Kappaleiden äänenvoimakkuuden yhdenmukaistaminen iTunesin Äänenvoimakkuuden tasaus -toiminnolla

Saat kaikki kappaleet soimaan samalla äänenvoimakkuudella ottamalla käyttöön iTunesin Äänenvoimakkuuden tasaus -toiminnon.

Kun Äänenvoimakkuuden tasaus on päällä, iTunes tarkistaa kirjastossa olevat kappaleet ja kerää tietoja niiden toiston äänenvoimakkuudesta. Kun lisäät uusia kappaleita kirjastoon, iTunes kerää tiedot taustalla. Nämä tiedot tallennetaan joko kappaleen normalisointitietojen ID3-tunnisteeseen tai iTunesin musiikkikirjastoon. Musiikkitiedostojen äänitietoja ei koskaan muuteta. Jos koodaat tai kopioit kappaleen CD-levyltä, iTunes tallentaa äänenvoimakkuuden tasaustiedot kappaleen ID3-tunnisteisiin.

Kun Äänenvoimakkuuden tasaus -toiminto ei ole käytössä, iTunes ohittaa siihen liittyvät ja tallennetut tiedot kappaleissa, muttei poista niitä iTunes-musiikkikirjastosta tai ID3-tunnisteista.

Äänenvoimakkuuden tasauksen ottaminen käyttöön

1. Avaa iTunes tietokoneessa.
  2. Mac: Valitse näytön ylälaidan valikkoriviltä iTunes > Asetukset.
    Windows: Valitse iTunes-ikkunan ylälaidan valikkoriviltä Muokkaa > Asetukset.
  3. Klikkaa Toisto-välilehteä.
  4. Valitse Äänenvoimakkuuden tasaus.
  5. Klikkaa OK.

Äänenvoimakkuuden tasaus toimii .mp3-, .AAC-, .wav-, ja .aiff-tiedostotyyppien kanssa.

iTunesin sisäänrakennettu rajoitin suojaa äänenvoimakkuuden nostoja pätkimiseltä.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.