Macin lukituksen avaaminen Apple Watchilla

Kun sinulla on Apple Watch, voit avata Macin salasanan syöttämisen sijasta Apple Watchilla.

Automaattisen avauksen näyttö, jonka keskellä sanotaan, että Macin lukitusta avataan Apple Watchilla.

Huomaa: Jotta voit käyttää automaattista avausta, Macissa (vuoden 2013 puoliväli tai uudempi malli) on oltava macOS Sierra tai uudempi ja Apple Watchissa on oltava watchOS 3 tai uudempi. Sinun on oltava kirjautuneena sisään iCloudiin samalla Apple ID:llä molemmilla laitteilla ja kaksivaiheisen todentamisen on oltava päällä Apple ID:llä. Varmista, että Apple Watch on avoinna.

• Automaattisen avaamisen laittaminen päälle Macilla: Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset, klikkaa Suojaus ja yksityisyys ja valitse Salli Apple Watchin poistaa Macin lukitus -valintaneliö.

Avaa Suojaus ja yksityisyys -asetukset

Klikkaa tarvittaessa osion alareunassa olevaa lukkokuvaketta ja kirjoita ylläpitäjän nimi ja salasana.

• Macin avaaminen: Herätä Mac painamalla mitä tahansa näppäimistön näppäintä tai avaamalla kannettavan näyttö. Näytöllä näytetään, että Macia avataan.

Järjestelmätiedot kertovat, jos Mac tukee automaattista avaamista. Valitse Omenavalikko > Tietoja tästä Macista ja klikkaa Järjestelmäraportti. Klikkaa sivupalkissa Verkko, klikkaa Wi-Fi ja etsi Liitännät-kohdasta Automaattinen lukituksen avaus.

Jos olet Macin ylläpitäjä, voit kirjautua sisään toisen käyttäjän tilille ja laittaa hänelle päälle automaattisen avaamisen, kunhan hänen Apple ID:nsä käyttää kaksiosaista todentamista ja hänen Apple Watchissaan on watchOS 3.