Spotlightin käyttäminen Macissa

Spotlightin avulla voit etsiä Macista ohjelmia, dokumentteja ja muita tiedostoja. Spotlight-ehdotuksilla saat muun muassa myös uutisia sekä urheilu-, elokuva- ja säätietoja.

Hae Spotlightilla

1. Klikkaa valikkorivin oikeassa yläkulmassa tai paina komento-välilyönti-näppäinyhdistelmää.
    Valikkorivin Spotlight-kuvake
  2. Kirjoita haettava asia. Voit tehdä haun esimerkiksi sanoilla ”apple store” tai ”emails from emily”.Hakeminen Spotlightilla Kartat-ohjelmasta
  3. Avaa tulosluettelossa oleva kohde kaksoisklikkaamalla kohdetta. Voit myös katsoa tulokset nopeasti läpi ylänuoli- ja alanuolinäppäimillä.

Hae tiedostotyypin tai sijainnin mukaan

• Voit tehdä haun tiedostotyypin mukaan käyttämällä sanaa ”laji” ja tiedostotyyppiä. Kirjoita esimerkiksi ”laji:kansiot” tai ”laji:ääni”.
  • Jos haluat näyttää tiedoston sijainnin Macissa, valitse tiedosto tulosluettelosta ja pidä sitten komentonäppäintä painettuna. Tiedoston sijainti ilmestyy esikatseluikkunan alalaitaan. Voit avata tiedoston sijainnin painamalla komento- ja R-näppäimiä samaan aikaan.
  • Jos haluat näyttää kaikki Macin tulokset Finderissa, vieritä tulosluettelon alalaitaan ja kaksoisklikkaa sitten Näytä kaikki Finderissa.

Tiedostotyypin haku

Etsi määritelmiä, laskelmia ja muunnoksia

Spotlight pystyy näyttämään muun muassa sanakirjamääritelmiä, laskelmia ja mittayksiköiden muunnoksia. Ota selvää, miten voit hakea entistä useammalla tavalla Spotlightin avulla.

Tässä on esimerkkejä siitä, mitä voit tehdä:

• Jos haluat hakea määritelmän, kirjoita sana tai ilmaus ja klikkaa sitten tulosta Määritelmä-osiossa.
  • Jos haluat tehdä laskelman, kirjoita hakukenttään esimerkiksi ”2+2”.
  • Jos haluat muuntaa mittayksiköitä, kirjoita esimerkiksi ”25 lb” tai ”32 ft metreinä”.

Määritelmän haku Spotlightissa

Etsi esitysaikoja, säätietoja ja lähellä olevia paikkoja

Spotlightin avulla voit hakea elokuvien esitysaikoja, säätietoja ja lähellä olevia paikkoja.

Tässä on esimerkkejä siitä, mitä voit tehdä:

• Jos haluat hakea esitysaikoja, kirjoita katsottavan elokuvan nimi. Jos haluat katsoa, mitä lähelläsi esitetään, kirjoita ”showtimes”.
  • Jos haluat katsoa paikalliset säätiedot, kirjoita ”weather”.
  • Jos haluat etsiä lähellä olevia ravintoloita, kirjoita esimerkiksi ”places to eat” ja klikkaa sitten tulosta Kartat-osiossa.

Spotlightin ominaisuudet voivat vaihdella maa- tai aluekohtaisesti.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.