Macin etäkäytön salliminen

Jos sallit etäkirjautumisen, voit kirjautua Macille toiselta tietokoneelta SSH:ta käyttäen.

Macille ei voida kirjautua käyttäen Telnetiä.

Etäkirjautumisen käyttöönottaminen

1. Avaa Macilla Jako-asetukset (valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja klikkaa Jako).

Avaa Jako-asetukset minulle

2. Valitse Etäkirjautuminen.

Kun Etäkirjautuminen otetaan käyttöön, myös Secure FTP -palvelu (sftp) otetaan käyttöön.

3. Määritä, mitkä käyttäjät voivat kirjautua sisään:

• Kaikki käyttäjät: Kaikki tietokoneen ja verkon käyttäjät voivat kirjautua sisään.

• Vain nämä käyttäjät: Klikkaa lisäyspainiketta ja valitse, kuka voi kirjautua sisään etänä. ”Käyttäjät ja ryhmät” sisältää kaikki Macin käyttäjät. Verkkokäyttäjät ja Verkkoryhmät sisältävät verkossa olevat henkilöt.

Sisäänkirjautuminen toiselta tietokoneelta:

• Jos haluat kirjautua sisään toiselta tietokoneelta, avaa Pääte (tai muu SSH-ohjelma) kyseisellä tietokoneella ja kirjoita:

ssh username@IP address

Jos käyttäjätunnus on esim. ”steve” ja tietokoneen IP-osoite 10.1.2.3, avaa Pääte toisessa Macissa ja kirjoita:

ssh steve@10.1.2.3

Et tiedä käyttäjätunnusta ja Macin IP-osoitetta? Niiden selvittäminen on helppoa. Avaa Jako-asetusten Etäkirjautuminen-osio; käyttäjätunnus ja IP-osoite näkyvät Etäkirjautuminen: Päällä -osoittimen alapuolella.

Avaa Jako-asetusten Etäkirjautuminen-osio

Etäkirjautumisen salliminen Macille saattaa tehdä siitä vähemmän turvallisen. Jos haluat lisätietoja Macin tietoturvasta, katso Macin asettaminen turvalliseksi.

Jos haluat lisätietoja ssh-komennon käyttämisestä, kirjoita Päätteessä man ssh.

ssh-komennon man-sivu