App Storen ja muiden Applen mediapalveluiden ostohistorian tarkasteleminen

Jos haluat luettelon äskettäin ostamistasi apeista, tilauksista, musiikista ja muusta sisällöstä, etsi ostohistoriasi verkosta.

Ostohistorian tarkasteleminen

1. Siirry osoitteeseen reportaproblem.apple.com.

2. Kirjaudu sisään Apple ID:llä ja salasanalla.

3. Näyttöön tulee viimeaikaisten ostosten luettelo. Jos et ole varma, mistä sinua on veloitettu, mutta tiedät veloituksen summan, suorita haku sillä summalla. Jos etsit tietoja vanhemmista ostoksista, löydät ostohistorian laitteesi Asetukset- tai Tilin asetukset -kohdasta.

Lue, miten toimia, jos et näe etsimääsi kohdetta tai jos näet odottamattomia veloituksia.

Jos veloitus liittyy tilaukseen, jota et enää halua, voit perua tilauksen.

Tietojen etsiminen vanhemmista ostoksista

Jos et löydä kohdetta ostohistoriastasi osoitteessa reportaproblem.apple.com, tarkista ostohistoria iPhonen tai iPadin asetuksista. Voit myös tarkistaa ostohistorian tietokoneen Tiliasetuksista.

iPhone tai iPad

1. Avaa App Store -appi.

2. Napauta sisäänkirjautumispainikettasisäänkirjautumispainike tai kuvaasi näytön ylälaidassa.

3. Napauta Purchase History (Ostohistoria). Sinua voidaan pyytää kirjautumaan sisään.

4. Ostohistoriasi tulee näkyviin. Jos et ole varma, mistä sinua on veloitettu, mutta tiedät veloituksen summan, suorita haku sillä summalla.

5. Jos haluat nähdä lisää ostoksia, napauta ostohistorian ylälaidassa kohtaa Last 90 days (Viimeiset 90 päivää) ja valitse toinen tapa suodattaa ostokset.

Kuva, jossa näkyy ostohistoria iPhonessa

Lue, miten toimia, jos et näe etsimääsi kohdetta tai jos näet odottamattomia veloituksia.

Mac

1. Avaa App Store -appi.

2. Klikkaa nimeäsi sivupalkin alaosassa.

3. Klikkaa Tiliasetukset. Sinua voidaan pyytää kirjautumaan sisään.

4. Selaa Tilitiedot-sivulla alas Ostohistoria-osioon. Klikkaa Most Recent Purchase (Viimeisin ostos) -kohdan vieressä See All (Näytä kaikki).

Kuva, jossa näytetään tilin asetukset macOS:n App Storessa. Näytä kaikki -painike korostettuna.
  5. Ostohistoria tulee näkyviin. Jos haluat nähdä lisää ostoksia, klikkaa ostohistorian ylälaidassa kohtaa Last 90 Days (Viimeiset 90 päivää) ja valitse toinen tapa suodattaa ostokset.

Lue, miten toimia, jos et näe etsimääsi kohdetta tai jos näet odottamattomia veloituksia.

Windows-tietokone

1. Avaa Apple Music- tai Apple TV -appi.

2. Klikkaa sivupalkin alaosasta nimeäsi ja valitse sitten Näytä oma tili. Sinun on ehkä kirjauduttava ensin sisään Apple ID:llä.

3. Vieritä Ostohistoria-osioon. Klikkaa Most Recent Purchase (Viimeisin ostos) -kohdan vieressä See All (Näytä kaikki).

4. Saattaa kestää hetken, ennen kuin ostohistoria näkyy. Jos haluat nähdä lisää ostoksia, klikkaa ostohistorian ylälaidassa kohtaa Last 90 days (Viimeiset 90 päivää) ja valitse toinen tapa suodattaa ostokset.

Jos tiettyä kohdetta ei löydy ostohistoriasta

Etkö löydä etsimääsi kohdetta? Jos sinulla on useita Apple ID:itä, olet ehkä kirjautunut sisään eri Apple ID:llä kuin millä ostit kohteen. Kirjaudu sisään toisella Apple ID:llä ja tarkista ostohistoriasi uudelleen.

Jos saat epäilyttävän sähköposti-ilmoituksen jostain ostosta, viesti ei ehkä ole Applelta tai kuvasta tililtäsi tehtyjä todellisia veloituksia. Lue, miten voit tunnistaa aidot App Store- ja iTunes Store -sähköpostiviestit.

Jos olet Euroopan unionissa ja olet käyttänyt vaihtoehtoisia maksutapoja

Euroopan unionissa olevat käyttäjät ovat saattaneet tehdä digitaalisten tuotteiden ja palveluiden ostoja apissa käyttämällä vaihtoehtoisia maksujärjestelmiä tai kehittäjän verkkosivustossa olevan ostolinkin kautta. Pyydä tukea ottamalla yhteyttä kyseisen apin kehittäjään. Lue lisätietoja ostoista, joita ei ole laskutettu App Storen tai App Storen apin sisäisten ostojen järjestelmän kautta.

Jos näet ostoksia, joita et tunnista, tai odottamattomia veloituksia

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.