MacBook Pron Touch Barin käyttäminen

MacBook Pron yläosassa oleva Touch Bar sopeutuu työskentelytapoihisi. Siinä on intuitiiviset pikakomennot ja aina saatavilla olevat appien ohjaustoiminnot.

MacBook Pron Touch Barilla voit käyttää Mac-komentoja nopeasti. Se muuttuu automaattisesti sen mukaan, mitä teet ja mitä appeja käytät. Touch Bar on saatavilla vuoden 2016 ja sitä uudemmille MacBook Pro -malleille, lukuun ottamatta 13-tuumaisia, kahdella Thunderbolt 3 -portilla varustettuja vuoden 2016 ja 2017 MacBook Pro -malleja.

Järjestelmän säätimet ja asetukset Control Stripissä

Kun käynnistät MacBook Pron, Touch Barin oikealla puolella olevassa Control Stripissä näkyy eräitä tuttuja painikkeita, kuten äänenvoimakkuus, vaimennus, näytön kirkkaus sekä Siri. Napauta Control Stripin laajennuspainiketta, jos haluat käyttää eri ohjaustoimintoja, kuten kirkkautta, Mission Controlia, Launchpadia ja median toistoa.

16-tuumainen MacBook Pro, jossa on Touch Bar

Jos haluat käyttää Touch Barin toimintonäppäimiä (F1–F12), paina näppäimistön vasemman alakulman Fn-näppäintä.

16-tuumaisessa MacBook Prossa, jossa on Touch Bar, on erillinen Esc-näppäin. Jos käytössä on 13- tai 15-tuumainen MacBook Pro, jossa on Touch Bar, Esc-näppäin sijaitsee Touch Barin vasemmalla puolella.

Appien Touch Bariin tutustuminen

Monet Macin sisältämät ohjelmat käyttävät Touch Bar -ohjaimia, joiden ansiosta yleiset toiminnot on entistäkin helpompi suorittaa. Esimerkiksi Mail-apissa Touch Baria voi käyttää viestien kirjoittamiseen, niihin vastamiseen, niiden arkistointiin, roskapostiksi merkitsemiseen ja liputtamiseen.

Kun kirjoitat sähköpostiviestiä, Touch Bar ennakoi kirjoitustasi. Voit lisätä ennakoidun sanan napauttamalla sitä tai Touch Barin emojia.

Kun valitset tekstiä, Touch Bar tuo näkyviin muotoiluvalinnat, kuten lihavoinnin, kursivoinnin ja luettelot.

Useimpien appien Touch Barissa on pikakomentoja, työkaluja ja ohjaustoimintoja haluamillesi tehtäville. Tämä koskee myös useimpia kolmansien osapuolten appeja. Tutki, mitä voit suorittaa nopeasti ja helposti napauttelemalla valintoja.

Touch Barin mukauttaminen

Touch Barin mukauttaminen on mahdollista monissa ohjelmissa, kuten Finder, Mail ja Safari.

Valitse Näytä > Muokkaa Touch Baria. Näyttöön tulee muokkausikkuna, jonka avulla voit valita suosikkikohteesi:

Kun Touch Baria mukautetaan, sen painikkeet hytkyvät. Vedä haluamasi kohteet osoittimen avulla näytöstä Touch Bariin.

Voit myös järjestellä kohteita vetämällä niitä vasemmalle tai oikealle Touch Barissa. Kohteita voi poistaa vetämällä ne ylös ja pois Touch Barista. Valitse näytöstä Valmis, kun olet valmis.

Control Stripin muokkaaminen

Voit myös lisätä, poistaa tai järjestellä Control Stripin painikkeita, Siri mukaan lukien.

Valitse muokkaamista tukevissa ohjelmissa (kuten Finderissa) Näytä > Muokkaa Touch Baria. Siirry Control Stripin muokkaukseen koskettamalla Touch Barissa olevan Control Stripin aluetta.

Vedä sen jälkeen haluamasi kohteet osoittimen avulla näytöstä Control Stripiin.

Voit järjestellä kohteet Control Stripissä vetämällä niitä vasemmalle tai oikealle tai poistaa ne vetämällä ne ylös ja pois Touch Barista. Valitse näytöstä Valmis, kun olet valmis.

Voit myös siirtyä Control Stripin muokkaustilaan klikkaamalla Järjestelmäasetusten Näppäimistö-kohdassa Muokkaa Control Stripiä.

Käyttöapuvalintojen käyttäminen Touch Barin avulla

Macin käyttöä helpottavat käyttöapuominaisuudet auttavat myös Touch Barin käytössä. Voit ottaa käyttöön VoiceOver-toiminnon, joka lukee Touch Bar -komennot ääneen, pitämällä komentonäppäintä painettuna samalla, kun painat Touch ID -painiketta (virtapainiketta) kolme kertaa.

Lue lisätietoja käyttöapuominaisuuksien käytöstä Touch Barin kanssa.