Ostohistorian tarkasteleminen App Storessa ja iTunes Storessa

Tarkastele Apple ID:llä ostamiesi appien, kappaleiden, elokuvien, TV-ohjelmien, kirjojen ja muiden kohteiden luetteloa.

Kun olet ostanut sisältöä App Storesta tai iTunes Storesta tai tehnyt muita digitaalisia ostoksia Apple ID:lläsi, voit ladata ostoksesi uudelleen mihin tahansa yhteensopivaan laitteeseen. Jos haluat tarkastella ostostesi täydellistä luetteloa aikajärjestyksessä, voit katsoa ostohistoriasi. Ostohistoriassasi voit suorittaa seuraavat toimenpiteet:

• tarkistaa, milloin tilaus on laskutettu tililtäsi
  • tarkistaa ostopäivän
  • lähettää sähköpostikuitit uudelleen
  • ilmoittaa ostettuun sisältöön liittyvästä ongelmasta.

Jos et ole kirjautunut samalla Apple ID:llä kuin mitä käytät ostosten tekemiseen App Storessa ja iTunes Storessa, jos käytät toista laitetta tai jos et näe ostostasi, toimi alla olevien ohjeiden mukaan.

Saatat nähdä tässä luettelossa tilausmaksuja, mutta tilauksia ei voi hallita ostohistoriasta. Lue, miten voit tarkastella ja peruuttaa tilauksia.

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Valitse Asetukset > [nimesi] > iTunes Store ja App Store.
  2. Napauta Apple ID:täsi ja sitten vaihtoehtoa Näytä Apple ID. Sinua saatetaan pyytää kirjautumaan sisään Apple ID:lläsi.
    Jos käytät Perhejakoa, näet ostohistoriassa omalla Apple ID:lläsi ostamasi kohteet. Et kuitenkaan näe muiden perheenjäsenten ostoksia. Voit tarkastella muiden perheenjäsenten ostoksia kirjautumalla heidän Apple ID:illään.
  3. Pyyhkäise ylös Ostohistoria-osioon ja napauta sitä.

Ostokset ryhmitellään sen päivämäärän mukaan, jolloin niistä veloitettiin tiliisi liitetyllä maksutavalla. Saatat nähdä Odottaa-osion historiasi yläosassa; näitä kohteita ei vielä ole veloitettu tililtäsi. Oletusarvoisesti vain viimeiset 90 päivää näkyvät ostohistoriassasi. Voit muuttaa tätä napauttamalla näytön yläosassa Viimeiset 90 päivää ja valitsemalla sitten haluamasi ajanjakson.

Voit tarkastella laskun yksityiskohtia, kuten laskutuspäivää ja tilaustunnusta, napauttamalla > laskutetun kokonaissumman oikealla puolella. Jos kokonaisveloitus oli enemmän kuin nolla, voit hankkia uuden sähköpostikuitin napauttamalla laskutietonäytön alaosan kohtaa Lähetä uudelleen.

Napauta kohdetta laskussa, jos haluat nähdä kohteen osto- tai latauspäivämäärän (joka saattaa olla eri päivämäärä kuin sen veloituspäivämäärä) ja sen laitteen nimen, jolla ostit kohteen. Jos tarvitset apua jonkin ostohistoriasi kohteen laskutuksen kanssa, kuten vahinko- tai kaksoisoston kanssa, napauta Raportoi ongelma.

Jos sinulla on toistuvia veloituksia, lue tietoja tilaustesi muuttamisesta tai peruuttamisesta.

Mac tai Windows-tietokone

1. Avaa iTunes. Kirjaudu Apple ID:lläsi, jos et ole kirjautunut.
    Jos käytät Perhejakoa, näet ostohistoriassa omalla Apple ID:lläsi ostamasi kohteet. Et kuitenkaan näe muiden perheenjäsenten ostoksia. Voit tarkastella muiden perheenjäsenten ostoksia kirjautumalla heidän Apple ID:illään.
  2. Valitse näytön yläreunan valikkoriviltä tai iTunes-ikkunan yläreunasta Tili > Näytä oma tili.
  3. Kirjaudu sisään Apple ID:lläsi ja klikkaa Näytä tili.
  4. Selaa Tilitiedot-sivulla alas Ostohistoria-osioon. Klikkaa Viimeisin ostos -kohdan vieressä Näytä kaikki. Saattaa kestää hetken, ennen kuin ostohistoria näkyy.

Ostokset ryhmitellään sen päivämäärän mukaan, jolloin niistä veloitettiin tiliisi liitetyllä maksutavalla. Saatat nähdä Odottaa-osion historiasi yläosassa; näitä kohteita ei vielä ole veloitettu tililtäsi. Oletusarvoisesti vain viimeiset 90 päivää näkyvät ostohistoriassasi. Voit muuttaa tätä napauttamalla näytön yläosassa Viimeiset 90 päivää ja valitsemalla sitten haluamasi aikajakson.

Voit tarkastella laskun yksityiskohtia, kuten laskutuspäivää, klikkaamalla tilaustunnuksen numeroa tilauksen päivämäärän oikealla puolella. Jos kokonaisveloitus oli enemmän kuin nolla, voit hankkia uuden sähköpostikuitin napauttamalla laskutietojen osion alaosassa kohtaa Lähetä uudelleen.

Napauta Lisää kohteen hinnan alapuolella, jos haluat nähdä kohteen osto- tai latauspäivämäärän (joka saattaa olla eri päivämäärä kuin sen veloituspäivämäärä) ja sen laitteen nimen, jolla ostit kohteen. Jos tarvitset apua jonkin ostohistoriasi kohteen laskutuksen kanssa, kuten vahinko- tai kaksoisoston kanssa, klikkaa Raportoi ongelma.

Jos sinulla on toistuvia veloituksia, lue tietoja tilaustesi muuttamisesta tai peruuttamisesta.

Ostosta ei löydy tai näet odottamattomia maksuja

Lisätietoja

Storen käytettävyys ja ominaisuudet voivat vaihdella maa- tai aluekohtaisesti.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.