Tietoja viestinnän turvallisuudesta lapsesi Apple-laitteessa

Jos lapsesi vastaanottaa tai yrittää lähettää alastomuutta sisältäviä kuvia tai videoita, viestinnän turvallisuus varoittaa häntä, antaa hänelle vaihtoehtoja turvalliseen toimintaan ja tarjoaa hyödyllisiä resursseja.

Viestinnän turvallisuus auttaa suojaamaan lasta alastomuutta sisältävien kuvien tai videoiden katselulta ja jakamiselta.

• Jos viestinnän turvallisuus havaitsee, että lapsi vastaanottaa tai yrittää lähettää tämäntyyppisiä kuvia tai videoita, se sumentaa kuvan tai videon ennen kuin lapsesi voi katsella sitä laitteellaan.

• Viestinnän turvallisuus tarjoaa myös ohjeita ja ikään sopivia resursseja, joiden avulla hän voi tehdä turvallisen valinnan, kuten ottaa yhteyttä henkilöön, johon hän luottaa.

Viestinnän turvallisuus analysoi laitteen sisäisen koneoppimisen avulla kuva- ja videoliitteitä ja määrittää, vaikuttaako valokuva tai video sisältävän alastomuutta. Koska kuvat ja videot analysoidaan lapsesi laitteessa, Apple ei saa ilmoitusta alastomuuden havaitsemisesta eikä siis pääse käsiksi kuviin tai videoihin.

Jos haluat varmistaa, että Viestinnän turvallisuus -asetukset synkronoituvat eri laitteiden välillä, päivitä kaikki Perhejako-ryhmäsi laitteet uusimpaan ohjelmistoversioon ennen Viestinnän turvallisuus -asetusten muuttamista.

Viestinnän turvallisuus Viesteissä edellyttää versiota iOS 15.2 tai uudempaa, iPadOS 15.2 tai uudempaa, watchOS 9 tai uudempaa tai macOS Monterey 12.1 tai uudempaa. Viestinnän turvallisuus muissa apeissa on saatavilla versioista iOS 17, iPadOS 17, watchOS 10 tai macOS Sonoma alkaen. Jotta saat käyttöösi kaikki suojaukset, päivitä lapsesi laite uusimpaan ohjelmistoversioon.

Viestinnän turvallisuus on käytettävissä Apple ID:llä sisään kirjautuneille lasten tileille, jotka kuuluvat Perhejako-ryhmään.

Ota viestinnän turvallisuus käyttöön tai poista se käytöstä Ruutuaika-asetuksissa

Alkaen versioista iOS 17, iPadOS 17, watchOS 10 ja macOS Sonoma viestinnän turvallisuus on oletusarvoisesti käytössä. Voit muokata lapsesi tilin viestinnän turvallisuuden asetuksia Ruutuaika-asetuksissa.

1. Avaa Ruutuaika-asetukset:

• iPhone tai iPad: Valitse Asetukset > Ruutuaika.

• Mac: Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset > Ruutuaika.

2. Valitse lapsen nimi perheryhmästäsi.

3. Valitse viestinnän turvallisuus.

4. Ota Tarkista arkaluontoisten kuvien varalta -toiminto käyttöön tai poista se käytöstä. Sinun on ehkä annettava laitteen Ruutuajan pääsykoodi.

Ota iPhonen Asetuksissa käyttöön viestinnän turvallisuus -toiminto, joka havaitsee lapsesi laitteessa olevat alastonkuvat ja -videot.

Aina, kun lapsesi päivittää Apple ID:llään varustetun laitteen versioon iOS 17, iPadOS 17 tai macOS Sonoma ensimmäistä kertaa, viestinnän turvallisuus otetaan uudelleen käyttöön kaikissa hänen laitteissaan.

Jos viestinnän turvallisuus havaitsee kuvan, joka näyttää sisältävän alastomuutta

Viestinnän turvallisuus voi havaita alastonkuvia ja -videoita näissä apeissa ja palveluissa:

• Lapsesi iPhone tai iPad: Viestit, AirDrop, Puhelin-apin ja Yhteystiedot-apin yhteystietojulisteet, FaceTime-videoviestit ja kun lapsesi valitsee kuvan tai videon jaettavaksi joissakin muiden valmistajien apeissa.

• Lapsesi Mac: Viestit, ja kun lapsesi valitsee kuvan tai videon jaettavaksi joidenkin muiden valmistajien apeissa.

• Lapsesi Apple Watch: Viestit, Puhelin-apin ja Yhteystiedot-apin yhteystietojulisteet ja FaceTime-videoviestit.

Jos viestinnän turvallisuus määrittää, että lapsesi on vastaanottanut tai on lähettämässä kuvan tai videon, joka näyttää sisältävän alastomuutta, viestinnän turvallisuus sumentaa kuvan tai videon, näyttää varoituksen siitä, että se saattaa olla arkaluontoinen, ja tarjoaa tapoja saada apua.

Tapoja saada apua

Viestinnän turvallisuus tarjoaa lapselle useita tapoja saada apua, kuten keskustelun lopettaminen, yhteystiedon estäminen, ryhmäviestistä poistuminen ja turvallisuusresurssien käyttäminen verkossa, ja vakuuttaa lapselle, että ei haittaa, jos hän ei halua katsoa kuvaa tai videota tai jos hän haluaa poistua keskustelusta.

Kun viestinnän turvallisuus havaitsee kuvan tai videon, joka saattaa sisältää alastomuutta, se sumentaa kuvan tai videon ennen kuin lapsesi näkee sen.

Lähetä viesti luotetulle henkilölle

Varotoimenpiteenä lapsi voi myös ilmoittaa aikuiselle, että hän luottaa kuvaan tai videoon. Jos lapsi on alle 13-vuotias, viestinnän turvallisuus kehottaa lasta aloittamaan keskustelun vanhemman tai huoltajan kanssa.

Viestinnän turvallisuus kehottaa lastasi aloittamaan keskustelun vanhemman tai huoltajan kanssa, kun se havaitsee sisältöä, joka saattaa sisältää alastomuutta.

Jos lapsi haluaa katsella tai lähettää alastomuutta sisältävän kuvan tai videon

Jos lapsi päättää katsoa tai lähettää kuvan tai videon, viestinnän turvallisuus vahvistaa, että hän on varma, että hän haluaa tehdä niin, ja ehdottaa vaihtoehtoja. Se vakuuttaa lapselle jälleen, että ei haittaa olla osallistumatta ja että lisäapua on saatavilla.

Jos lapsesi haluaa katsoa tai lähettää sisältöä, joka saattaa sisältää alastomuutta, viestinnän turvallisuus varmistaa, että hän on varma valinnastaan.Viestinnän turvallisuus varmistaa, että lapsesi tekee valinnan, jonka hän tuntee turvalliseksi.

Tietoja arkaluontoisen sisällön varoituksesta

Voit ottaa arkaluontoisen sisällön varoituksen käyttöön myös omissa Apple-laitteissasi, jotta et saa ei-toivottuja alastonkuvia tai -videoita.

Lue lisää arkaluontoisen sisällön varoituksesta

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.