Puheluiden soittaminen ja vastaanottaminen Macilla tai iPadilla

Puhelut iPhonen kautta -toiminnolla voit soittaa ja vastaanottaa puheluja Macilla tai iPadilla, kun laitteet ovat samassa verkossa iPhonen kanssa.

iPhonen kautta soitettavien ja vastaanotettavien puheluiden käyttöönotto

Varmista, että Mac, iPhone ja iPad täyttävät jatkuvuustoimintojen järjestelmävaatimukset.

Laitteiden on myös oltava lähellä toisiaan ja niiden asetukset on määritettävä seuraavasti:

• Jokaisella laitteella on kirjauduttu sisään samalla Apple ID:llä.

• Jokaisella laitteella on kirjauduttu FaceTimeen käyttämällä samaa Apple ID:tä.

• Jokaisessa laitteessa on Wi-Fi käytössä.

• Jokainen laite on yhdistetty samaan verkkoon Wi-Fi- tai Ethernet-yhteydellä.

• Valitse iPhonessa Asetukset > Puhelin > Puhelut muilla laitteilla ja ota sitten käyttöön Salli puhelut muilla laitteilla.

• Valitse iPadissa Asetukset > FaceTime > Puhelut iPhonesta ja laita sitten päälle Puhelut iPhonesta.

• Avaa Macissa FaceTime-appi ja valitse FaceTime > Asetukset ja valitse sitten Puhelut iPhonesta.

Jos palveluntarjoajasi tukee Wi-Fi-puheluita muista laitteista, voit määrittää kyseiset laitteet soittamaan ja vastaanottamaan puheluita, vaikka iPhonesi virtaa ei olisi kytketty tai vaikka se ei olisi lähistöllä. Lisätietoja Wi-Fi-puheluista.

Puhelujen soittaminen ja vastaanottaminen

Kun olet määrittänyt laitteiden asetukset, voit soittaa ja vastaanottaa puheluja Macilla tai iPadilla, kun iPhone on lähellä ja samassa verkossa toisen laitteen kanssa.

• Puhelun soittaminen tapahtuu hieman eri tavalla eri apeissa. Useimmissa niistä voit kuitenkin napauttaa, klikata tai ctrl-klikata apissa näkyvää puhelinnumeroa. Napauta tai klikkaa sitten puhelinpainikettaäänipuhelukuvake tai valitse puhelutoiminto valikosta. Voit myös soittaa puhelun suoraan FaceTime-apista. Lue lisää puhelujen vastaanottamisesta ja soittamisesta Macilla.

• Voit vastata puheluun napauttamalla tai klikkaamalla ilmoitusta, joka tulee näkyviin Macissa tai iPadissa, kun iPhoneen tulee puhelu. Voit vastata puheluun, lähettää sen puhepostiin tai lähettää soittajalle viestin.

Voit lopettaa puhelujen ohjaamisen muihin laitteisiisi poistamalla Puhelut iPhonesta -asetuksen käytöstä haluamassasi laitteessa. Lisätietoja on edellä olevassa käyttöönottoa käsittelevässä osiossa.