Salasanan vaatiminen App Store- ja iTunes-ostoille

Voit vaatia salasanaa jokaisesta ostosta tai 15 minuutin välein.

Voit valita, kuinka usein haluat antaa salasanasi, kun ostat tuotteita (mukaan lukien apin sisäiset ostot) App Storesta ja iTunes Storesta:

• Vaadi aina: sinua pyydetään antamaan salasana aina, kun teet oston, vaikka olisit kirjautunut sisään Apple ID:lläsi.

• Vaadi 15 minuutin kuluttua: sinua ei pyydetä antamaan salasanaa uudelleen, jos olet antanut sen viimeisten 15 minuutin aikana.

Jos et halua antaa salasanaa, kun lataat maksuttomia tuotteita, toimi alla olevien ohjeiden mukaan ja poista salasanasuojaus käytöstä maksuttomien tuotteiden osalta.

Salasanan vaatiminen iPhonessa tai iPadissa

1. Avaa Asetukset-appi.

2. Napauta nimeäsi.

3. Napauta Media ja ostot.

4. Napauta Salasana-asetukset ja valitse sitten haluamasi asetus.

Jos et näe Salasana-asetukset-valintaa, olet laittanut päälle Face ID:n tai Touch ID:n App Store- ja iTunes-ostoille. Voit muuttaa tätä palaamalla Asetuksiin, napauttamalla Face ID ja pääsykoodi tai Touch ID ja pääsykoodi ja laittamalla sitten Face ID:n tai Touch ID:n pois päältä iTunes- ja App Storen vierestä.

Salasanan vaatiminen Macissa

1. Valitse Macissa näytön ylälaidasta Omenavalikko () ja valitse siten Järjestelmäasetukset.

2. Klikkaa Apple ID tai klikkaa nimeäsi.

3. Klikkaa Media ja ostot.

4. Valitse maksuttomille latauksille ja ostoille haluamasi asetukset. Jos Touch ID on päällä ostoja varten, tätä valikkoa ei näy.

Jos käytät macOS:n vanhaa versiota, avaa iTunes, valitse iTunes > Asetukset ja klikkaa sitten Store-välilehteä.

Salasanan vaatiminen Windows-tietokoneessa

1. Avaa iTunes Windows-tietokoneella.

2. Valitse iTunes-ikkunan ylälaidasta Muokkaa ja valitse sitten Asetukset.

3. Klikkaa Store-välilehteä.

4. Valitse haluamasi asetukset ostoille ja maksuttomille latauksille.

Salasanan vaatiminen Apple TV 4K:ssa tai Apple TV HD:ssä

1. Valitse Koti-valikosta Asetukset.

2. Valitse Käyttäjät ja tilit.

3. Valitse Tili (%@).

4. Valitse Vaadi salasana -kohdasta ostoille ja maksuttomille latauksille haluamasi asetukset.

Salasanan vaatiminen Apple TV:ssä (3. sukupolvi)

1. Valitse Koti-valikosta Asetukset > iTunes Store > Kirjaudu sisään.

2. Kirjaudu sisään Apple ID:llä ja salasanalla.

3. Kun olet klikannut Lähetä, näkyviin tulee Muistetaanko salasana? -näyttö. Valitse haluamasi suojaustaso:

• Valitse Kyllä, jos haluat Apple TV:n muistavan salasanan ostoja varten, kun olet kirjautuneena Apple ID:llä.

• Valitse Ei, jos haluat antaa salasanan aina, kun ostat jotakin iTunes Storesta.

Jos haluat muuttaa salasana-asetuksia, kirjaudu ensin ulos. Kirjaudu sitten takaisin sisään noudattamalla yllä olevia ohjeita.

Tietoja salasanasuojauksen laittamisesta pois päältä

Maksullisten tuotteiden salasanasuojausta ei voi laittaa kokonaan pois päältä iPhonessa, iPadissa tai tietokoneessa. Apple TV:ssä salasanasuojauksen voi laittaa pois päältä sekä maksuttomien että maksullisten tuotteiden osalta.

Jos olet ottanut Touch ID:n tai Face ID:n App Store- ja iTunes Store -ostoja varten käyttöön, sinua pyydetään käyttämään Touch ID:tä tai Face ID:tä jokaisella latauskerralla, myös maksuttomien tuotteiden tapauksessa.

Lasten ostamien tai lataamien tuotteiden hallinta

Jos käytät Perhejakoa, voit käyttää Pyydä ostamaan -toimintoa lasten ostamien tuotteiden hallintaan. Kun lapsi pyytää lupaa tuotteen ostamiseen tai maksuttoman tuotteen lataamiseen, perheen järjestäjä voi hyväksyä tai hylätä pyynnön.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.