Salasanojen hallitseminen avainnipuilla

macOS tallentaa ja suojaa Mac-tietokoneilla ja iOS-laitteilla käyttämäsi salasanat, tilinumerot ja muut luottamukselliset tiedot avainnipuilla.

Macin Avainnipun käyttö -ohjelmalla voit katsella ja hallita avainnippuja. Jos otat iCloud-avainnipun käyttöön Macilla, voit tallentaa avainniput iCloud-avainnippuun ja käyttää niitä kaikilta Mac-tietokoneilta tai iOS-laitteilta.

Mikä on avainnippu?

Avainnippu on salattu säiliö, joka tallentaa turvallisesti Macin, ohjelmien, palvelimien ja verkkosivustojen käyttäjätunnukset ja salasanat sekä luottamukselliset tiedot, kuten luottokorttinumerot ja pankkitilien PIN-koodit.

Kun käytät verkkosivustoa, sähköpostitiliä, palvelinta tai muuta salasanasuojattua kohdetta, voit tallentaa salasanan avainnippuun, jolloin sinun ei tarvitse muistaa ja syöttää sitä joka kerta.

Valintaikkuna, joka kysyy, haluatko tallentaa verkkosivuston salasanan.

Kaikilla Mac-käyttäjillä on sisäänkirjautumisavainnippu. Sisäänkirjautumisavainnipun salasana on sama kuin salasana, jolla kirjaudut sisään Macille. Jos Macin ylläpitäjä nollaa sisäänkirjautumissalasanan, sinun on nollattava sisäänkirjautumisavainnipun salasana.

Avainnipun käyttö

Macin Avainnipun käyttö -ohjelmalla voit katsella ja hallita sisäänkirjautumis- ja muita avainnippuja sekä avainnippuihin tallennettuja kohteita, kuten avaimia, varmenteita, salasanoja, tilitietoja ja muistiinpanoja. Jos unohdat salasanan, voit etsiä sen Avainnipun käytöllä. Lisätietoja Avainnipun käytöstä.

Avainnipun käyttö -ikkunan pääalueet: kategorialuettelo, luettelo avainnipun kohteista ja avainnippukohteen kuvaus.

iCloud-avainnippu

Jos käytät iCloudia, voit tallentaa mm. Safarin käyttäjätunnukset ja salasanat, verkossa käytetyt luottokorttitiedot ja Wi-Fi-verkkojen tiedot iCloud-avainnippuun. iCloud-avainnippu pitää tiedot automaattisesti ajan tasalla kaikissa Mac-tietokoneissa ja iOS-laitteissa. iCloud-avainnippu tallentaa myös Mailin, Yhteystietojen, Kalenterin ja Viestien sekä sosiaalisen median, kuten Facebookin tai Twitterin, sisäänkirjautumistiedot, jolloin ne ovat käytettävissä kaikissa laitteissasi. Lisätietoja iCloud-avainnipusta.

Ehdotettu salasana Safarista ja teksti, että se tallennetaan käyttäjän iCloud-avainnippuun ja on käytettävissä käyttäjän muilla laitteilla.

Vinkki: Kun käytät salasanoja ja luottokortteja verkossa, Safari voi tallentaa ne avainnippuun ja syöttää ne automaattisesti puolestasi. Jos käytät iCloud-avainnippua myös Macilla ja iOS-laitteilla, Safari voi syöttää tallennetut tiedot niillä kaikilla. Jos haluat lisätietoja, katso Luottokorttien, yhteystietojen ja salasanojen automaattinen täyttö.