Sanojen etsiminen

Voit etsiä sanojen tai sanonnan määritelmiä nopeasti ohjelmissa tai verkkosivuilla.

Katso lisää -ikkuna, jossa näkyy sanakirjan ja synonyymisanakirjan määritelmät sanasta.
  • Sanan etsiminen: Ctrl-klikkaa sanaa tai lausetta (joissakin ohjelmissa se on ensin valittava) ja valitse sitten oikotievalikosta Katso lisää. Tai napauta sanaa tai sanontaa kolmella sormella (jos ele on valittu Ohjauslevy-asetuksissa).

Jos ohjauslevy tukee voimakasta klikkausta, voit asettaa Katso lisää -eleen käyttämään sitä napautuksen sijaan. (Voimakkaasti klikkaaminen tarkoittaa painamista lujaa, kunnes tuntuu syvempi napsahdus.)

• Koko määritelmän näkeminen: Klikkaa lyhyen määritelmän lopussa olevaa lisää-linkkiä.

• Sanan katsominen Sanakirja-ohjelmassa: Klikkaa Avaa Sanakirjassa.

• Lisätietojen näyttäminen: Klikkaa kategoriaa, kuten Tietoja tai Elokuvat, Katso lisää -ikkunan alareunassa tai pyyhkäise ohjauslevyllä vasemmalle tai oikealle.

• Sanakirjalähteiden lisääminen tai muokkaaminen: Näytetyt sanakirjamääritelmät vaihtelevat Sanakirja-asetuksissa olevien lähteiden mukaan. Lisää tai muokkaa lähteitä klikkaamalla Määritä sanakirjoja. Valitse lähteitä tai poista niiden valinta Sanakirja-asetusten ikkunassa. Voit asettaa valintoja valitulle lähteelle, esimerkiksi miten ääntäminen näytetään tai millä Wikipedian kielellä etsitään.

Vinkki: Kun Spotlight-ehdotukset ovat käytössä, jotkin ohjelmat (kuten Mail, Viestit tai Muistiinpanot) voivat korostaa kohteen (kuten artistin nimi, paikka tai elokuvan nimi) tekstissä tai tehdä siitä linkin ilmaistakseen, että lisätietoja on saatavilla. Klikkaa vain nuolta tai linkkiä ja lue lisää Katso lisää -ikkunassa. (Viestejäsi, sähköpostejasi tai muuta sisältöä ei lähetetä Applelle; vain kohteet, jotka ovat Katso lisää -vihjeitä ja niihin liittyviä käyttötietoja saatetaan lähettää.)