Jos kaiuttimista ei kuulu ääntä

Varmista ensin, että ohjelman äänenvoimakkuussäätimiä ei ole käännetty kokonaan hiljaiselle. Kokeile myös jonkin toisen äänitiedoston, CD- tai DVD-levyn toistamista tai kokeile toistaa tiedostoa tai levyä toisella tietokoneella tai toisella mediasoittimella ongelman löytämiseksi. Kokeile sen jälkeen seuraavia ratkaisuja.

Jos yrität kuunnella tietokoneen sisäisten kaiuttimien kautta

• Irrota kuulokkeet tai ulkoiset kaiuttimet.

• Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja klikkaa Äänet ja Ääni ulos. Varmista, että ”Sisäiset kaiuttimet” on valittuna, Toistovoimakkuus-liukusäädintä ei ole vedetty aivan vasempaan reunaan ja että Mykistä-valintaneliö ei ole valittuna.

Avaa Ääni ulos -osio minulle

Mykistä-valintaneliö Äänet-asetukset -osion alaosassa.

Jos yrität kuunnella ulkoisten kaiuttimien kautta

• Varmista, että kaiuttimet on liitetty tietokoneen tai näytön äänen lähtöporttiin (tai ääniporttiin Ääniportti-kuvake, jos tietokoneessa on vain yksi ääniportti) ja tarvittaessa virtalähteeseen. Tarkista ulkoisten kaiuttimien virtakytkin ja äänenvoimakkuuden säätö. Kytke kaiuttimet tarvittaessa päälle ja säädä äänenvoimakkuutta.

• Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja klikkaa Äänet ja Ääni ulos. Jos tietokoneessa on vain yksi ääniportti, klikkaa Käytä ääniporttia kohteelle -ponnahdusvalikossa, valitse ”Äänen lähtö” ja varmista, että valittuna on ulkoiset kaiuttimet.

Avaa Ääni ulos -osio minulle

• Jos yrität kuunnella kaiuttimilla tai kuulokkeilla, jotka on liitetty tietokoneen tai näytön USB-porttiin, valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset, klikkaa Äänet ja Ääni ulos. Varmista, että valittuna on ulkoiset USB-kaiuttimet. Avaa Järjestelmän tiedot, klikkaa sivupalkin Laitteisto-osiossa USB ja varmista, että kaiuttimet ovat luettelossa. Jos ne eivät ole, irrota kaiuttimet ja liitä ne uudestaan.

Avaa Järjestelmän tiedot minulle

Jos ulkoiset kaiuttimet eivät vieläkään toimi, etsi ohjeita kaiuttimien mukana tulleesta dokumentaatiosta.

Jos yrität kuunnella näytön sisäisten kaiuttimien kautta

• Irrota kuulokkeet tai ulkoiset kaiuttimet.

• Varmista, että näytön kaapelit on liitetty Macin portteihin.

• Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja klikkaa Äänet ja Ääni ulos. Varmista, että ”Näytön ääni” on valittuna äänentoistolaitteiden luettelossa.

Avaa Ääni ulos -osio minulle

Jos yrität kuunnella digitaalisen vastaanottimen kautta

• Jos käytät tietokoneen digitaalista lähtöporttia (ei ole kaikissa tietokoneissa), valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja klikkaa Äänet ja sitten Ääni ulos. Varmista, että Digitaalilähtö on valittuna äänentoistolaitteiden luettelossa.

Avaa Ääni ulos -osio minulle

• Varmista, että tietokone on liitetty digitaalivalmiuksilla varustettuun vastaanottimeen optista digitaalista kaapelia käyttäen ja että vastaanotin on asetettu digitaaliseen lähtöön (katso ohjeita vastaanottimen mukana tulleesta dokumentaatiosta).

• Kokeile säätää vastaanottimen äänenvoimakkuutta. Tietokoneen äänenvoimakkuuden säädöillä ei voi säätää äänenvoimakkuutta silloin, kun digitaalilähtö on käytössä.

Jos tiettyjen varoitusten ääniä ei kuulu, katso: Varoitusäänien muuttaminen. Jos haluat tietoja tietokoneen tai näytön ääniporteista, katso: Ääniportit.