Automaattisen täytön käyttäminen luottokorteille, yhteystiedoille ja salasanoille

Automaattisen täytön avulla Safari voi täyttää automaattisesti salasanasi, luottokorttitietosi, yhteystietosi ja muita tietoja. Se voi automaattisesti täydentää tietoja Yhteystietojen kontakteista. Se voi myös luoda turvallisen salasanan, jos tarvitset sellaisen. Safari korostaa automaattisesti täytettyjä kenttiä keltaisella.

Vinkki: Jos otat iCloud-avainnipun käyttöön Macilla ja muilla laitteilla, Safari syöttää tallennetut käyttäjätunnukset, salasanat ja luottokorttitiedot automaattisesti kaikkiin näihin laitteisiin.

Avaa Safari

Toimitusosoitelomake ja yhteystietokortti näkyvissä ja automaattinen täyttö saatavilla.

Luottokorttitietojen syöttäminen

• Voit valita tallennettujen luottokorttien luettelosta. Voit lisätä tai poistaa tallennettuja luottokortteja. Safari voi syöttää automaattisesti nimen, numeron ja vanhenemispäivän. Turvallisuussyitä Safari ei tallenna luottokortin turvakoodia. Sinun täytyy lisätä se manuaalisesti joka kerta, kun käytät korttia verkkosivustolla.

Tietojen täyttö Yhteystiedoista

• Jos haluat täyttää verkkosivulla olevan lomakkeen nopeasti, aloita kirjoittamaan yhteyshenkilön nimeä, jolloin hänen tietonsa täyttyvät automaattisesti. Jos yhteystietokortissa on useampi kuin yksi osoite, sähköpostiosoite, puhelinnumero tai muu yhteystieto, voit valita korttiin jo syötetyn koti-, työ- tai muun osoitteen (tai käyttää Touch Baria). Jos haluat, että Safari ei syötä tietoja automaattisesti, jatka kirjoittamista.

Käyttäjätunnuksen ja salasanan syöttäminen

• Jos olet aiemmin tallentanut verkkosivuston käyttäjätunnuksen ja salasanan, Safari syöttää tiedot automaattisesti. Klikkaa käyttäjätunnuskenttää ja valitse käyttäjätunnuksesi (tai käytä Touch Baria).

Jos verkkosivustolle ei ole tallennettuja tietoja, tee jokin seuraavista:

• Jos toinen verkkosivusto käyttää samaa käyttäjätunnusta ja salasanaa, voit käyttää näitä tietoja nykyiselle verkkosivustolle. Klikkaa salasanakenttää, klikkaa automaattisen täytön avainta ja valitse Muut salasanat. Valitse verkkosivusto, jonka käyttäjätunnusta ja salasanaa haluat käyttää, ja klikkaa Täytä.

• Jos verkkosivuston käyttäjätunnus ja salasana ovat yksilöllisiä, tallenna tiedot, jotta Safari voi syöttää ne automaattisesti seuraavalla kerralla. Syötä käyttäjätunnus ja salasana tai luo salasana (kuvattu alla) ja klikkaa kysyttäessä Tallenna salasana.

Turvallisen salasanan luominen

• Kun alat luoda uutta salasanaa verkkosivustolle ja iCloud-avainnippu on otettu käyttöön Macilla, Safari ehdottaa automaattisesti yksilöllistä ja vaikeasti arvattavaa salasanaa. Jos iCloud-avainnippua ei ole otettu käyttöön, klikkaa salasanakenttää, klikkaa automaattisen täytön avainta ja valitse Ehdota uutta salasanaa.

Muuta automaattisen täytön asetuksia

• Valitse Safari > Asetukset ja klikkaa Automaattinen täyttö.

• Jos haluat laittaa automaattisen täytön päälle tai pois päältä; valitse automaattiseen täyttöön sisällytettävät tiedot ja poista muiden valinta.

• Jos haluat muuttaa tai poistaa automaattisen täytön tietoja, klikkaa muutettavan tai poistettavan tiedon vieressä Muokkaa.

Tärkeää: Safari täyttää tiedot automaattisesti, kun kuka tahansa muu henkilö käyttää Maciasi käyttäjätunnuksellasi. Se täyttää tiedot automaattisesti myös, kun kuka tahansa muu henkilö käyttää muita laitteitasi, jos iCloud-avainnippu on käytössä kyseisissä laitteissa ja Macissasi.

Aseta tietosuojan vuoksi Mac näyttämään kirjautumisikkuna, kun se käynnistyy, ja vaatimaan salasana nukkumisen ja näytönsäästäjän jälkeen. Ota iOS-laitteet käyttöön niin, että ne vaativat salasanaa ennen näytön lukituksen avaamista.

Käyttäjätunnukset, salasanat ja luottokorttitiedot ovat salattuja OS X -avainnipussa. Ne ovat salattuja myös iCloud-avainnipussa, jos se on käytössä Macissasi.

Jos poistat luottokorttitietoja, käyttäjätunnuksia ja salasanoja Safarissa, ne poistetaan OS X -avainnipustasi. Ne poistetaan myös muista laitteistasi, jos iCloud-avainnippu on käytössä Macissasi ja muissa laitteissasi.