Macin, iPhonen, iPadin, iPod touchin ja Apple Watchin yhdistäminen jatkuvuustoimintojen avulla

Liiku saumattomasti laitteidesi välillä Handoffin, yleisen leikepöydän, iPhonen kautta soitettavien puheluiden, teksti- ja multimediaviestien, Instant Hotspotin ja Automaattisen lukituksen avauksen avulla.

Nämä ominaisuudet tunnetaan yhteisnimellä jatkuvuustoiminnot, ja niiden avulla laitteesi toimivat yhteen ja lisäävät tuottavuuttasi. Soita ja vastaanota puheluita koskematta lainkaan iPhoneesi. Aloita sähköpostin kirjoittaminen, muokkaa dokumenttia tai selaa verkkoa yhdellä laitteella ja jatka toisella laitteella siitä, mihin jäit. Avaa Macisi kirjoittamatta salasanaa. Voit jopa aktivoida iPhonesi yhteyspisteen ottamatta iPhonea taskustasi tai laukustasi.

Handoffin avulla voit aloittaa työn yhdellä laitteella ja vaihtaa sitten toiseen kätevästi lähellä olevaan laitteeseen ja jatkaa siitä, mihin jäit.

Handoffin käyttöönotto

Voit käyttää Handoffia sellaisella Macilla, iPhonella, iPadilla, iPod touchilla tai Apple Watchilla, joka täyttää jatkuvuustoimintojen järjestelmävaatimukset. Handoff toimii, kun laitteesi ovat lähellä toisiaan ja määritetty seuraavasti:

• Jokaisella laitteella on kirjauduttu iCloudiin käyttämällä samaa Apple ID:tä.
    Katso Apple Watchin käyttämä Apple ID avaamalla iPhonen Apple Watch -appi ja valitsemalla Yleiset > Apple ID.
  • Jokaisessa laitteessa on Bluetooth käytössä.
  • Jokaisessa Macissa, iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa on Wi-Fi käytössä.
  • Jokaisessa laitteessa on Handoff käytössä:
    • Mac: valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Yleiset. Valitse Salli Handoff-toiminto Macin ja iCloud-laitteiden välillä.
    • iPhone, iPad ja iPod touch: valitse Asetukset > Yleiset > Handoff ja laita sitten Handoff päälle.
    • Apple Watch: napauta iPhonen Apple Watch -apissa Yleiset ja valitse sitten Ota Handoff käyttöön.
      Apple Watch tukee siirtämistä kellosta iPhoneen tai kellosta Maciin, jossa on OS X Yosemite tai uudempi.

Handoffin käyttö

1. Avaa jossakin laitteessasi ohjelma, joka on yhteensopiva Handoffin kanssa.
    Handoffin kanssa yhteensopivia ohjelmia ovat esimerkiksi Mail, Kartat, Safari, Muistutukset, Kalenteri, Yhteystiedot, Pages, Numbers, Keynote ja monet muiden valmistajien ohjelmat.
  2. Aloita ohjelmassa jokin tehtävä, kuten sähköpostin tai dokumentin kirjoittaminen.
  3. Jos vaihdat Maciin, klikkaa ohjelman kuvaketta Dockissa:

Jos vaihdat iPhoneen, iPadiin tai iPod touchiin:

1. Avaa laitteen lukitus.
  2. Avaa moniajonäyttö aivan kuin appien välillä vaihdettaessa.
  3. Napauta näytön alalaidassa olevaa apin banneria.

Yleisen leikepöydän avulla voit kopioida sisältöä, kuten tekstiä, kuvia ja videoita, yhdessä Apple-laitteessa ja liittää sisällön sitten toiseen Apple-laitteeseen.

Yleisen leikepöydän ottaminen käyttöön

Voit käyttää yleistä leikepöytää sellaisella Macilla, iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla, joka täyttää jatkuvuustoimintojen järjestelmävaatimukset. Se toimii, kun laitteesi ovat lähellä toisiaan ja määritetty seuraavasti:

• Jokaisella laitteella on kirjauduttu iCloudiin käyttämällä samaa Apple ID:tä.
  • Jokaisessa laitteessa on Bluetooth käytössä.
  • Jokaisessa laitteessa on Wi-Fi käytössä.
  • Jokaisessa laitteessa on Handoff käytössä:
    • Mac: Valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Yleiset. Valitse Salli Handoff-toiminto Macin ja iCloud-laitteiden välillä.
    • iPhone, iPad ja iPod touch: valitse Asetukset > Yleiset > Handoff ja laita sitten Handoff päälle.

Yleisen leikepöydän käyttö

1. Kopioi teksti, kuva tai muu sisältö yhdellä laitteella ihan tavalliseen tapaan.
    Yleisen leikepöydän avulla voit myös kopioida kokonaisia tiedostoja yhdestä Macista toiseen. Jokaisessa Macissa on oltava macOS High Sierra.
  2. Sisältö lisätään automaattisesti lähistöllä olevan toisen laitteen leikepöydälle. Se säilyy siellä hetken tai kunnes korvaat sen kopioimalla jotain muuta jommallakummalla laitteella.
  3. Liitä sisältö toiseen laitteeseen tavalliseen tapaan.

iPhonen kautta soitettavien puheluiden avulla voit soittaa ja vastaanottaa puheluita Macilla, iPadilla tai iPod touchilla, kun ne ovat samassa verkossa kuin iPhonesi.

iPhonen kautta soitettavien ja vastaanotettavien puheluiden käyttöönotto

Voit käyttää Puhelut iPhonen kautta -toimintoa sellaisella Macilla, iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla, joka täyttää jatkuvuustoimintojen järjestelmävaatimukset. Se toimii, kun laitteesi ovat lähellä toisiaan ja määritetty seuraavasti:

• Jokaisella laitteella on kirjauduttu iCloudiin käyttämällä samaa Apple ID:tä.
  • Jokaisella laitteella on kirjauduttu FaceTimeen käyttämällä samaa Apple ID:tä.
  • Jokaisessa laitteessa on Wi-Fi käytössä.
  • Jokainen laite on yhdistetty samaan verkkoon Wi-Fi- tai Ethernet-yhteydellä.
  • Valitse iPhonessa Asetukset > Puhelin > Puhelut muilla laitteilla ja ota sitten käyttöön Salli puhelut muilla laitteilla.
  • Valitse iPadissa tai iPod touchissa Asetukset > FaceTime ja ota sitten käyttöön Puhelut iPhonesta.
  • Avaa Macissa FaceTime-ohjelma ja valitse sitten FaceTime > Asetukset. Klikkaa Asetukset ja valitse sitten Puhelut iPhonesta.

Jos palveluntarjoajasi tukee Wi-Fi-puheluita muista laitteista, voit määrittää kyseiset laitteet soittamaan ja vastaanottamaan puheluita, vaikka iPhonesi virtaa ei olisi kytketty tai vaikka se ei olisi lähistöllä. Lisätietoja Wi-Fi-puheluiden soittamisesta.

iPhonen kautta soitettavien ja vastaanotettavien puheluiden käyttö

Puhelun soittaminen iPadilla tai iPod touchilla

• Napauta puhelinnumeroa Yhteystiedot-, Kalenteri- tai Safari-apissa tai muussa apissa, joka havaitsee automaattisesti kyseisiä tietoja.
  • Voit myös avata FaceTime-apin ja kirjoittaa puhelinnumeron hakukenttään. Napauta hakutuloksissa näkyvää puhelinnumeroa ja napauta sitten Soita.

Puhelun soittaminen Macilla

• Siirrä osoitin Yhteystiedoissa, Kalenterissa, Safarissa tai muussa tällaiset tiedot automaattisesti havaitsevassa ohjelmassa näkyvän puhelinnumeron päälle. Klikkaa nuolta laatikossa, joka ympäröi puhelinnumeroa, ja valitse sitten Soita [puhelinnumero] iPhonella.
  • Voit myös avata FaceTime-ohjelman ja kirjoittaa puhelinnumeron hakukenttään. Ctrl-klikkaa hakutuloksissa näkyvää puhelinnumeroa ja valitse puhelinnumero sitten ponnahdusvalikosta.

Puheluun vastaaminen

• Vastaa iPadissa tai iPod touchissa puheluun liu’uttamalla.
  • Kun joku soittaa iPhoneesi, Macissasi näkyy ilmoitus. Voit vastata siitä puheluun, lähettää sen puhepostiin tai lähettää soittajalle viestin.

Lopeta puhelujen ohjaaminen johonkin laitteistasi poistamalla Puhelut iPhonesta -asetus käytöstä kyseisessä laitteessa. Katso lisätietoja käyttöönotto-osiosta edeltä.

Jos sinulla on iPhone, iPhonella lähettämäsi ja vastaanottamasi tekstiviestit voivat näkyä myös Macilla, iPadilla ja iPod touchilla. Voit sitten jatkaa keskustelua lähimpänä sinua olevalla laitteella.

Teksti- ja multimediaviestien käyttöönotto

Voit käyttää tätä toimintoa sellaisella Macilla, iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla, joka täyttää jatkuvuustoimintojen järjestelmävaatimukset. Varmista, että laitteesi asetukset on määritetty seuraavasti:

• Jokaisella laitteella on kirjauduttu iCloudiin käyttämällä samaa Apple ID:tä.
  • Siirry iPhonessa kohtaan Asetukset > Viestit > Lähetys/vastaanotto. Varmista, että näytön yläosassa näkyvä Apple ID on sama Apple ID, jota käytät iMessagessa muilla laitteillasi. Lisää valintamerkki puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi kohdalle, jotta sinut voi tavoittaa iMessagella molempien kautta. Tee sama iPadissa tai iPod touchissa.
  • Siirry iPhonessa kohtaan Asetukset > Viestit > Tekstiviestien välitys ja valitse sitten laitteet, joiden sallit lähettävän ja vastaanottavan tekstiviestejä tältä iPhonelta. Jos et käytä Apple ID:n kaksiosaista todennusta, kuhunkin muuhun laitteeseen tulee näkyviin vahvistuskoodi. Anna koodi iPhoneesi.
  • Avaa Macilla Viestit ja valitse sitten Viestit > Asetukset. Klikkaa Tilit ja valitse iMessage-tilisi. Varmista, että tässä näkyvä Apple ID on sama Apple ID, jota käytät muilla laitteilla. Lisää valintamerkki puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi kohdalle.

Teksti- ja multimediaviestien käyttö

Käytä tätä ominaisuutta aloittamalla keskusteluja tavalliseen tapaan laitteesi Viestit-ohjelmalla. Voit myös aloittaa keskustelun napauttamalla puhelinnumeroa Safari-, Yhteystiedot- tai Kalenteri-apissa tai muussa apissa, joka havaitsee puhelinnumeroita. Kaikki saapuvat ja lähtevät viestisi näkyvät kaikilla laitteillasi. Lue lisää teksti- ja multimediaviestien välittämisestä iPhonesta iPadiin, iPod touchiin tai Maciin.

Instant Hotspotin avulla iPhonesi tai iPadisi (Wi-Fi + Cellular) oma yhteyspiste voi tarjota internet-yhteyden Macille, iPhonelle, iPadille tai iPod touchille ilman, että sinun tarvitsee syöttää salasanaa laitteisiin.

Instant Hotspotin käyttöönotto

Voit käyttää Instant Hotspotia sellaisella Macilla, iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla, joka täyttää jatkuvuustoimintojen järjestelmävaatimukset. Se toimii, kun laitteesi ovat lähellä toisiaan ja määritetty seuraavasti:

Instant Hotspotin käyttö

Yhteyden muodostaminen omaan yhteyspisteeseen:

• Valitse Macilla valikkorivin Wi-Fi-tilavalikosta  oman yhteyspisteesi tarjoavan iPhonen tai iPadin nimi .
  • Siirry iPadilla, iPod touchilla tai eri iPhonella kohtaan Asetukset > Wi-Fi ja napauta sitten oman yhteyspisteesi tarjoavan iPhonen tai iPadin nimeä .

Jos sinulta pyydetään salasanaa yhteyttä muodostettaessa, varmista, että laitteesi on määritetty edellä kuvatulla tavalla. Valikkorivin Wi-Fi-tilakuvakkeessa  näkyy oman yhteyspisteen kuvake niin kauan kuin laitteesi on yhdistetty omaan yhteyspisteeseen.

Automaattisen lukituksen avauksen käyttö

Automaattisen lukituksen avauksen ansiosta voit käyttää Maciasi heti, kun ranteessasi on Apple Watch. Mac on heti heräämisen jälkeen valmis – salasanaa ei tarvitse kirjoittaa. Lue, miten voit avata Macin lukituksen Apple Watchilla.

FaceTime ei ole saatavilla kaikissa maissa tai alueilla.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.