Tulosta langattomasti AirPrintilla

Jos sinulla on AirPrint-toimintoa tukeva tulostin, voit tulostaa Macilta ilman, että joudut lataamaan ja asentamaan tulostinohjelmistoja.

AirPrint on vakiona yleisimmissä tulostinmalleissa, lista AirPrint-yhteensopivista tulostimista löytyy Applen tukiartikkelista Tietoja AirPrintista. Jos tulostimesi tukee AirPrintia, se on yhteensopiva uusimman macOS:n kanssa.

Tulosta langattomasti AirPrint-tulostimeen

1. Varmista, että tulostin on liitetty samaan Wi-Fi-verkkoon kuin Mac.

2. Valitse Arkisto > Tulosta käyttämässäsi ohjelmassa.

3. Klikkaa Tulostin-valikkoa ja valitse valikon Lähellä olevat tulostimet -osiosta AirPrint-tulostin.

Huomaa: Jos et näe AirPrint-tulostintasi, voit valita Tulostin-valikosta Lisää tulostin ja lisätä sen tulostinluetteloosi. Jos haluat lisätietoja, katso: Wi-Fi- tai verkkotulostimen lisääminen.

4. Valitse muut haluamasi asetukset ja klikkaa Tulosta.

Jos et halua tulostaa langattomasti, voit mahdollisesti yhdistää Macin AirPrint-tulostimeesi USB- tai Ethernet-portin kautta. Tarkista tulostimen mukana toimitetusta dokumentaatiosta, onko siinä kyseisiä portteja.

Jos et voi tulostaa AirPrint-tulostimelle

• Varmista, että sinulla on uusin macOS-versio. Valitse Omenavalikko > Tietoja tästä Macista ja klikkaa Ohjelmiston päivitys.

• Yritä liittää AirPrint-tulostin Wi-Fi-verkkoon suoralla liitännällä tai siltaamalla. Tulostin voi sen jälkeen liittyä Wi-Fi-verkkoon ja toimia langattomasti.

• Kun olet laittanut tulostimen päälle, odota hetki ennen kuin tulostat. Joillakin tulostimilla voi kestää pari minuuttia käynnistyksestä ennen kuin ne näkyvät verkossa.

• Varmista, että AirPrint-tulostin on liitetty Wi-Fi-verkkoon tai AirPort Base Stationin tai AirPort Time Capsulen Ethernet LAN -porttiin. Et voi tulostaa AirPrint-toiminnolla tulostimeen, joka on liitetty AirPort Base Stationiin USB-portin kautta.

• Tarkista tulostimen valmistajalta, onko tulostinmalliisi saatavilla laiteohjelmistopäivityksiä.