Tiedostojen siirtäminen toiseen tietokoneeseen kohdelevytilan avulla

Kohdelevytilaa käyttämällä saat Mac-tietokoneen näkymään ulkoisena kovalevynä toisessa Mac-tietokoneessa, jolloin voit selata ja kopioida tiedostoja nopeasti.

Tietokoneiden yhdistäminen oikealla kaapelilla

Tunnista molempien Mac-tietokoneiden portit, jotta pystyt valitsemaan oikean kaapelin. Kohdelevytila toimii, kun tietokoneet on yhdistetty toisiinsa seuraavien porttien kautta:

• Thunderbolt 3 (USB-C)
  • USB-C
  • Thunderbolt 2
  • FireWire
    Kohdelevytila ei tue liitäntöjä, jotka käyttävät Apple USB-C -latauskaapelia, USB-A–USB-A-kaapelia tai Mini DisplayPort  -kaapelia.

Jos yhdessä tietokoneessa tai molemmissa tietokoneissa on Thunderbolt 3 (USB-C)- tai USB-C-portti, voit yhdistää ne seuraavalla tavalla:

Käynnistäminen kohdelevytilassa

Tee jompikumpi seuraavista toimista Macilla, jota haluat käyttää ulkoisena kovalevynä:

• Käynnistä Mac ja paina välittömästi T-näppäintä ja pidä sitä painettuna koneen käynnistyessä.
  • Jos Mac on jo käynnistetty, valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Käynnistyslevy. Klikkaa Kohdelevytila ja klikkaa sitten Käynnistä uudelleen, kun sinua pyydetään vahvistamaan valinta.

Kun Mac siirtyy kohdelevytilaan, näyttöön ilmestyy suuri Thunderbolt -, USB - tai FireWire  -symboli. Jos tietokoneet on yhdistetty toisiinsa oikein, kohdelevytilassa olevan Macin pitäisi nyt olla käytettävissä levynä toisessa Macissa. Käytä sitä kuin mitä tahansa muuta levyä.

Voit poistua kohdelevytilasta poistamalla levyn ensin toisesta Macista. Valitse esimerkiksi levy ja sitten Arkisto > Poista. Voit myös sammuttaa toisen Macin. Pidä sitten levynä käytettävässä Macissa virtapainiketta 10 sekunnin ajan painettuna. Vapauta painike, kun Mac sammuu.

Jos kohdelevy ei ilmesty näkyviin toisessa Macissa

Jos kohdelevytilassa oleva Mac ei tule näkyviin levynä toisessa Macissa, tuo levy näkyviin noudattamalla seuraavia ohjeita:

1. Avaa toisen Macin Levytyökalu. Löydät sen Ohjelmat-kansion Lisäohjelmat-kansiosta.
  2. Jos tietokoneiden välinen yhteys toimii hyvin ja noudatit annettuja kohdelevytilan käynnistysvaiheita, kohdelevyn pitäisi tulla näkyviin taltiona Levytyökalun sivupalkkiin. Valitse taltio ja valitse sitten työkalupalkissa Tiedosto > Tuo näkyviin tai klikkaa työkalupalkissa Tuo näkyviin.
  3. Jos kohdelevy on FileVault-salattu, joudut antamaan salasanan, ennen kuin voit avata levyn lukituksen ja tuoda sen näkyviin. Anna ylläpitäjän salasana Macille, jonka käynnistit kohdelevytilassa.

Levyn pitäisi nyt olla näkyvissä ja Macin käytettävissä. Huomaa, että jos se on APFS-muodossa, Macissa täytyy olla käytössä High Sierra tai uudempi. APFS-muodossa alustettuja taltioita ei voi tuoda näkyviin aiempiin Mac-käyttöjärjestelmäversioihin.

Kohdelevytilan vaihtoehtona on mahdollisuus lähettää AirDropin avulla sisältöä langattomasti kahden Mac-tietokoneen välillä.