Nukkumis- ja heräämisaikojen asettaminen Maciin

Voit asettaa Macisi menemään nukkumaan, kun se on ollut käyttämättä tietyn aikaa. Voit myös asettaa Macisi menemään nukkumaan ja heräämään tiettynä aikana.

Nukkumis- ja heräämisaikojen asettaminen pöytäkone-Maciin

Huomaa: Jotkin valinnoista eivät välttämättä ole käytettävissä Macista riippuen.

1. Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja klikkaa Energiansäästäjä.

Avaa Energiansäästäjä-asetukset minulle

2. Toimi jollain seuraavista tavoista:

• Aseta aika, jonka tietokone tai näyttö odottaa ennen kuin se menee nukkumaan: Liikuta ”Tietokone nukahtaa”- ja ”Näyttö nukahtaa”- tai ”Näytön sammuminen”-liukusäädintä.

• Macin automaattisen nukahtamisen estäminen: Valitse ”Estä tietokoneen automaattinen nukkuminen, kun näyttö on sammunut”.

• Laita kovalevyt nukkumaan: Valitse ”Laita kovalevyt nukkumaan, kun mahdollista”.

• Pidä Mac päällä kun virtaa on saatavilla: Valitse ”Käynnistä automaattisesti sähkökatkoksen jälkeen”.

• Salli Macisi herätä hetkeksi, jotta käyttäjät pääsevät jaettuihin palveluihin (jos käytössä): Valitse jokin muu ”Herää...”-vaihtoehdoista, kuten ”Herää verkkoyhteydestä”.

Jos haluat lisätietoja, katso Nukkuvan tietokoneen resurssien jakaminen ja Applen tukiartikkeli Tietoja Herää tarvittaessa -toiminnosta ja Bonjour-nukkumisvälipalvelimesta.

Nukkumis- ja heräämisaikojen asettaminen kannettavaan Maciin

Huomaa: Jotkin valinnoista eivät välttämättä ole käytettävissä Macista riippuen.

1. Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja klikkaa Energiansäästäjä.

Avaa Energiansäästäjä-asetukset minulle

2. Toimi jollain seuraavista tavoista:

• Vaihda näytönohjaintilojen välillä: Vaihda näytönohjaintilojen välillä automaattisesti akun pidemmän käyttöiän takaamiseksi valitsemalla Automaattinen näytönohjaimen vaihtaminen.

• Nukkumisajan asettaminen niille ajoille, kun käytät kannettavan tietokoneen akkua: Klikkaa Akku ja liikuta "Tietokone nukahtaa"- ja "Näyttö nukahtaa"- tai "Näytön sammuminen"-liukusäädintä.

• Nukkumisajan asettaminen niille ajoille, kun käytät kannettavan tietokoneen virtalähdettä: Klikkaa Virtalähde ja liikuta "Tietokone nukahtaa"- ja "Näyttö nukahtaa"- tai "Näytön sammuminen"-liukusäädintä.

• Macin automaattisen nukahtamisen estäminen: Valitse Virtalähde-osiossa ”Estä tietokoneen automaattinen nukkuminen, kun näyttö on sammunut”.

• Laita kovalevyt nukkumaan: Valitse ”Laita kovalevyt nukkumaan, kun mahdollista” -asetus Akku- tai Virtalähde-osiossa.

• Himmennä näyttöä akkua käytettäessä: Klikkaa Akku ja valitse Himmennä näyttöä hieman akkua käytettäessä.

• Päivitä järjestelmä nukkuessa: Valitse ”Laita Power Nap päälle tietokoneen toimiessa akulla” Akku-osiossa tai ”Laita Power Nap päälle tietokoneen ollessa liitettynä virtalähteeseen” Virtalähde-osiossa.

Jos haluat lisätietoja, katso: Mikä on Power Nap?.

• Salli Macisi herätä hetkeksi, jotta käyttäjät pääsevät jaettuihin palveluihin (jos käytössä): Valitse Virtalähde-osiossa mikä tahansa käytettävissä olevista ”Herää...”-vaihtoehdoista, kuten ”Herää verkkoyhteydestä”.

Jos haluat lisätietoja, katso Nukkuvan tietokoneen resurssien jakaminen ja Applen tukiartikkeli Tietoja Herää tarvittaessa -toiminnosta ja Bonjour-nukkumisvälipalvelimesta.

Voit myös ajastaa ajan, jolloin Mac käynnistyy, sammuu, menee nukkumaan tai herää.