App Storen, iTunes Storen ja muiden palvelujen ostohistorian tarkasteleminen

Voit tarkastella ostamiasi appeja, musiikkia ja muita sisältöjä ostohistoriassasi. Siellä näet myös kohteen ostamiseen käytetyn maksutavan ja laitteen.

Tarkastele App Storen, iTunes Storen, Apple Booksin ja Apple TV -apin ostosten luetteloa.

Näytä ostohistoria

Jos haluat peruuttaa jonkin tilauksen tai ladata uudelleen jonkin aikaisemman ostoksesi, sinun ei tarvitse tarkastella ostohistoriaasi.

Peruuta tilaus

Lataa apit, musiikki, elokuvat ja muut sisällöt uudelleen.

Viimeaikaisten ostosten tarkasteleminen verkossa

1. Siirry osoitteeseen reportaproblem.apple.com/fi-fi/.
  2. Kirjaudu sisään Apple ID:llä ja salasanalla.
  3. Näyttöön tulee viimeaikaisten ostosten luettelo. Jos et ole varma, mistä sinua on veloitettu, mutta tiedät tarkan summan, suorita haku sillä summalla. Jos ostamaasi tuotteeseen liittyen on ilmennyt ongelma, tämän sivuston kautta voit ilmoittaa ongelmasta Applelle.

Jos haluat tarkastella vanhempien ostosten veloituksia, sinun on ehkä katsottava ostohistoriasi Asetukset-kohdassa tai App Storessa.

Lue, miten toimia, jos et näe etsimääsi kohdetta tai jos näet odottamattomia maksuja.

Ostohistorian tarkasteleminen iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

1. Avaa Asetukset-appi.
  2. Napauta nimeäsi ja napauta sitten Media ja ostot. Sinua voidaan pyytää kirjautumaan sisään.
  3. Napauta Ostohistoria.
    iPhone, jossa näkyy Asetukset-kohdan Ostohistoria-valikkovalinta.
  4. Ostohistoriasi tulee näkyviin. Jos haluat nähdä yli 90 päivää aiemmin tekemäsi ostokset, napauta Viimeiset 90 päivää ja valitse sitten toinen päivämääräalue.

Lue, miten toimia, jos et näe etsimääsi kohdetta tai jos näet odottamattomia maksuja.

Ostohistorian tarkasteleminen tietokoneella

1. Avaa Musiikki-appi tai iTunes. Valitse näytön yläreunan valikkoriviltä Tili ja klikkaa sitten Näytä oma tili.
  2. Selaa Tilitiedot-sivulla alas Ostohistoria-osioon. Klikkaa Viimeisin ostos -kohdan vieressä Näytä kaikki.
  3. Etsi kohde. Saattaa kestää hetken, ennen kuin ostohistoria näkyy. Jos haluat nähdä yli 90 päivää aiemmin tekemäsi ostokset, klikkaa Viimeiset 90 päivää ja valitse sitten päivämääräalue.

Lue, miten toimia, jos et näe etsimääsi kohdetta tai jos näet odottamattomia maksuja.

Jos tiettyä kohdetta ei löydy ostohistoriasta

Jos et löydä etsimääsi kohdetta, kokeile seuraavia toimia, ennen kuin otat yhteyttä Appleen.

Selvitä, onko perheenjäsen ostanut kohteen

Jos käytät Perhejakoa, näet ostohistoriassa omalla Apple ID:lläsi ostamasi kohteet. Et kuitenkaan näe muiden perheenjäsenten ostoja. Voit tarkastella muiden perheenjäsenten ostoja kirjautumalla heidän Apple ID:illään.

Jos perheenjäsenet pystyvät käyttämään laitettasi, sinun kannattaa ehkä vaatia salasanaa jokaisesta ostosta.

Jos haluat hallita, mitä lapset ostavat omilla laitteillaan, ota Pyydä ostamaan -toiminto käyttöön.

Tarkista, oletko ostanut kohteen toisella Apple ID:llä

Jos et näe tiettyä kohdetta ostohistoriassa, olet ehkä ollut kirjautuneena sisään toisella Apple ID:llä, kun teit ostoksen. Kirjaudu sisään kyseisellä Apple ID:llä tarkistaaksesi, onko ostosi laskutettu siltä tililtä.

Kirjaudu sisään Apple ID:lläsi.

Jos näet ostoksia, joita et tunnista, tai odottamattomia maksuja

Lisätietoja

Kaupan käytettävyys ja ominaisuudet voivat vaihdella maa- tai aluekohtaisesti. Lue, mitä maassasi tai alueellasi on saatavilla.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.