Hvis der opstod en fejl under opdatering eller installering af macOS

Der vises muligvis en meddelelse om, at der opstod en fejl under overførsel, klargøring eller installering, eller at installeringsappen er beskadiget eller ikke kunne bekræftes.

Årsagen til meddelelser som disse kan variere, og nogle gange er de kun midlertidige.

Hvis meddelelsen anbefaler en løsning, f.eks. at hente installeringsappen igen og prøve igen, skal du først gøre det. Hvis meddelelsen siger, at din Mac ikke har nok lagringsplads, kan du læse mere om, hvordan du frigør lagringsplads. De øvrige løsninger, der vises her, er ordnet i rækkefølge med den nemmeste først.

Kontroller internetforbindelsen

Selvom du ikke installerer macOS fra internettet, skal installeringsappen have adgang til internettet for at hente firmware og andre specifikke oplysninger til din Mac. Sørg for, at din Mac har en fungerende og stabil internetforbindelse.

Installer i Sikker funktion

Installer, mens din Mac er startet i Sikker funktion. Hvis du vil starte i Sikker funktion, skal du finde ud af, om du bruger en Mac med Apple Silicon, og derefter følge de relevante trin:

Apple Silicon

1. Luk din Mac.

2. Tænd din Mac, og fortsæt med at trykke og holde nede på afbryderknappen, indtil du kan se vinduet med startindstillinger.

3. Vælg din startdisk, og hold derefter Skiftetasten nede, mens du klikker på "Fortsæt i sikker funktion".

4. Log ind på din Mac. Du bliver muligvis bedt om at logge ind igen.

Intel-processor

1. Tænd eller genstart din Mac, og tryk derefter med det samme på Skiftetasten, når din Mac starter.

2. Slip tasten, når du ser loginvinduet, og log derefter ind på din Mac.

3. Du bliver muligvis bedt om at logge ind igen. I enten det første eller andet loginvindue bør der stå "Sikker start" i øverste højre hjørne.

Installer efter reparation af disken

Brug Diskværktøj til at reparere din startdisk. Prøv derefter at opdatere eller installere macOS igen.

Installer fra macOS-gendannelse

Installer, mens din Mac er startet fra macOS-gendannelse. Dette giver dig den nyeste version af macOS eller den senest installerede version. Følg de relevante trin for at starte fra macOS-gendannelse:

Apple Silicon

Tænd din Mac, og fortsæt med at trykke og holde nede på afbryderknappen, indtil du kan se vinduet med startindstillinger. Klik på tandhjulssymbolet med teksten Indstillinger, og klik derefter på Fortsæt.

Intel-processor

Tænd din Mac, og tryk med det samme på Kommando (⌘)-R, indtil der vises et Apple-logo eller et andet billede.

Hvis du bliver bedt om at vælge en bruger, hvis adgangskode du kender, skal du vælge brugeren, klikke på Næste og derefter indtaste vedkommendes administratoradgangskode. Når du ser vinduet med Hjælpeapps i macOS-gendannelse, skal du vælge Geninstaller macOS. Klik derefter på Fortsæt, og følg instruktionerne på skærmen. Læs mere om, hvordan du bruger macOS-gendannelse til at geninstallere.

Installer efter sletning af din Mac

Hvis ingen af løsningerne har virket, skal du slette din Mac og derefter geninstallere macOS eller gendanne det fra en sikkerhedskopi.

Hvis problemet fortsætter, eller du har brug for hjælp, kan du kontakte Apple-support.