MacBook Pro, jonka näytöllä on avoinna Keynoten teemavalitsin. Kaikki teemat -kategoria on valittuna vasemmalla, ja oikealla näkyy esimääritettyjä teemoja riveissä kategorian mukaan. Kieli- ja alue -ponnahdusvalikko on vasemmassa alakulmassa ja Normaali- ja Laaja-ponnahdusvalikko oikeassa yläkulmassa.

Aloita teeman avulla

Kaikkien esitysten pohjana on teema. Se on ennalta suunniteltujen dia-asettelujen joukko, jota voit käyttää lähtökohtana esitykselle. Korvaa teeman kuvat ja teksti omillasi ja lisää dioja tarvittaessa.

Esityksen luominen

Työkalupalkki, jossa on painikkeita taulukoiden, kaavioiden, tekstilaatikoiden, kuvioiden ja median lisäämiseen. Kaavio on valittuna, näkyvillä 2D-, 3D- ja Interaktiivinen-kaavioiden painikkeet. 3D on valittuna, ja kaaviovalinnat näkyvät alla.

Tekstin, kuvien, kaavioiden ja muun lisääminen

Lisää mille tahansa dialle objekteja kuten tekstilaatikoita, taulukoita, kaavioita, kuvioita ja mediaa (kuvia, ääntä ja videoita). Voit kerrostaa objekteja, muuttaa niiden kokoa ja linkittää ne verkkosivuille tai esityksesi muille dioille.

Kuvien, kaavioiden ja muiden objektien johdanto

Näytössä oikealla ovat Muoto-säätimet valitun videon koon ja ulkoasun muuttamiseen. Muoto-säätimien yläosassa ovat Tyyli-, Elokuva- ja Järjestä-painikkeet.

Valot, kamera, käy!

Elävöitä esitystäsi muun muassa elokuvilla, live-videolla, äänitetyllä selostuksella ja musiikilla.

Videon tai äänen lisääminen

Esitystä toistetaan ikkunatoistotilassa. Yhdessä ikkunassa näkyy esittäjän näyttö ja toisessa nykyinen dia.

Esityksiä kaikkiin tilanteisiin

Esityksen voi toistaa esimerkiksi videoneuvottelussa, useiden esittäjien virtuaalisesti esittämänä tai elokuvana, jossa on äänitetty selostus.

Esityksen toistaminen

Animaation säätimet, joilla animaatio voidaan lisätä valittuun kuvaan. Aloitus-, Toiminto- ja Lopetus-painikkeet näkyvät työkalupalkin yläosassa. Aloitus on valittuna, ja näkyvillä ovat säätimet Kulkuskaalaus-tehosteelle.

Ihastuta animaatioilla

Lisää yleisön huomion kiinnittämiseksi visuaalisia tehosteita tai animaatioita. Voit esimerkiksi lisätä siirroksen, jolla diat häivytetään, tai asettaa otsikon sanat pomppimaan dialle.

Siirrosten lisääminen diojen väliin

Yhteistyö-valikko, jossa on näkyvissä esityksen parissa yhteistyötä tekevien ihmisten nimet.

Tee yhteistyötä reaaliajassa

Kutsu muita käyttämään esitystä kanssasi. Kaikki kutsumasi henkilöt näkevät muutokset reaaliajassa, mutta voit hallita sitä, kuka voi muokata tai vain katsoa esitystä.

Yhteistyön johdanto

Tämä opas auttaa sinua pääsemään alkuun Macin Keynote 13.2:n käytön kanssa. (Voit tarkistaa, mikä Keynote-versio sinulla on, valitsemalla näytön yläreunan Keynote-valikossa Keynote > Tietoja: Keynote.) Tutustu Keynoten käyttöoppaaseen klikkaamalla Sisällysluettelo sivun yläreunassa tai syöttämällä sana tai lause hakukenttään.

Jos tarvitset lisäapua, vieraile Keynoten tukisivustolla.