valitse uusi väri.

• Tunnisteen nimen muuttaminen: Klikkaa tunnistetta, klikkaa tunnisteen nimeä ja syötä uusi nimi.

• Uuden tunnisteen luominen: Klikkaa Lisää-painike .

• Tunnisteen poistaminen: Valitse tunniste ja klikkaa poistopainiketta .

• Tunnisteen lisääminen oikotievalikkoon: Valitse tunniste luettelosta ja vedä se sen tunnisteen päälle, jonka haluat korvata suosikkiosiossa ikkunan alareunassa. Oikotievalikossa, joka näkyy, kun ctrl-klikkaat tiedostoa, voi olla enintään seitsemän tunnistetta.

• Tunnisteen poistaminen oikotievalikosta: Vedä tunnistetta pois Suosikkitunnisteet-osiosta, kunnes näkyviin tulee poistomerkki .