Power Napin toiminta Macissa

Power Napin avulla Mac voi suorittaa hyödyllisiä toimintoja myös nukkuessaan.

Mitä Power Nap tekee?

Jos Macisi tukee Power Napia, seuraavat toiminnot ovat mahdollisia Macin nukkuessa:

• Mail vastaanottaa uudet viestit.
  • Yhteystietoihin päivittyvät muutokset, jotka on tehty muilla laitteilla.
  • Kalenteri vastaanottaa uudet kutsut ja kalenteripäivitykset.
  • Muistutuksiin päivittyvät muutokset, jotka on tehty muilla laitteilla.
  • Muistiinpanoihin päivittyvät muutokset, jotka on tehty muilla laitteilla.
  • iCloudiin tallennettuihin dokumentteihin päivittyvät muutokset, jotka on tehty muilla laitteilla.
  • Kuvavirtaan päivittyvät muutokset, jotka on tehty muilla laitteilla.
  • Etsi Macini pitää Macin sijainnin ajan tasalla, jotta löydät tietokoneesi, vaikka se olisi nukkumassa.
  • VPN on Demand toimii edelleen, jotta yrityssähköpostit päivittyvät turvallisesti. (Power Nap tukee VPN-yhteyksiä, jotka käyttävät todentamiseen varmennetta. Se ei tue VPN-yhteyksiä, jotka vaativat salasanaa.)
  • Mobiililaitteen hallinta voi lukita ja tyhjentää Macisi etänä.

Seuraavat toiminnot ovat mahdollisia, kun Mac on nukkumassa ja liitetty verkkovirtaan:

• Ohjelmistopäivitykset latautuvat..
  • Mac App Store -kohteet (mukaan lukien ohjelmistopäivitykset) latautuvat taustalla.
  • Time Machine suorittaa varmuuskopioinnit.
  • Spotlight suorittaa indeksoinnin.
  • Ohjekeskuksen sisältö päivittyy.
  • Langaton tukiasema voi herättää Macin Herää langattomasta yhteydestä -toiminnolla.

Power Napin aikana Mac ei toista järjestelmän ääniä. Tämä koskee myös Etsi Macini -toiminnon Soita ääni- tai Lähetä viesti -ominaisuuksien ääniä.

Jos Macissa on kovalevy tai Fusion Drive -asema, saatat kuulla asemasta ääniä, kun se käynnistyy Power Nap -päivityksen aikana, käytön aikana ja aseman sammuessa. Voit halutessasi laittaa Power Napin pois päältä.

Kun Power Nap on päällä, tietokone voi tuntua lämpimältä, vaikka se olisi nukkumassa. Power Napin toiminta keskeytyy, jos Macin lämpötila ylittää määritetyn rajan. Näin estetään Macin ylikuumentuminen. Kun Mac herätetään, se on heti käyttövalmiina.

Mitkä Mac-tietokoneet voivat käyttää Power Napia?

Voit käyttää Power Napia seuraavissa Mac-malleissa:

• MacBook (alkuvuosi 2015 tai uudempi)
  • MacBook Air (loppuvuosi 2010 tai uudempi),
    jossa on OS X Mountain Lion 10.8.2 tai uudempi
  • MacBook Pro (kaikki mallit, joissa on Retina-näyttö)
  • Mac mini (loppuvuosi 2012 tai uudempi)
  • iMac (loppuvuosi 2012 tai uudempi)
  • Mac Pro (loppuvuosi 2013)

Power Napin laittaminen päälle tai pois päältä

Power Nap -asetus on Energiansäästäjä-järjestelmäasetuksissa.

Pöytäkoneet
Valitse Omenavalikosta  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Energiansäästäjä. Laita Power Nap päälle tai pois päältä Ota käyttöön Power Nap -valintaneliöstä. Power Nap on oletusarvoisesti päällä Mac-pöytäkoneissa, jotka käyttävät flash-muistia (ei koske Fusion Drive -asemaa).

Energiansäästäjä pöytäkoneissa

Kannettavat tietokoneet
Valitse Omenavalikosta  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Energiansäästäjä.

• Voit valita, käyttääkö Macisi Power Napia käyttäessään akkuvirtaa, avaamalla Akku-välilehden ja käyttämällä Laita Power Nap päälle akkua käytettäessä -valintaneliötä. Asetus on oletuksena pois päältä.
  • Voit valita, käyttääkö Macisi Power Napia ollessaan kytkettynä verkkovirtaan, avaamalla Virtalähde-välilehden ja käyttämällä Laita Power Nap päälle tietokoneen ollessa liitettynä virtalähteeseen -valintaneliötä. Asetus on oletuksena päällä.

Energiansäästäjä kannettavissa tietokoneissa

Lisätietoja

Power Nap reagoi akun varauksen tilaan

Kannettavan tietokoneen vuosimalli määrittää, miten Power Nap reagoi akun varauksen tilaan.

Jos tietokoneen vuosimalli on 2013 tai uudempi, se käyttää Power Napia, kunnes akun varaus on loppu. Jos tietokoneen vuosimalli on 2012 tai aiempi, se keskeyttää Power Napin, kun akun varaus on 30 % tai vähemmän. Power Nap jatkuu, kun liität tietokoneen verkkovirtaan.

Akun käyttöaikaa Power Napin käytön aikana voi pidentää irrottamalla tietokoneesta USB-, Thunderbolt- ja FireWire-laitteet, jotka saattavat kuluttaa virtaa. Lue lisätietoja akun käyttöajan maksimoinnista.

Power Nap tarkistaa päivitykset tietyin väliajoin
Kun tietokone ei ole liitettynä verkkovirtaan, Power Nap kommunikoi ja siirtää tietoja vain muutaman minuutin ajan Power Nap -sykliä kohti. Kun tietokone on liitetty verkkovirtaan, kommunikointi ja tiedonsiirto on jatkuvaa.

• Mail, Muistiinpanot, Yhteystiedot, Kalenteri, Muistutukset, kuvavirta, Etsi Macini ja iCloud-dokumentit tarkistetaan kerran tunnissa. Mailin ja Muistiinpanojen pitää olla avoinna ennen kuin Mac menee nukkumaan, jotta ne päivittyvät Power Napin aikana.
  • Time Machine -varmuuskopiointia yritetään kerran tunnissa, kunnes varmuuskopio on otettu.
  • Ohjelmistopäivitykset tarkistetaan päivittäin.
  • Mac App Store -lataukset tarkistetaan kerran viikossa.