iPhone-peilaus: iPhonen käyttö Macista käsin

iPhone-peilauksen avulla voit käyttää iPhoneasi ja sen appeja ja ilmoituksia langattomasti Macista käsin. iPhone pysyy lukittuna, joten kukaan muu ei voi käyttää sitä tai nähdä sen avulla, mitä teet.

MacBook Air peilaa lähellä olevaa iPhonea.

Valmistautuminen

Varmista, että Mac ja iPhone täyttävät alla olevat iPhone-peilauksen järjestelmävaatimukset, kuten vaatimuksen siitä, että kumpikin laite on kirjautunut samalle Apple-tilille ja että iPhone on lukittu ja Macin lähellä.

Jos haluat vain tarkastella iPhonen näyttöä tai sen suoratoistettua videota AirPlay-yhteensopivassa laitteessa, voit sen sijaan käyttää AirPlayta.

iPhone-peilauksen aloittaminen tai lopettaminen

1. Klikkaa Dockissa olevaa iPhone-peilaus-appia. Voit myös avata sen Apit-kansiosta tai Launchpadista.

iPhone-peilaus-appi Dockissa
  2. Jos Mac pyytää sinua avaamaan iPhonen lukituksen, anna iPhonen pääsykoodi iPhonella.

3. Jos Mac kysyy, sallitaanko ilmoitukset iPhonesta, valitse Salli tai Älä salli. Voit muuttaa tämän myöhemmin Macin ilmoitusasetuksissa.

4. Jos Mac kysyy, tarvitaanko iPhonen käyttöön kirjautumista Macilla, valitse Kysy joka kerta tai Todenna automaattisesti. Voit muuttaa tämän myöhemmin iPhone-peilauksen asetuksissa Macissa.

5. Kun iPhone-peilaus-apissa näkyy iPhonen näyttö, appi on yhdistetty iPhoneesi. Voit nyt käyttää iPhonea iPhone-peilauksen ikkunasta käsin.

iPhone-peilauksen ikkuna, kun yhteys iPhoneen on muodostettu
  6. Jos haluat lopettaa iPhone-peilauksen, sulje iPhone-peilaus-appi tai avaa iPhonen lukitus.

Jos Apple-tilillesi on kirjautunut useampi kuin yksi iPhone, joka on lähellä, voit valita iPhone-peilauksen asetusten avulla iPhonen, jota Macisi käyttää peilaukseen ja iPhonen ilmoitusten vastaanottamiseen.

Tietosuoja ja suojaus: Puhelimen peilaus keskeyttää yhteyden automaattisesti, kun puhelin on ollut käyttämättömänä tietyn ajan. Peilaamisen aikana iPhone ilmoittaa, että se on käytössä, ja ilmoittaa Macin, jossa sitä käytetään. Kun lukitus avataan peilauksen jälkeen, iPhone ilmoittaa, että sitä käytettiin Macista käsin ja antaa linkin kohtaan Asetukset > Yleiset > AirPlay ja jatkuvuus > iPhone-peilaus, jossa ilmoitetaan iPhoneasi käyttänyt Mac sekä se, milloin ja kuinka kauan sitä käytettiin.

iPhonen ohjaaminen iPhone-peilauksen avulla

Napautus, pyyhkäisy ja kirjoitus

Klikkaa Macin hiirellä tai ohjauslevyllä kohtaa, jossa napauttaisit iPhonea. Voit myös klikata pitkään kohtaa, jota painaisit pitkään, esimerkiksi Koti-valikon muokkaamiseksi tai pikatoimintovalikon avaamiseksi. Voit myös vierittää ja pyyhkäistä hiirellä tai ohjauslevyllä ja kirjoittaa ja käyttää näppäinoikoteitä Macin näppäimistöllä.

Jos haluat myös käyttää langatonta peliohjainta sitä tukevissa iPhone-apeissa, yhdistä ohjain Bluetoothin avulla iPhoneen, ei Maciin.

Avaa Koti-valikko

Siirrä osoitin iPhone-peilauksen ikkunan yläosaan ja klikkaa sitten oikeassa yläkulmassa olevaa Koti-valikon painikettanull.

Voit myös klikata iPhone-peilauksen ikkunan alareunassa olevaa palkkia.

Voit myös painaa näppäimistössä komento-1.

Apinvaihtajan avaaminen

Siirrä osoitin iPhone-peilauksen ikkunan yläosaan ja klikkaa sitten oikeassa yläkulmassa olevaa Apinvaihtaja-painikettanull.

Voit myös painaa näppäimistössä komento-2.

Spotlightin avaaminen

Vieritä tai pyyhkäise Koti-valikossa hiirellä tai ohjauslevyllä ylöspäin.

Voit myös painaa näppäimistössä komento-3.

Äänen tai videon toistaminen

iPhonen äänet toistetaan Macin kautta, ja äänenvoimakkuutta säädetään Macista.

iPhonen videot toistetaan iPhone-peilauksen ikkunassa. (Suoratoistosisällön tarjoajilla saattaa olla toistoa rajoittavia sääntöjä, jotka vaikuttavat siihen, voidaanko premium-videosisältöä peilata.)

iPhonen kameraa ja mikrofonia ei voi käyttää iPhone-peilauksen yhteydessä, mukaan lukien Face ID:tä tai puheluita varten. Voit sen sijaan soittaa ja vastaanottaa puheluita Macilla.

iPhone-peilauksen ikkunan siirtäminen tai koon muuttaminen

Jos haluat siirtää iPhone-peilauksen ikkunaa peilauksen aikana, siirrä osoitin ikkunan yläosaan ja vedä sitten ikkunaa käyttämällä näkyviin tulevaa työkalupalkkia.

Jos haluat muuttaa iPhone-peilauksen ikkunan kokoa peilauksen aikana, käytä iPhone-peilauksen valikkorivin Näytä-valikkoa:

• Valitse Suurenna tai paina komento-plus (+).

• Valitse Todellinen koko tai paina komento-0.

• Valitse Pienennä tai paina komento-miinus (–).

iPhone-peilaus vaihtaa automaattisesti vaakanäkymään ja siitä pois, kun käyttämäsi appi sitä vaatii.

iPhonen ilmoitusten hallinta

Kun Macisi on yhdistetty iPhone-peilauksen avulla iPhoneen, Mac vastaanottaa ilmoitukset iPhonesta automaattisesti. Se vastaanottaa ne riippumatta siitä, käytätkö iPhone-peilausta vai et, tai siitä, onko käyttämäsi iPhone lähellä vai ei, kunhan iPhonen virta on kytketty. Voit hallita näitä ilmoituksia kummasta laitteesta tahansa:

iPhonen ilmoitusten hallitseminen Macissa

Kohteiden kopioiminen laitteiden välillä

iPhone-peilauksen asetusten muuttaminen

Valitse Macin iPhone-peilaus-apin valikkoriviltä iPhone-peilaus > Asetukset ja valitse sitten seuraavista asetuksista:

• Kysy joka kerta: iPhone-peilaus pyytää aina todentamista ennen peilausta. Todenna Macin kirjautumissalasanallasi, käyttämällä Touch ID:tä Macissa tai käyttämällä Apple Watchia.

• Todenna automaattisesti: Kun olet antanut Macin kirjautumissalasanan tämän asetuksen valitsemiseksi, sinua ei enää pyydetä todentamaan ennen peilausta. Kun tämä asetus on valittuna, Vaadi salasanaa näytönsäästäjän käynnistymisen tai näytön sammuttamisen jälkeen -asetuksena lukitun näytön asetuksissa säilyy Välittömästi.

• Nollaa iPhonen käyttöoikeus: Nollaa iPhone-peilauksen käyttöönotto tässä iPhonessa. Samalla Salli ilmoitukset iPhonesta poistetaan Macin ilmoitusasetuksista. Jos haluat käyttää iPhone-peilausta ja vastaanottaa iPhonen ilmoituksia uudelleen, ota iPhone-peilaus käyttöön alusta alkaen.

Macin käyttämän iPhonen valitseminen

Jos lähellä on useampi Apple-tilillesi kirjautunut iPhone, voit valita iPhonen, jota Macisi käyttää peilaukseen ja iPhonen ilmoitusten vastaanottamiseen:

1. Valitse Omenavalikosta  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sivupalkista Työpöytä ja Dock.

2. Valitse haluamasi iPhone oikealla olevasta iPhone-ponnahdusvalikosta. Tämä valikko näkyy Käytä iPhone-widgettejä -asetuksen alapuolella. Se näkyy vain, kun Mac havaitsee useita lähellä olevia iPhoneja, joita voidaan käyttää peilaamiseen.

iPhone-peilauksen järjestelmävaatimukset

iPhone-peilausta voi käyttää vain yhdellä Macilla ja yhdellä iPhonella kerrallaan. Laitteiden on täytettävä nämä vaatimukset.

Jos tarvitset apua

Jos iPhone-peilaus on käytettävissä maassasi tai alueellasi*, mutta iPhone-laitettasi ei löydy, siihen ei voida muodostaa yhteyttä tai yhteys katkeaa tai aikakatkaistaan, noudata mitä tahansa ohjeita, jotka näkyvät iPhone-peilaus-ikkunassa. Kokeile tarvittaessa seuraavia lisävaiheita.

* Saatat nähdä viestin, jonka mukaan iPhone-peilaus ei pysty muodostamaan yhteyttä iPhoneen, koska iPhone-peilaus ei ole käytettävissä maassasi tai alueellasi. iPhone-peilaus ei ole tällä hetkellä saatavilla Euroopan unionissa.