iPadin käyttäminen Macin toisena näyttönä

Sidecarin ansiosta voit käyttää iPadiasi toisena näyttönä, joka laajentaa Mac-pöytäkoneen näyttöä tai peilaa sen.

macos-monterey-sidecar-sankari

Valmistautuminen

• Varmista ennen jatkamista, että Mac ja iPad täyttävät Sidecarin järjestelmävaatimukset, kuten sen, että molempiin laitteisiin on kirjauduttu samalla Apple ID:llä.

• Voit käyttää Sidecaria langattomasti, mutta varmista iPadin akun riittävyys käytön aikana yhdistämällä se suoraan Maciin USB-latauskaapelilla, joka toimitettiin iPadin mukana.

Jos haluat, että näppäimistöllä, hiirellä tai ohjauslevyllä hallitaan Macia ja iPadia siten, että iPadissa näkyy oma Koti-valikko ja omat apit Macin työpöydän ja appien sijaan, käytä Sidecarin sijaan Universal Controlia.

Macin ikkunan siirtäminen iPadin näyttöön

Vie osoitin koko näytön painikkeenkoko näytön painike päälle Macin ikkunassa ja valitse sitten ikkunan siirtäminen iPadiin.

Voit toistaa tämän vaiheen muissa Macin ikkunoissa tai vetää muita Macin ikkunoita iPadiin ja sieltä pois. Voit siirtää ikkunan takaisin Maciin myös siirtämällä osoittimen koko näytön painikkeenkoko näytön painike päälle ja valitsemalla Siirrä ikkuna takaisin Maciin.

Jos haluat, että iPad työpöydän laajentamisen sijasta peilaa Macin näytön:

• Valitse macOS Montereyssa tai sitä uudemmassa peilausvalinta valikkorivin Näytön peilaus ‑valikostaNäytön peilaus -valikko.1

• Jos käytössä on macOS Big Sur, valitse peilausvalinta Ohjauskeskuksen tai valikkorivin Näyttö-valikosta.

• Valitse macOS Catalinassa peilausvalinta valikkorivin AirPlay-valikosta (  tai  ).2

Sivupalkin käyttö iPadissa

Sivupalkki sisältää iPad-näytön usein käytetyt Mac-toiminnot. Se sisältää komento- ja vaihtonäppäimet sekä muut muuntonäppäimet, joten voit valita tärkeitä komentoja sormin tai Apple Pencilillä näppäimistön asemesta.

macos-big-sur-sidecar-sivupalkki-nayta-valikko-kuvake

Voit näyttää tai kätkeä valikkorivin napauttamalla, kun tarkastelet ikkunaa koko näytön tilassa iPadilla.

macos-big-sur-sidecar-sivupalkki-nayta-dock-kuvake

Voit näyttää tai kätkeä tietokoneen Dockin iPadilla.

macos-big-sur-sidecar-sivupalkki-komento-kuvake

Komento. Määritä komentonäppäin painamalla pitkään. Lukitse näppäin kaksoisnapauttamalla.

macos-big-sur-sidecar-sivupalkki-optio-kuvake

Optio. Määritä optionäppäin painamalla pitkään. Lukitse näppäin kaksoisnapauttamalla.

macos-big-sur-sidecar-sivupalkin-hallinta-kuvake

Ctrl. Määritä Ctrl-näppäin painamalla pitkään. Lukitse näppäin kaksoisnapauttamalla.

Vaihto. Määritä vaihtonäppäin painamalla pitkään. Lukitse näppäin kaksoisnapauttamalla.

macos-big-sur-sidecar-sivupalkin-peruuta-kuvake

Peru edellinen toiminto. Jotkin apit tukevat useita perumisia.

macos-big-sur-sidecar-sivupalkin-nappaimisto-kuvake

Näytä tai kätke näyttönäppäimistö.

Irrota iPad Macista.

Vierittäminen eleillä ja muut eletoiminnot

Nämä Multi-Touch-eleet ovat erityisen hyödyllisiä, kun käytät iPadia näyttönä.

• Vieritys: pyyhkäise kahdella sormella.

• Kopiointi: nipistä kolmella sormella.

• Leikkaaminen: nipistä kolmella sormella kaksi kertaa.

• Sijoittaminen: levitä kolmella sormella.

• Peruminen: pyyhkäise vasemmalle kolmella sormella tai kaksoisnapauta kolmella sormella.

• Tee sittenkin: pyyhkäise oikealle kolmella sormella.

Apple Pencilin käyttäminen

Kun haluat osoittaa, klikata, valita ja suorittaa tehtäviä (esimerkiksi piirtää, muokata kuvia ja käsitellä objekteja) iPadilla, kun se laajentaa tai peilaa Macin näyttöä, voit käyttää Apple Penciliä Maciin liitetyn hiiren tai ohjauslevyn asemesta. Sillä voit myös kirjoittaa, luonnostella ja tehdä merkintöjä dokumentteihin: näet päivitykset reaaliaikaisesti Macissasi.

Sidecar tukee myös kaksoisnapautusta, jonka voit ottaa käyttöön asetuksissa. Kaksoisnapautuksella voit suorittaa sitä tukevissa apeissa mukautettuja toimintoja, kun kaksoisnapautat Apple Pencilin (2. sukupolvi) kylkeä.

Touch Barin käyttäminen

Monissa Macin apeissa on Touch Bar -säätimet Sidecarin avulla saat Touch Barin iPadin näytölle, vaikka Macissasi ei edes olisi Touch Baria. Napauta sen toimintoja sormellasi tai Apple Pencilillä. Jos Touch Bar ei tule esiin, kun käytät Touch Bar ‑säätimet sisältävää appia:

• macOS Ventura tai sitä uudempi: valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset, klikkaa sivupalkista Työpöytä ja Dock, vieritä alaspäin oikealla ja laita päälle Näytöillä on eri tilat.

• macOS:n aiemmat versiot: valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset, klikkaa Mission Control ja varmista, että valittuna on Näytöillä on eri tilat.

Näppäimistön, hiiren tai ohjauslevyn käyttäminen

Istunnon aikana voit kirjoittaa Maciin yhdistetyllä näppäimistöllä tai käyttää iPadiin yhdistettyä näppäimistöä, kuten iPadille tarkoitettua Smart Keyboard- tai Magic Keyboard -näppäimistöä. Jos haluat osoittaa, klikata tai valita hiirellä tai ohjauslevyllä, käytä Maciin liitettyä hiirtä tai ohjauslevyä tai käytä Apple Penciliä iPadilla.

iPad-appien käyttäminen

Kun käytät iPadia näyttönä, voit siirtyä iPad-appiin ja käyttää sitä kuten normaalisti iPadilla. Tämä keskeyttää Sidecar-istunnon siihen saakka, kunnes siirryt takaisin Sidecar-appiin, joka näkyy vain iPadin Koti-valikossa Sidecaria käytettäessä.

Asetusten muuttaminen

Löydät Sidecar-asetukset seuraavasti:

• macOS Ventura tai sitä uudempi: valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset, klikkaa sivupalkista Näytöt ja klikkaa sitten ikkunan ylälaidasta iPadiasi.

• macOS Monterey: valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset, klikkaa Näytöt, Näyttöasetukset ja klikkaa sitten sivupalkista iPadiasi.

• macOS:n aiemmat versiot: valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Sidecar.

Nämä asetukset ovat käytettävissä vain Sidecaria tukevissa tietokoneissa:

• Näytä sivupalkki: näytä sivupalkki iPadin näytön vasemmassa tai oikeassa reunassa tai poista se käytöstä.

• Näytä Touch Bar: näytä Touch Bar iPadin näytön ylä- tai alareunassa tai poista se käytöstä.

• Enable double tap on Apple Pencil (Ota Apple Pencilin kaksoisnapautus käyttöön): salli tätä tukevien appien suorittaa mukautettuja toimintoja, kun kaksoisnapautat Apple Pencilin kylkeä (2. sukupolvi).

Sidecarin järjestelmävaatimukset

Sidecar toimii tässä lueteltujen laitteiden ja käyttöjärjestelmien kanssa.

macOS Catalina ja uudemmat

iPadOS 13 tai uudempi

Muut vaatimukset

Lisätietoja

1. Jos et näe valikkoa, valitse macOS Venturassa tai sitä uudemmassa Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset, klikkaa sivupalkista Ohjauskeskus ja valitse haluamasi vaihtoehto oikealla olevasta Näytön peilaus ‑valikosta. Valitse macOS:n aiemmissa versioissa Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset, klikkaa Dock ja valikkorivi ja klikkaa sitten sivupalkista Näytön peilaus. Valitse Näytä valikkorivillä -valintaneliö ja valitse sitten alapuolella olevasta ponnahdusvalikosta Aina.

2. Jos et näe valikkoa, valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset, klikkaa Näytöt ja valitse sitten Näytä peilausvalinnat valikkorivillä, kun ne ovat käytettävissä.