Ostohistorian tarkasteleminen App Storessa tai iTunes Storessa

Tarkastele Apple ID:llä ostamiesi appien, kappaleiden, elokuvien, TV-ohjelmien, kirjojen ja muiden kohteiden luetteloa.

iPhonen ostohistoria, jossa näkyy kappale, elokuva ja Apple Music -tilaus.

Ostohistoriassasi voit suorittaa seuraavat toimenpiteet:

• Tarkastele täydellistä ostoluetteloasi App Storesta ja iTunes Storesta.
  • Pyydä hyvitystä.
  • Ilmoita apin tai muun kohteen ongelmasta.
  • Tarkastele päivämääriä, jolloin olet ostanut kohteen tai tilaus on veloitettu.
  • Katso, mitä maksutapaa tietylle kohteelle on käytetty.
  • Lähetä kuitti itsellesi uudelleen sähköpostitse.

Voit tarkastella ostohistoriaasi napauttamalla tai klikkaamalla tätä painiketta:

Ostohistorian tarkistaminen -painike

Jos ostohistoriasi ei tule näkyviin painikkeen napautuksen tai klikkaamisen jälkeen, toimi seuraavien ohjeiden mukaisesti.

Jos haluat peruuttaa jonkin tilauksen tai ladata uudelleen jonkin aikaisemman ostoksesi, sinun ei tarvitse tarkastella ostohistoriaasi.
Tilauksen muuttaminen tai peruuttaminen >
Appien, musiikin, elokuvien ja muiden kohteiden lataaminen uudelleen >

iPhone, jossa näkyy Asetukset-apin Tiliasetukset-sivun Ostohistoria.

Ostohistorian tarkasteleminen iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

1. Avaa Asetukset-appi.
  2. Napauta nimeäsi ja sitten iTunes ja App Store.
  3. Napauta Apple ID:täsi ja sitten vaihtoehtoa Näytä Apple ID. Sinua voidaan pyytää kirjautumaan sisään.
  4. Vieritä Ostohistoria-kohtaan ja napauta sitä. Jos haluat nähdä yli 90 päivää aiemmin tekemäsi ostokset, napauta Viimeiset 90 päivää ja valitse sitten päivämääräalue.
  5. Etsi kohde ja napauta Veloitettu yhteensä.
  6. Tässä kohdassa voit suorittaa seuraavia toimia:
  • Jos haluat pyytää hyvitystä tai ilmoittaa kohteeseen liittyvästä ongelmasta, napauta kohdetta, napauta Ilmoita ongelmasta ja kuvaile sitten ongelma.
  • Voit nähdä kohteen ostamisen päivämäärän ja ostamiseen käytetyn laitteen napauttamalla kohdetta.
  • Voit lähettää itsellesi uuden sähköpostikuitin napauttamalla Lähetä uudelleen. Ilmaisesta kohteesta ei voi lähettää kuittia.

Lue, miten toimia, jos et näe etsimääsi kohdetta tai jos näet odottamattomia maksuja.

Ostohistorian tarkasteleminen tietokoneella

1. Avaa Musiikki-appi tai iTunes. Valitse näytön yläreunan valikkoriviltä Tili ja klikkaa sitten Näytä oma tili.
  2. Selaa Tilitiedot-sivulla alas Ostohistoria-osioon. Klikkaa Viimeisin ostos -kohdan vieressä Näytä kaikki.
    Mac, jonka Musiikki-apissa näkyy linkki ostohistoriaan.
  3. Etsi kohde. Saattaa kestää hetken, ennen kuin ostohistoria näkyy. Jos haluat nähdä yli 90 päivää aiemmin tekemäsi ostokset, klikkaa Viimeiset 90 päivää ja valitse sitten päivämääräalue.
  4. Tässä kohdassa voit suorittaa seuraavia toimia:
  • Jos haluat pyytää hyvitystä tai ilmoittaa kohteeseen liittyvästä ongelmasta, klikkaa Lisää, klikkaa Ilmoita ongelmasta ja kuvaile sitten ongelma.
  • Voit lähettää itsellesi uuden sähköpostikuitin klikkaamalla tilaustunnusta ja sitten Lähetä uudelleen. Ilmaisesta kohteesta ei voi lähettää kuittia.
  • Näet ostoksessa käytetyn laitteen klikkaamalla Lisää.

Lue, miten toimia, jos et näe etsimääsi kohdetta tai jos näet odottamattomia maksuja.

Viimeaikaisten ostosten tarkastelu millä tahansa laitteella

1. Siirry osoitteeseen reportaproblem.apple.com/fi-fi/.
  2. Kirjaudu sisään Apple ID:llä ja salasanalla.
  3. Tässä kohdassa voit suorittaa seuraavia toimia:

Ongelmista ilmoittaminen tai hyvityksen pyytäminen

iPhone, jossa näkyy reportaproblem.com-sivusto sisältäen viimeaikaiset ostokset, kuten musiikin ja elokuvat.

Jos haluat pyytää hyvitystä tai ilmoittaa kohteeseen liittyvästä ongelmasta, etsi kohde ja napauta tai klikkaa Ilmoita tai Ilmoita ongelmasta.

Jos haluat nähdä Apple Music-, Apple News+- tai iCloud-tallennustilaveloitukset tai veloitukset vanhemmista ostoksista, tarkista ostohistoriasi kohdassa Asetukset tai App Store.

Kuittien tarkastelu

iPhone, jossa näkyy reportaproblem.com-sivusto sisältäen kuitit viimeaikaisista ostoksista.

Voit tarkastella viimeaikaisten ostostesi kuitteja siirtymällä Laskut-välilehteen. Jos et ole varma, mistä sinua on veloitettu, mutta tiedät tarkan summan, suorita haku sillä summalla. Jos haluat nähdä veloitukset vanhemmista ostoksista, tarkista ostohistoriasi kohdassa Asetukset tai App Store.

Jos haluat lähettää itsellesi sähköpostikuitin, etsi kohde ja napauta tai klikkaa Lasku. Napauta tai klikkaa laskun alaosassa Tulosta tai Lähetä. Ilmaisesta kohteesta ei voi lähettää kuittia.

Jos tiettyä kohdetta ei löydy ostohistoriasta

Jos et löydä etsimääsi kohdetta, kokeile seuraavia toimia, ennen kuin otat yhteyttä Appleen.

Selvitä, onko perheenjäsen ostanut kohteen

Jos käytät Perhejakoa, näet ostohistoriassa omalla Apple ID:lläsi ostamasi kohteet. Et kuitenkaan näe muiden perheenjäsenten ostoja. Voit tarkastella muiden perheenjäsenten ostoja kirjautumalla heidän Apple ID:illään.

Jos haluat hallita lasten tekemiä ostoja, käytä toimintoa Pyydä ostamaan tai Rajoitukset.

Pyydä ostamaan -toiminnon ottaminen käyttöön.

Rajoitusten käyttö iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa.

Tarkista, oletko ostanut kohteen toisella Apple ID:llä

Jos et näe tiettyä kohdetta ostohistoriassa, olet ehkä ollut kirjautuneena sisään toisella Apple ID:llä, kun teit ostoksen. Kirjaudu sisään kyseisellä Apple ID:llä tarkistaaksesi, onko ostosi laskutettu siltä tililtä.

Kirjaudu sisään Apple ID:lläsi.

Jos et edelleenkään löydä ostosta, ota yhteyttä Apple-tukeen.

Jos näet ostoksia, joita et tunnista, tai odottamattomia maksuja

• Jos näet ostohistoriassa kohteita, joita et muista ostaneesi, tarkista, onko joku muu laitettasi käyttävä, esimerkiksi perheenjäsen, ostanut kohteen. Jos joku muu käyttää Apple ID:täsi ja salasanaasi, vaihda Apple ID:si salasana.
  • Jos et tunnista jotakin maksua pankin tai rahoituslaitoksen tiliotteella, kokeile seuraavia toimia.
  • Jos nämä toimenpiteet eivät korjaa ongelmaa, ota yhteyttä Apple-tukeen.

Lisätietoja

Kaupan käytettävyys ja ominaisuudet voivat vaihdella maa- tai aluekohtaisesti. Lue, mitä maassasi tai alueellasi on saatavilla.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.