Jos avainnipun salasana on päivitettävä

Oletuksena avainnipun salasana on sama kuin käyttäjän salasana (salasana, jolla kirjaudut sisään tietokoneelle). Jos vaihdat käyttäjän salasanan Käyttäjät ja ryhmät -asetuksissa, avainnipun salasana päivitetään automaattisesti vastaamaan sitä. Jos ylläpitäjä nollaa käyttäjän salasanan, avainnipun salasanaa ei nollata automaattisesti ja sinua pyydetään nollaamaan avainnipun salasana, kun kirjaudut sisään seuraavan kerran. Voit myös päivittää avainnipun salasanan vastaamaan uutta käyttäjän salasanaa. Jotta voit avata avainnipun ja vaihtaa salasanan, sinun on tiedettävä avainnipun nykyinen salasana (joka on yleensä sama kuin tietokoneen aiempi käyttäjän salasana).

Avaa Avainnipun käyttö

Avainnipun salasanan vaihtaminen vastaamaan käyttäjän salasanaa

1. Valitse Muokkaa > Vaihda avainnipun ”Kirjautuminen” salasana.

2. Jos avainnippu on lukittu, syötä tietokoneen edellinen käyttäjän salasana ja klikkaa OK.

3. Jos syötit oikean salasanan, uusi ikkuna avautuu. Syötä edellinen käyttäjän salasana uudelleen Nykyinen salasana -kenttään.

4. Kirjoita uusi käyttäjän salasana Uusi salasana -kenttään.

5. Syötä uusi käyttäjän salasana Tarkista-kenttään ja klikkaa sitten OK.

Jos et muista edellistä käyttäjän salasanaa

Jos et muista edellistä käyttäjän salasanaa, sinun on nollattava oletusavainnippu. Oletusavainnipun nollaaminen poistaa kaikki avainnippuun tallennetut salasanat, mutta mahdollistaa synkronoimisen.

1. Valitse Avainnipun käyttö > Asetukset ja klikkaa Yleiset.

2. Klikkaa Nollaa oma oletusavainnippu.

3. Valitse Finderissa Omenavalikko > Kirjaa ulos. Kun kirjaudut uudelleen sisään, tallenna nykyinen salasana avainnippuun.

Jos käyttäjän salasana nollattiin, koska unohdit sen, etkä muista avainnipun vanhaa salasanaa, et voi käyttää vanhan avainnipun tietoja ja uusi, tyhjä avainnippu luodaan.