Jos tiliotteessasi näkyy apple.com/bill

Tiliotteessa näkyy apple.com/bill, kun ostat apin, musiikkia, elokuvan tai muuta sisältöä Applelta. Se näkyy myös silloin, kun tilaus uusitaan tai perheenjäsen ostaa appeja tai sisältöä Applelta.

Veloitusten tarkistaminen

1. Voit tarkastella ostohistoriaasi siirtymällä osoitteeseen reportaproblem.apple.com.

2. Kirjaudu sisään Apple ID:lläsi.

3. Luettelo ostoista tulee näkyviin. Jos haluat tarkastella perheenjäsenten ostoja, valitse Apple ID -painike ja sitten perheenjäsen.

4. Voit tarkastella koko kuittia veroineen napauttamalla tai klikkaamalla päivämäärää. Useat ostot, myös tilaukset, voidaan koota yhdeksi veloitukseksi.

Jos veloitus liittyy tilaukseen, jota et enää halua, voit peruuttaa tilauksen. Selvitä, missä muualla voit tarkastella ostohistoriaasi.

Jos et vieläkään tunnista veloitusta

Etkö löydä vastaavaa veloitusta osoitteesta reportaproblem.apple.com? Selvitä, käytitkö ostamiseen toista tiliä.

1. Etsi sähköpostiviestejä sanoilla ”Applen kuitti” tai ”laskusi Applelta”.

2. Etsi kuitti, joka vastaa tiliotteessasi näkyvää summaa.

3. Katso laskusta, mitä ostettiin ja mitä Apple ID:tä käytettiin.

Kuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä
  4. Tarkista, onko sähköpostiviestissä oleva Apple ID eri kuin Apple ID, jolla kirjauduit sivustoon reportaproblem.apple.com. Jos tunnus on eri, kirjaudu osoitteeseen reportaproblem.apple.com tällä Apple ID:llä ja tarkastele ostoshistoriaasi.

Yhteydenotto Apple-tukeen

Jos olet tarkistanut reportaproblem.apple.com-sivuston ja sähköpostitse saamasi kuitit, mutta et vieläkään tiedä, miksi sinua on veloitettu, ota yhteyttä Apple-tukeen.