Tiedostojen siirtäminen toiseen tietokoneeseen kohdelevytilan avulla

Kohdelevytilaa käyttämällä saat yhden Mac-tietokoneen näkymään ulkoisena kovalevynä toisessa Mac-tietokoneessa, jolloin voit selata ja kopioida tiedostoja nopeasti.

Kohdelevytila voi olla hyödyllinen, kun on tarpeen siirtää tiedostoja nopeasti tietokoneiden välillä tai haettaessa tiedostoja Mac-tietokoneesta, jossa ei ole toimivaa näyttöä. Tämän tilan käyttöön tarvitaan kaksi Mac-tietokonetta, jotka yhdistetään kaapelilla käyttämällä jotain seuraavista porteista:

Kohdelevytila ei tue liitäntöjä, jotka käyttävät Apple USB-C -latauskaapelia, USB-A–USB-A-kaapelia tai Mini DisplayPort -kaapelia.

Tietokoneiden yhdistäminen oikealla kaapelilla

Sen mukaisesti, mitä portteja Mac-tietokoneissasi on, käytä Thunderbolt 3-, USB-C-, Thunderbolt 2- tai FireWire-kaapelia ja yhdistä tietokoneet toisiinsa. Käynnistä sitten tietokoneet kohdelevytilassa

Jos yhteytenä on Thunderbolt 3 (USB-C) tai USB-C:

Käynnistäminen kohdelevytilassa

Tee jompikumpi seuraavista toimista Macilla, jota haluat käyttää levynä:

• Käynnistä Mac ja paina välittömästi T-näppäintä ja pidä sitä painettuna koneen käynnistyessä.
  • Jos Mac on jo käynnistetty, valitse sen sijaan Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Käynnistyslevy. Klikkaa Kohdelevytila ja klikkaa sitten Käynnistä uudelleen, kun sinua pyydetään vahvistamaan valinta.

Mac käynnistyy kohdelevytilassa ja näkyy sitten levynä toisessa Macissa. Voit nyt käyttää sitä kuin mitä tahansa muuta levyä. Poistu kohdelevytilasta pitämällä levynä käytettävän Macin virtapainiketta painettuna. Irrota sitten kaapeli.

Jos kohdelevy ei ilmesty näkyviin toisessa Macissa

Jos kohdelevytilassa käynnistämäsi Mac ei tule näkyviin levynä toisessa Macissa, tuo levy näkyviin noudattamalla seuraavia ohjeita:

1. Avaa toisen Macin Levytyökalu. Löydät sen Ohjelmat-kansion Lisäohjelmat-kansiosta.
  2. Jos tietokoneiden välinen yhteys toimii hyvin ja noudatit annettuja kohdelevytilan käynnistysvaiheita, kohdelevyn pitäisi tulla näkyviin taltiona Levytyökalun sivupalkkiin. Valitse taltio ja valitse sitten työkalupalkissa Tiedosto > Tuo näkyviin tai klikkaa työkalupalkissa Tuo näkyviin.
  3. Jos kohdelevy on FileVault-salattu, joudut antamaan salasanan, ennen kuin voit avata levyn lukituksen ja tuoda sen näkyviin. Anna ylläpitäjän salasana Macille, jonka käynnistit kohdelevytilassa.

Levyn pitäisi nyt olla näkyvissä ja Macin käytettävissä. Huomaa, että jos se on APFS-muodossa, Macissa täytyy olla käytössä High Sierra. APFS-asemia ei voi asentaa aiempiin Mac-käyttöjärjestelmäversioihin.

Kohdelevytilan vaihtoehtona on mahdollisuus lähettää AirDropin avulla sisältöä langattomasti kahden Mac-tietokoneen välillä.