Sådan geninstallerer du macOS fra macOS-gendannelse

Læs om, hvordan du bruger macOS-gendannelse til at geninstallere Mac-operativsystemet på din indbyggede disk eller en ekstern disk.

Geninstaller fra macOS-gendannelse

macOS-gendannelse gør det nemt at geninstallere Mac-operativsystemet, selvom du eventuelt skal slette din startdisk først. Start med at sørge for, at din Mac har adgang til internettet, og følg derefter disse trin.

1. Start fra macOS-gendannelse

For at starte fra macOS-gendannelse skal du tænde din Mac og med det samme holde en af følgende tastkombinationer nede på dit tastatur. Kommando-R anbefales som standard – især hvis du aldrig har installeret macOS Sierra 10.12.4 eller en nyere version.

Kommando (⌘)-R

Installer den seneste version af macOS, der har været installeret på din Mac.

Alternativ-⌘-R

Opgrader til den nyeste version af macOS, der er kompatibel med din Mac.

Skift-Alternativ-⌘-R

Installer den version af macOS, der fulgte med din Mac (eller den tætteste version, der stadig er tilgængelig).

Slip tasterne, når du ser Apple-logoet eller en drejende globus eller bliver bedt om at indtaste en firmwareadgangskode. Når du ser vinduet Hjælpeprogrammer, har du startet fra macOS-gendannelse.

Vinduet Hjælpeprogrammer i macOS

2. Bestem, om du vil slette (formatere) din disk

Hvis du har brug for at slette din disk, inden du installerer macOS, skal du vælge Diskværktøj i vinduet Hjælpeprogrammer og derefter klikke på Fortsæt. Du behøver sandsynligvis ikke at slette, medmindre du sælger eller bortgiver din Mac eller har et problem, der kræver det. Læs mere om, hvornår og hvordan du sletter.

3. Installer macOS

Når du har startet fra macOS-gendannelse, skal du følge disse trin for at installere macOS:

1. Vælg Geninstaller macOS (eller Geninstaller OS X) i vinduet Hjælpeprogrammer.
  2. Klik på Fortsæt, og følg derefter vejledningen på skærmen for at vælge din disk og starte installeringen.
    Hvis installeringsprogrammet beder dig om at låse op for din disk, skal du indtaste den adgangskode, som du bruger til at logge ind på din Mac. Hvis installeringsprogrammet ikke kan se din disk, eller hvis det siger, at det ikke kan installeres på din computer eller enhed, kan du være nødt til at slette din disk
    Installeringsvindue for macOS
  3. Lad installeringen blive færdig uden at sætte din Mac på vågeblus eller lukke låget. Under installeringen kan din Mac finde på at genstarte og vise en statuslinje flere gange, og skærmen kan være tom i flere minutter ad gangen.

Hvis din Mac genstarter i en indstillingsassistent, men du har tænkt dig at sælge eller give den bort, skal du trykke på Kommando-Q for at afslutte assistenten uden at fuldføre opsætningen. Klik derefter på Luk ned. Når den nye ejer starter denne Mac op, kan han eller hun bruge sin egne oplysninger til at færdiggøre indstillingen.

Hvis din Mac ikke kan oprette forbindelse til internettet

macOS-installeringsprogrammet har brug for adgang til internettet for at downloade og installere macOS- og Mac-firmwareopdateringer. Hvis der er et tilgængeligt trådløst netværk, kan du vælge det i menuen Wi-Fi  på menulinjen. Denne menu er også tilgængelig i macOS-gendannelse.

Hvis din Mac ikke kan oprette forbindelse til internettet, kan du bruge en anden Mac til enten at oprette et installeringsprogram med startmulighed eller downloade macOS-installeringsprogrammet på en USB-nøgle eller en anden ekstern lagringsenhed.

Hvis du aldrig har installeret macOS Sierra 10.12.4

Hvis macOS Sierra 10.12.4 eller en nyere version aldrig har været installeret på din Mac, fungerer macOS-gendannelse anderledes:

• Kommando-R er stadig den anbefalede metode til at starte fra macOS-gendannelse. Denne kombination sørger for, at installeringen ikke bliver tilknyttet dit Apple-id, hvilket er vigtigt, hvis du planlægger at sælge eller bortgive din Mac.
  • Alternativ-Kommando-R installerer den version af macOS, der fulgte med din Mac (eller den tætteste version, der stadig er tilgængelig).
  • Skift-Alternativ-Kommando-R er ikke tilgængelig.