Aitojen App Store- ja iTunes Store -sähköpostiviestien tunnistaminen

Jos et ole varma, onko App Store-, iTunes Store-, iBooks Store- tai Apple Music -ostosta koskeva sähköpostiviesti aito, seuraavista vinkeistä voi olla apua.

Huijarit yrittävät usein saada sinut luovuttamaan henkilökohtaisia tai taloudellisia tietoja lähettämällä viestejä tai verkkosivustojen linkkejä, jotka näyttävät Applen lähettämiltä, mutta niiden tarkoituksena on varastaa tilitietosi. Jotkut tietojenkalastelusähköpostiviestit kehottavat klikkaamaan linkkiä tilitietojen päivittämiseksi. Toiset saattavat näyttää App Store-, iTunes Store-, iBooks Store- tai Apple Music -oston kuitilta, vaikket ole tehnyt kyseistä ostoa.

Älä koskaan syötä tilitietojasi kyseisistä viesteistä linkitetyille verkkosivustoille, äläkä koskaan lataa tai avaa niissä olevia liitteitä.

Onko sähköpostiviesti aito?

Jos saat sähköpostiviestin App Store- tai iTunes Store -ostosta etkä ole varma sen aitoudesta, muutaman asian tarkistamalla voit varmistaa, onko viesti Applelta.

Aidot ostokuitit App Store-, iTunes Store-, iBooks Store tai Apple Music -ostoista sisältävät nykyisen laskutusosoitteesi, jota huijareilla ei todennäköisesti ole. Voit myös tarkistaa App Storen, iTunes Storen, iBooks Storen tai Apple Musicin ostohistoriasi.

App Store-, iTunes Store-, iBooks Store tai Apple Music -ostoihin liittyvissä sähköpostiviesteissä ei koskaan pyydetä antamaan seuraavia tietoja sähköpostitse:

• sosiaaliturvatunnus

• äidin tyttönimi

• luottokortin koko numero

• luottokortin turvakoodi.

Lue lisätietoja tietojenkalastelusta ja muista huijauksista.

Tilitietojen päivittäminen turvallisesti

Jos saat sähköpostiviestin, jossa sinua pyydetään päivittämään tili- tai maksutietosi, tee se ainoastaan iPhonen, iPadin tai iPod touchin Asetuksissa, Macin iTunesissa tai App Storessa tai Windows-tietokoneen iTunesissa.

Päivitä ostoihin käytettävän Apple ID:n salasana ainoastaan laitteesi Asetukset-kohdassa tai osoitteessa appleid.apple.com.

Lue lisätietoja suojauksesta ja Apple ID:stä.

Jos sait tietojenkalastelulta vaikuttavan viestin tai reagoit sellaiseen

Jos sait epäilyttävän sähköpostiviestin, välitä se osoitteeseen reportphishing@apple.com. Jos käytät Macia, valitse sähköpostiviesti ja valitse Viestit-valikosta Välitä liitteenä.

Jos epäilet, että olet saattanut syöttää henkilökohtaisia tietoja, kuten salasanan tai luottokortin tiedot, huijausverkkosivustolle, vaihda Apple ID:si salasana välittömästi.