Tiedostojen siirtäminen toiseen tietokoneeseen kohdelevytilan avulla

Kohdelevytilaa käyttämällä saat yhden Mac-tietokoneen näkymään ulkoisena kovalevynä toisessa Mac-tietokoneessa, jolloin voit selata ja kopioida tiedostoja nopeasti.

Kohdelevytila voi olla hyödyllinen, kun on tarpeen siirtää tiedostoja nopeasti tietokoneiden välillä tai haettaessa tiedostoja Mac-tietokoneesta, jossa ei ole toimivaa näyttöä. Tämän tilan käyttöön tarvitaan kaksi Mac-tietokonetta, jotka yhdistetään kaapelilla käyttämällä jotain seuraavista porteista:

Kohdelevytila ei tue liitäntöjä, jotka käyttävät Apple USB-C -latauskaapelia, USB-A–USB-A -kaapelia tai Mini DisplayPort  -kaapelia.

Tietokoneiden yhdistäminen oikealla kaapelilla

Sen mukaisesti, mitä portteja Mac-tietokoneissasi on, käytä Thunderbolt 3-, USB-C-, Thunderbolt 2- tai FireWire-kaapelia ja yhdistä tietokoneet toisiinsa. Käynnistä sitten tietokoneet kohdelevytilassa

Jos yhteytenä on Thunderbolt 3 (USB-C) tai USB-C:

Käynnistäminen kohdelevytilassa

Kun olet yhdistänyt tietokoneet oikealla kaapelilla, noudata seuraavia vaiheita:

1. Jos Mac-tietokoneessa, jota haluat käyttää levynä, on virta kytkettynä, valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset ja klikkaa Käynnistyslevy. Klikkaa Kohdelevytila ja klikkaa sitten Käynnistä uudelleen, kun sinua pyydetään vahvistamaan valinta.
  2. Jos Mac-tietokoneessa, jota haluat käyttää levynä, ei ole virtaa kytkettynä tai siinä ei ole toimivaa näyttöä, kytke tietokoneen virta ja paina sitten välittömästi T-näppäintä ja pidä sitä painettuna käynnistymisen aikana.
  3. Mac käynnistyy kohdelevytilassa ja näkyy sitten levykuvakkeena toisen Macin työpöydällä. Voit nyt käyttää sitä kuin mitä tahansa muuta kovalevyä.

Poistu kohdelevytilasta pitämällä levynä käytettävän Macin virtapainiketta painettuna. Irrota sitten kaapeli.

Lisätietoja

Kohdelevytilan vaihtoehtona on mahdollisuus lähettää AirDropin avulla sisältöä langattomasti kahden Mac-tietokoneen välillä.

Julkaisupäivämäärä: Wed Apr 18 21:15:21 GMT 2018