AirDropin käyttö iPhonessa tai iPadissa

AirDropin avulla voit jakaa ja vastaanottaa kuvia ja dokumentteja ja muita tiedostoja muiden lähellä olevien Apple-laitteiden kanssa.

Ennen kuin aloitat

• Varmista, että henkilö, jolle lähetetään sisältöä, on lähellä ja Bluetoothin ja Wi-Fin toiminta-alueella.

• Varmista, että Wi-Fi ja Bluetooth ovat sekä sinulla että sisältöä vastaanottavalla henkilöllä päällä. Jos Oma hotspot on jommallakummalla teistä päällä, laita se pois päältä.

• Varmista, että henkilö, jolle olet lähettämässä sisältöä, on asettanut AirDropinsa vastaanottamaan sisältöä vain Vain yhteystiedot -kohdassa olevilta henkilöiltä. Jos hän on tehnyt niin ja olet hänen yhteystiedoissaan, Apple ID:si sähköpostiosoitteen tai matkapuhelinnumeron on oltava yhteystietokortillasi, jotta AirDrop toimii.

• Jos et ole hänen yhteystiedoissaan, pyydä häntä asettamaan AirDropin vastaanottoasetukset kohtaan Kaikille, niin tiedoston vastaanottaminen onnistuu.

Voit asettaa AirDropin vastaanottoasetukseksi milloin tahansa Vain yhteystiedot tai Vain lähetys, jos haluat hallita, kuka voi nähdä laitteesi ja lähettää sinulle sisältöä AirDropiin.

AirDropin käyttäminen

1. Avaa appi ja napauta sitten Jaa-valintaa tai Jaa-painiketta No alt supplied for Image. Jos jaat kuvan Kuvat-apista, voit pyyhkäistä vasemmalle tai oikealle ja valita useita kuvia.

2. Napauta AirDrop-painiketta.

• IPhone, jossa näkyy jakosivu kuvat valittuna ja AirDrop-valinta näkyvissä.
  3. Napauta AirDrop-käyttäjää1, jonka kanssa haluat jakaa sisällön. Voit käyttää AirDropia myös omien Apple-laitteidesi välillä.

• IPhone, jossa näkyy Lähetä kopio AirDropilla -näyttö, jossa näkyvät valittavissa olevat ihmiset ja laitteet.

Jos näet AirDrop-painikkeessa punaisen numeroidun merkin, lähelläsi on useita laitteita, joiden kanssa voit jakaa sisällön. Napauta AirDrop-painiketta ja sitten käyttäjää, jonka kanssa haluat jakaa sisällön. Lue, mitä tehdä, jos et näe AirDrop-käyttäjää toisessa laitteessa .

Jos olet jonkun Yhteystiedoissasi olevan lähellä, voit jakaa avaamalla jaettavan sisällön ja asettamalla sitten laitteenne yhteen.2

1. Jos henkilö, jonka kanssa jaat sisältöä, on yhteystiedoissasi, näkyviin tulee hänen kuvansa ja nimensä. Jos hän ei ole yhteystiedoissasi, näkyviin tulee vain hänen nimensä.

2. Käytettävissä vain, jos sekä sinä että yhteyshenkilösi käytätte iPhonea, jossa on iOS 17.

AirDropin hyväksyminen

Kun joku jakaa jotain kanssasi AirDropin avulla, näet ilmoituksen. Voit napauttaa Hyväksy tai Hylkää.

IPhone, jossa näkyy AirDrop-ilmoitus, jonka voit hylätä tai hyväksyä.

Jos napautat Hyväksy useimmissa apeissa, AirDrop-lähetys toimitetaan samassa apissa, josta se lähetettiin. Esimerkiksi kuvat avautuvat Kuvat-apissa ja verkkosivustot Safarissa. Appien linkit avautuvat App Storessa, jotta voit ladata tai ostaa apin.

Jos lähetät AirDropilla jotakin itsellesi, kuten kuvan iPhonestasi Maciisi, et näe Hyväksy- tai Hylkää-vaihtoehtoja – kuva lähetetään laitteeseesi automaattisesti. Varmista, että molempiin laitteisiin on kirjauduttu samalla Apple ID:llä.

AirDrop-asetusten säätäminen

Voit seuraavalla tavalla valita, kuka voi nähdä laitteesi ja lähettää sinulle sisältöä AirDropilla:

1. Valitse Asetukset ja napauta sitten Yleiset.

2. Napauta AirDrop ja valitse sitten vaihtoehto.

• IPhone, jossa näkyvät AirDrop-asetukset, joissa on valittuna Vain yhteystiedot.

Voit myös määrittää AirDrop-valinnat Ohjauskeskuksessa:

1. Jos käytössäsi on iPhone X tai sitä uudempi, avaa Ohjauskeskus pyyhkäisemällä alaspäin näytön oikeasta yläkulmasta. Toimi samalla tavalla, jos haluat avata Ohjauskeskuksen iPadissa, jossa on vähintään iOS 12 tai iPadOS. Jos käytössä on iPhone 8 tai aiempi, pyyhkäise näytön alalaidasta ylöspäin.

2. Paina voimakkaasti tai pidä painettuna vasemmassa ylänurkassa olevaa verkkoasetuskorttia.

3. Pidä AirDrop-painiketta painettuna ja valitse sitten jokin seuraavista vaihtoehdoista:

• Vain lähetys: et saa AirDrop-pyyntöjä.

• Vain yhteystiedot: vain yhteystietosi näkevät laitteesi.

• Kaikille: kaikki lähellä olevat AirDropia käyttävät Apple-laitteet näkevät laitteesi. Jos valitset AirDrop-valinnaksi Kaikki 10 minuutin ajan iOS 16.2:ssa tai sitä uudemmassa, valinnaksi vaihtuu kymmenen minuutin kuluttua Vain yhteystiedot3.

Jos näkyviin tulee Vain lähetys -tila, etkä saa sitä pois napauttamalla:

1. Valitse Asetukset > Ruutuaika.

2. Napauta Sisältö ja yksityisyys.

3. Napauta Sallitut apit ja varmista, että AirDrop on laitettu päälle.

3. Jos et ole kirjautunut Apple ID:llä laitteellasi, tämä asetus palaa Vain lähetys -asetukseen 10 minuutin kuluttua.

Vain yhteystiedot -valinta on käytettävissä laitteissa, jotka tukevat iOS 10:tä tai uudempia, iPadOS:ää tai macOS Sierra 10.12:ta ja uudempia. Jos laitteessasi on käytössä aiempi ohjelmistoversio ja AirDrop-asetuksena on Vain yhteystiedot, sinun on muutettava AirDrop-asetukseksi Kaikki Asetuksissa tai Ohjauskeskuksessa. Voit valita Kaikki-asetuksen, kun käytät AirDropia, ja poistaa sen käytöstä, kun AirDrop ei ole käytössä.