Käytä ohjelmia koko näytöllä tai Split View'ssa

Voit hyödyntää näytön jokaista tuumaa käyttämällä ohjelmia koko näytöllä tai vierekkäin jaetussa näkymässä. Voit keskittyä ikkunoiden sisältöön ilman, että työpöytä vie huomiotasi.

Kaksi ohjelmaa vierekkäin Split View'ssa.

Valikkoriviä ja Dockia on helppo käyttää ja työpöytä, muut ohjelmat ja luodut tilat ovat yhden pyyhkäisyn päässä.

Ohjelman käyttäminen koko näytöllä

Kaikki ohjelmat eivät tue koko näytön tilaa.

1. Klikkaa vihreää painiketta ohjelmaikkunan vasemmassa yläkulmassa tai paina ctrl-komento-F.

Painike koko näytön näkymään siirtymiselle.
  2. Tee koko näytön tilassa jokin seuraavista:

• Valikkorivin näyttäminen tai kätkeminen: Siirrä osoitin näytön yläreunaan tai pois sieltä.

• Dockin näyttäminen tai kätkeminen: Siirrä osoitin näytön alareunaan tai sivulle Dockin sijainnista riippuen tai pois sieltä.

• Muiden koko näytön ohjelmien välillä siirtyminen: Pyyhkäise ohjauslevyllä tai Magic Mousella vasemmalle tai oikealle. Jos haluat lisätietoja, katso: Ohjauslevyn ja hiiren eleiden käyttö.

3. Kun haluat lopettaa ohjelman käyttämisen koko näytön tilassa, siirrä osoitin näytön vasempaan yläkulmaan ja klikkaa vihreää painiketta tai paina ctrl-komento-F.

Painike koko näytön näkymästä poistumiselle.

Vinkki: Haluatko suuremman ikkunan menemättä koko näytön tilaan? Voit maksimoida ikkunan pitämällä optio-näppäintä painettuna, kun klikkaat vihreää maksimointipainiketta . Ikkuna laajenee, mutta valikkorivi ja Dock pysyvät näkyvissä. Jos haluat palata aiempaan ikkunakokoon, optio-klikkaa painiketta uudelleen.

Voit maksimoida ikkunan myös kaksoisklikkaamalla ohjelman otsikkopalkkia. Jos ohjelma sen sijasta minimoidaan Dockiin, voit muuttaa otsikkopalkkiasetusta Dock-asetuksissa.

Kahden ohjelman käyttäminen jaetussa näkymässä

Kaikki ohjelmat eivät tue jaettua näkymää.

1. Pidä ohjelmaikkunan vasemmassa yläkulmassa olevaa vihreää painiketta painettuna, vedä ohjelma haluamallesi sivulle ja vapauta painike.

Painike koko näytön näkymään siirtymiselle.
  2. Klikkaa näytön toisessa reunassa toista ohjelmaa, jota haluat käyttää.

3. Tee jaetussa näkymässä jokin seuraavista:

• Ikkunoiden koon muuttaminen: Vedä keskellä olevaa erotinpalkkia vasemmalle tai oikealle.

• Puolien vaihtaminen: Vedä ikkuna toiselle puolelle ikkunan työkalupalkista. Jos työkalupalkkia ei näy, klikkaa ikkunaa ja siirrä osoitin näytön yläreunaan.

• Valikkorivin näyttäminen tai kätkeminen: Siirrä osoitin näytön yläreunaan tai pois sieltä.

• Dockin näyttäminen tai kätkeminen: Siirrä osoitin näytön alareunaan tai sivulle Dockin sijainnista riippuen tai pois sieltä.

4. Kun haluat lopettaa ohjelman käyttämisen jaetussa näkymässä, klikkaa sen ikkunaa, tuo valikkorivi näkyviin ja klikkaa ikkunan vasemmassa yläkulmassa olevaa vihreää painiketta tai paina ctrl-komento-F.

Jäljellä oleva ohjelma laajennetaan koko näytölle ja sitä voidaan käyttää Spaces-palkissa. Kun haluat lopettaa ohjelman käyttämisen koko näytöllä, siirrä osoitin sen miniatyyrin päälle Spaces-palkissa ja klikkaa miniatyyrin vasempaan yläkulmaan näkyviin tulevaa poistumispainiketta .

Vinkki: Jos käytät jo ohjelmaa koko näytöllä, voit alkaa käyttää toista ohjelmaa nopeasti jaetussa näkymässä. Siirry Mission Controliin painamalla ctrl-nuoli ylös tai pyyhkäisemällä ylöspäin kolmella tai neljällä sormella ja vetämällä ikkuna Mission Controlista koko näytön ohjelman miniatyyrin päälle Spaces-palkissa. Voit myös vetää ohjelman miniatyyrin toisen päälle Spaces-palkissa.