Ostohistorian tarkasteleminen App Storessa ja iTunes Storessa

Tarkastele Apple ID:llä ostamiesi appien, kappaleiden, elokuvien, TV-ohjelmien, kirjojen ja muiden kohteiden luetteloa.

iPhone X, jossa näkyy esimerkki ostohistoriasta.

Kun olet ostanut sisältöä App Storesta tai iTunes Storesta tai tehnyt muita digitaalisia ostoja Apple ID:lläsi, voit ladata ostosi uudelleen mihin tahansa yhteensopivaan laitteeseen. Jos haluat tarkastella ostostesi täydellistä luetteloa aikajärjestyksessä, voit katsoa ostohistoriasi. Ostohistoriassasi voit

• tarkistaa, milloin tilaus on laskutettu tililtäsi
  • tarkistaa ostopäivän
  • lähettää sähköpostikuitit uudelleen
  • ilmoittaa ongelmasta tai pyytää hyvitystä
  • etsiä veloitetun summan perusteella (verkossa)
  • tarkistaa, mitä maksutapaa on veloitettu.

Jos et tällä hetkellä ole kirjautuneena samalla Apple ID:llä kuin mitä käytät ostojen tekemiseen App Storessa ja iTunes Storessa, jos käytät toista laitetta tai jos et näe ostoasi, toimi alla olevien ohjeiden mukaan.

Saatat nähdä tässä luettelossa tilausmaksuja, mutta tilauksia ei voi hallita ostohistoriasta. Lue, miten voit tarkastella ja peruuttaa tilauksia.

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Valitse Asetukset > [nimesi] > iTunes Store ja App Store.
  2. Napauta Apple ID:täsi ja sitten vaihtoehtoa Näytä Apple ID. Sinua saatetaan pyytää kirjautumaan sisään Apple ID:lläsi.
    Jos käytät Perhejakoa, näet ostohistoriassa omalla Apple ID:lläsi ostamasi kohteet. Et kuitenkaan näe muiden perheenjäsenten ostoksia. Voit tarkastella muiden perheenjäsenten ostoja kirjautumalla heidän Apple ID:illään.
  3. Pyyhkäise ylös Ostohistoria-osioon ja napauta sitä.
    iPhone X, jossa näkyy Tiliasetukset-näyttö. Ostohistoria on korostettuna.

Ostokset ryhmitellään sen päivämäärän mukaan, jolloin niistä veloitettiin tiliisi liitetyllä maksutavalla. Saatat nähdä Odottaa-osion historiasi yläosassa; näitä kohteita ei vielä ole veloitettu tililtäsi. Oletusarvoisesti vain viimeiset 90 päivää näkyvät ostohistoriassasi. Voit muuttaa tätä napauttamalla näytön yläosassa Viimeiset 90 päivää ja valitsemalla sitten haluamasi ajanjakson. Lue, mitä tehdä, jos et vieläkään löydä ostoasi tai jos näet yllättäviä veloituksia.

Voit tarkastella laskun yksityiskohtia, kuten laskutuspäivää ja tilaustunnusta, napauttamalla > laskutetun kokonaissumman oikealla puolella. Jos kokonaisveloitus oli enemmän kuin nolla, voit hankkia uuden sähköpostikuitin napauttamalla laskutietonäytön alaosan kohtaa Lähetä uudelleen.

iPhone X, jossa näkyy esimerkkilasku Ostohistoria-osiossa

Napauta kohdetta laskussa, jos haluat nähdä kohteen osto- tai latauspäivämäärän (joka saattaa olla eri päivämäärä kuin sen veloituspäivämäärä) ja sen laitteen nimen, jolla ostit kohteen. Jos haluat pyytää hyvitystä, napauta Raportoi ongelma, niin hyvityspyyntösivusto avautuu.

iPhone X, jossa näkyy esimerkkilasku ja lisätietoja tietystä kohteesta. Raportoi ongelma -painike näkyy tietojen alapuolella.

Jos sinulla on toistuvia veloituksia, lue tietoja tilaustesi muuttamisesta tai peruuttamisesta.

Mac tai Windows-tietokone

1. Avaa iTunes.
  2. Valitse näytön yläreunan valikkoriviltä tai iTunes-ikkunan yläreunasta Tili > Näytä oma tili.
    iTunes-ikkuna, jonka etualalla on avoinna Tili-valikko. Valittuna on Näytä oma tili.
  3. Kirjaudu sisään Apple ID:lläsi ja klikkaa Näytä tili.
    Jos käytät Perhejakoa, näet ostohistoriassa omalla Apple ID:lläsi ostamasi kohteet. Et kuitenkaan näe muiden perheenjäsenten ostoksia. Voit tarkastella muiden perheenjäsenten ostoja kirjautumalla heidän Apple ID:illään.
  4. Selaa Tilitiedot-sivulla alas Ostohistoria-osioon. Klikkaa Viimeisin ostos -kohdan vieressä Näytä kaikki. Saattaa kestää hetken, ennen kuin ostohistoria näkyy.
    iTunes-ikkuna, jossa näkyy Tilitiedot.

Ostokset ryhmitellään sen päivämäärän mukaan, jolloin niistä veloitettiin tiliisi liitetyllä maksutavalla. Saatat nähdä Odottaa-osion historiasi yläosassa; näitä kohteita ei vielä ole veloitettu tililtäsi. Oletusarvoisesti vain viimeiset 90 päivää näkyvät ostohistoriassasi. Voit muuttaa tätä napauttamalla näytön yläosassa Viimeiset 90 päivää ja valitsemalla sitten haluamasi aikajakson. Lue, mitä tehdä, jos et vieläkään löydä ostoasi tai jos näet yllättäviä veloituksia.

iTunes-ikkuna, jossa näkyy esimerkkilasku Ostohistoria-osiossa.

Voit tarkastella laskun yksityiskohtia, kuten laskutuspäivää, klikkaamalla tilaustunnuksen numeroa tilauksen päivämäärän oikealla puolella. Jos kokonaisveloitus oli enemmän kuin nolla, voit hankkia uuden sähköpostikuitin napauttamalla laskutietojen osion alaosassa kohtaa Lähetä uudelleen.

iTunes-ikkuna, jossa näkyy esimerkkilasku ja lisätietoja kohteista.

Napauta Lisää kohteen hinnan alapuolella, jos haluat nähdä kohteen osto- tai latauspäivämäärän (joka saattaa olla eri päivämäärä kuin sen veloituspäivämäärä) ja sen laitteen nimen, jolla ostit kohteen. Jos haluat pyytää hyvitystä, napauta Raportoi ongelma, niin hyvityspyyntösivusto avautuu.

Jos sinulla on toistuvia veloituksia, lue tietoja tilaustesi muuttamisesta tai peruuttamisesta.

Verkko

Näet viimeaikaiset ostoksesi selaimella miltä tahansa laitteelta. Siirry osoitteeseen reportaproblem.apple.com, ja kirjaudu sitten Apple ID:lläsi ja salasanallasi, joita käytät ostojen tekemiseen App Storessa tai iTunes Storessa. Jos tarvitset apua kaksiosaisen todennuksen koodin kanssa, lue ohjeet.

Jos käytät Perhejakoa, näet omalla Apple ID:lläsi ostamasi kohteet. Et kuitenkaan näe muiden perheenjäsenten ostoja. Voit tarkastella muiden perheenjäsenten ostoja kirjautumalla heidän Apple ID:illään.

Ostot-välilehti

Safari-ikkuna, jossa näkyy reportaproblem.apple.com ja Ostot-välilehti valittuna.

Napauta tai klikkaa Ostot-välilehteä, ja napauta tai klikkaa sitten Kaikki, niin näet luettelon kaikista viimeisimmistä ostoistasi, pois lukien Apple Music -ostot ja iCloud-tallennustila. Jos haluat nähdä Apple Music- tai iCloud-tallennustilaveloitukset tai vanhemmat veloitukset, tarkastele ostohistoriaasi asetusten tai iTunesin kautta.

Jos haluat pyytää hyvitystä, napauta tai klikkaa Raportoi ongelma.

Jos sinulla on toistuvia veloituksia, lue tietoja tilaustesi muuttamisesta tai peruuttamisesta.

Kuitit-välilehti

Voit tarkastella viimeisimpien ostojesi kuitteja napauttamalla tai napsauttamalla Kuitit-välilehteä. Täältä näet myös liitetyltä maksutavaltasi veloitetut summat sekä sen, miten tietyt ostot on ryhmitelty. Voit myös hakea veloitetun summan perusteella. Jos haluat nähdä vanhemmat veloitukset, tarkastele ostohistoriaasi asetusten tai iTunesin kautta.

Ostokset ryhmitellään sen päivämäärän mukaan, jolloin niistä veloitettiin tiliisi liitetyllä maksutavalla. Saatat nähdä Odottaa-osion historiasi yläosassa; näitä kohteita ei vielä ole veloitettu tililtäsi. Lue, mitä tehdä, jos et vieläkään löydä ostoasi tai jos näet yllättäviä veloituksia.

Safari-ikkuna, jossa näkyy reportaproblem.apple.com ja esimerkkikuitti.

Voit tarkastella laskun yksityiskohtia, kuten laskutuspäivää ja tilaustunnusta, napauttamalla tai klikkaamalla Kuitti laskutetun kokonaissumman oikealla puolella. Jos kokonaisveloitus oli enemmän kuin nolla, voit hankkia uuden sähköpostikuitin napauttamalla tai klikkaamalla laskutietonäytön alaosan kohtaa Tulosta tai Lähetä.

Ostosta ei löydy tai näet odottamattomia maksuja

Lisätietoja

Kaupan käytettävyys ja ominaisuudet voivat vaihdella maa- tai aluekohtaisesti. Lue, mitä maassasi tai alueellasi on saatavilla.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.