Tietoja iTunes-kirjastotiedostoista

iTunes järjestää ja säilyttää musiikki- ja muuta mediasisältöä iTunes-kirjastotiedostojen ja iTunes Media -kansion avulla.

Tämä artikkeli on arkistoitu eikä Apple enää päivitä sitä.

iTunes-kirjastotiedostoissa on tieto siitä, mitä mediasisältöä iTunesiin on lisätty, miten ne on järjestetty, sekä muita tietoja, kuten soittolistat, toistokerrat ja kappaleiden arvioinnit.

Tietoja iTunes Library.itl -tiedostosta

iTunes Library.itl -tiedosto on tietokanta, joka sisältää kirjastossasi olevat kappaleet ja luomasi soittolistat. Siihen tallennetaan joitakin kappalekohtaisia tietoja. Jos poistat tämän tiedoston, iTunes luo siitä uuden tyhjän kopion, kun seuraavan kerran avaat iTunesin. Tällöin menetät soittolistat, kappaleiden arvioinnit, kommentit ja muut tiedot. iTunes Library.itl -tiedostoa käyttää vain iTunes, ja se on ainoa tiedosto, jonka Time Machine varmuuskopioi OS X:ssä.

iTunesin uusissa versioissa saattaa olla iTunes-kirjastoon liittyviä parannuksia. Kun avaat iTunesin uuden version, iTunes päivittää nykyisen kirjaston uuteen muotoon ja tallentaa kopion vanhasta kirjastosta Previous Libraries -kansioon.

Tietoja iTunes Library.xml -tiedostosta

iTunes Library.xml -tiedosto sisältää osittain (mutta ei kaikilta osin) samoja tietoja kuin iTunes Library.itl -tiedosto. iTunes Library.xml -tiedoston tarkoitus on saattaa musiikkikappaleet ja soittolistat tietokoneen muiden ohjelmien (kuten iPhoton, Garagebandin, iMovien ja muun valmistajien ohjelmien) käytettäväksi OS X Mountain Lionissa ja sitä vanhemmissa OS X -versioissa. Ne käyttävät tätä tiedostoa, jotta musiikkia on helpompi lisätä iTunes-kirjastosta projekteihin.

iTunes 12.2 ja sitä uudemmat iTunes-versiot eivät oletusarvoisesti luo iTunes Library.xml -tiedostoa. Jos käytät OS X Mountain Lionia tai sitä vanhempaa OS X -versiota tai muun valmistajan ohjelmaa, joka käyttää tätä XML-tiedostoa, ota vanhan kirjaston XML-tuki käyttöön:

1. Avaa iTunes.
  2. Valitse näytön ylälaidan valikkoriviltä iTunes > Asetukset.
  3. Klikkaa Lisävalinnat-välilehteä.
  4. Laita valinta Jaa iTunes-kirjasto-XML muiden ohjelmien kanssa -ruutuun.

Applen mediaohjelmien uudet versiot eivät enää käytä iTunes Library.xml -tiedostoa OS X Yosemitessa ja sitä uudemmissa OS X -versioissa. Jotkin muun valmistajan ohjelmat saattavat edelleen tarvita sitä. Saat lisätietoja ohjelmiston kehittäjältä.

Jos iTunes avautuu hitaasti, kokeile poistaa valinta Jaa iTunes-kirjasto-XML muiden ohjelmien kanssa -ruudusta.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.