Dock-asetukset

Dock-järjestelmäasetuksilla voit muun muassa muuttaa Dockin kuvakkeiden kokoa, muuttaa Dockin paikkaa tai kätkeä sen.

Avaa asetukset valitsemalla Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja klikkaamalla Dock.

Avaa Dock-asetukset

Koko

Muuta Dockin kokoa vetämällä liukusäädintä.

Suurennus

Suurenna kuvakkeita, kun siirrät osoittimen niiden päälle. Valitse suurennussuhde vetämällä liukusäädintä.

Sijainti näytöllä

Valitse, sijoitetaanko Dock näytön vasempaan, oikeaan vai alareunaan.

Pienennä ikkunoita käyttämällä

Valitse näyttötehoste, jota käytetään, kun pienennät ikkunaa.

Suosi välilehtiä dokumentteja avattaessa

Valitse, koska haluat että dokumentit aukeavat välilehdellä (uuden ikkunan sijaan): aina, vain kun olet koko näytön tilassa tai käsin (vain kun avaat dokumentin kyseisellä tavalla).

Ikkunan otsikkopalkin kaksoisklikkaaminen

pienennä: Pienennä ohjelmaikkuna Dockin päädyssä olevalle alueelle.

zoomaa: Laajenna ikkuna täyttämään Dockin ja valikkorivin välinen tila. Jos Dock on näytön sivussa, ikkuna laajenee täyttämään valikkorivin alla ja Dockin vieressä olevan tilan.

Pienennä ikkunat ohjelmakuvakkeiksi

Pienennä ohjelmaikkuna Dockissa olevaan ohjelmakuvakkeeseen. Jos asetus ei ole valittuna, ikkuna pienennetään Dockin päädyssä olevalle alueelle.

Animoi aukeavat ohjelmat

Pomputtaa kuvakkeita, kun avaat ohjelmia.

Kätke ja näytä Dock automaattisesti

Kätkee Dockin, kun se ei ole käytössä. Saat kätketyn Dockin näkyviin siirtämällä osoittimen näytön siihen reunaan, jossa Dock on.

Näytä avoimien ohjelmien ilmaisimet

Näyttää pienen mustan pisteen ohjelman Dock-kuvakkeen alla, kun ohjelma on avoinna.