Kappaleiden ryhmitteleminen albumeihin iTunesissa

Kun olet iTunesin Albumit-näkymässä Macissa tai Windows-tietokoneella, saman albumin kappaleita ei ole ehkä ryhmitelty yhteen. Voit järjestellä kappaleet manuaalisesti niin, että ne on ryhmitelty samaan albumiin.

Tämä artikkeli on arkistoitu eikä Apple enää päivitä sitä.

iTunes järjestelee albumit oletusarvoisesti albumin artistin nimen perusteella. Joitakin samassa albumissa olevia kappaleita ei ehkä ryhmitellä yhteen, jos albumien nimet ovat hieman erilaisia, jos albumi on kokoelma tai jos albumissa on kappaleita useilta artisteilta. Jos haluat ryhmitellä kaikki kappaleet samaan albumiin, järjestele ne manuaalisesti.

Jos olet Apple Music -jäsen tai sinulla on iTunes Match -tilaus, kaikki tekemäsi järjestelymuutokset päivittyvät kaikkiin laitteisiisi. Jos synkronoit sisällön iTunesin kanssa, muutokset päivittyvät laitteisiisi seuraavalla synkronisointikerralla.

Varmista, että albumien nimet täsmäävät

Albumin nimen välilyönneissä, oikeinkirjoituksessa tai välimerkkien käytössä piilevät erot voivat saada iTunesin näyttämään kappaleet eri albumeissa. Yhdessä albumin nimessä saattaa esimerkiksi olla ylimääräinen välilyönti, jota albumin nimessä ei todellisuudessa ole.

Varmista, että kaikilla saman albumin kappaleilla on sama albumin nimi, toimimalla seuraavasti:

1. Valitse kaikki kappaleet, joiden pitäisi olla samalla albumilla.
  2. Valitse näytön ylälaidan valikkoriviltä tai iTunes-ikkunan ylälaidasta Muokkaa > Näytä tietoja.
    Jos ”Muokataanko useiden kohteiden tietoja?” -viesti tulee näyttöön, klikkaa Muokkaa kohteita.
  3. Kirjoita albumi-kenttään oikea albumin nimi.
  4. Klikkaa OK.

Merkitse kappaleet kokoelmaan kuuluviksi

Jos albumi on kokoelma ja siinä on kappaleita useilta artisteilta, iTunes saattaa näyttää kappaleet eri albumeissa.

Voit järjestellä kappaleet kokoelmaan kuuluviksi toimimalla seuraavasti:

1. Valitse kaikki kappaleet, jotka kuuluvat kokoelmaan.
  2. Valitse näytön ylälaidan valikkoriviltä tai iTunes-ikkunan ylälaidasta Muokkaa > Näytä tiedot.
    Jos ”Muokataanko useiden kohteiden tietoja?” -viesti tulee näyttöön, klikkaa Muokkaa kohteita.
  3. Valitse ”Albumi on kokoelma eri artistien kappaleita”.
  4. Klikkaa OK.

Määritä kappaleille ensisijainen albumin artistin nimi

Jos albumilla on kappaleita useilta albumin artisteilta, iTunes saattaa näyttää kappaleet eri albumeissa. Voit määrittää ensisijaisen artistin nimen albumille, jolla on useiden artistien esittämiä kappaleita, toimimalla seuraavasti:

1. Valitse kaikki kappaleet, joilla pitäisi olla sama albumin artisti.
  2. Valitse näytön ylälaidan valikkoriviltä tai iTunes-ikkunan ylälaidasta Muokkaa > Näytä tiedot.
    Jos ”Muokataanko useiden kohteiden tietoja?” -viesti tulee näyttöön, klikkaa Muokkaa kohteita.
  3. Kirjoita albumin artisti -kenttään artisti, jonka haluat kaikille kappaleille.
    Jos haluat kirjata kappaleelle alkuperäisen albumin artistin, voit kirjoittaa sen kommenttikenttään. Voit näyttää kommenttikentän valitsemalla kappaleen ja sitten Muokkaa > Näytä tiedot.
  4. Klikkaa OK.