Sådan geninstallerer du macOS fra macOS-gendannelse

Læs om, hvordan du bruger macOS-gendannelse til at geninstallere Mac-operativsystemet på din indbyggede disk eller en ekstern disk.

Geninstaller fra macOS-gendannelse

macOS-gendannelse gør det nemt at geninstallere Mac-operativsystemet, selvom du eventuelt skal slette din startdisk først. Det eneste, du skal bruge, er en internetforbindelse. Hvis der er et tilgængeligt trådløst netværk, kan du vælge det i menuen Wi-Fi  på menulinjen. Denne menu er også tilgængelig i macOS-gendannelse.

1. Start fra macOS-gendannelse

For at starte fra macOS-gendannelse skal du tænde din Mac og med det samme holde en af følgende tastkombinationer nede på dit tastatur. Slip tasterne, når du ser et Apple-logo, en roterende globus eller en anden startskærm.

Kommando (⌘)-R

Installer den nyeste version af macOS, der har været installeret på din Mac (anbefales).

Alternativ-⌘-R

Opgrader til den nyeste version af macOS, der er kompatibel med din Mac.

Skift-Alternativ-⌘-R

Geninstaller den version af macOS, der fulgte med din Mac (eller den tætteste version, der stadig er tilgængelig).

Du bliver muligvis bedt om at indtaste en adgangskode som f.eks. en firmwareadgangskode eller adgangskoden for en bruger, der er administrator af Mac-computeren. Angiv den adgangskode, du bliver bedt om, for at fortsætte.

Vælg en bruger hvis adgangskode du kender

Når du ser vinduet Hjælpeprogrammer, har du startet fra macOS-gendannelse.

2. Bestem, om du vil slette (formatere) din disk

Du behøver sandsynligvis ikke at slette, medmindre du sælger, bytter eller bortgiver din Mac eller har et problem, der kræver det. Hvis du har brug for at slette, inden du installerer macOS, skal du vælge Diskværktøj i vinduet Hjælpeprogrammer og derefter klikke på Fortsæt. Læs mere om, hvornår og hvordan du sletter.

3. Installer macOS

Vælg Geninstaller macOS i vinduet Hjælpeprogrammer, når du er klar til at geninstallere macOS. Klik derefter på Fortsæt, og følg vejledningen på skærmen. Du bliver bedt om at vælge en disk, som du vil installere på.

• Hvis installeringsprogrammet beder dig om at låse op for din disk, skal du indtaste den adgangskode, som du bruger til at logge ind på din Mac.
  • Hvis installeringsprogrammet ikke kan se din disk, eller hvis det siger, at det ikke kan installeres på din computer eller enhed, kan du være nødt til at slette din disk først.
  • Læs mere om undtagelser for macOS-gendannelse, hvis installeringsprogrammet indeholder en anden version af macOS end ventet.

Installeringsvindue for macOS Catalina

Lad installationen blive færdig uden at sætte din Mac på vågeblus eller lukke låget. Under installeringen kan din Mac finde på at genstarte og vise en statuslinje flere gange, og skærmen kan være tom i flere minutter ad gangen.

Hvis din Mac genstarter i en indstillingsassistent, men du har tænkt dig at sælge, bytte eller give den bort, skal du trykke på Kommando-Q for at afslutte assistenten uden at fuldføre opsætningen. Klik derefter på Luk ned. Når den nye ejer starter denne Mac op, kan han eller hun bruge sine egne oplysninger til at færdiggøre indstillingen.

Undtagelser for macOS-gendannelse

Versionen af macOS, som macOS-gendannelse indeholder, kan i visse situationer variere:

• Hvis macOS Sierra 10.12.4 eller en nyere version aldrig har været installeret på denne Mac, installerer Alternativ-kommando-R den version af macOS, der fulgte med din Mac, eller den tætteste version, der stadig er tilgængelig. Og Skift-Alternativ-Kommando-R er ikke tilgængelig.
  • Hvis du har slettet hele din disk i stedet for kun at slette startdisken på den pågældende disk, tilbyder macOS-gendannelse muligvis kun den version af macOS, der fulgte med din Mac, eller den tætteste version, der stadig er tilgængelig. Du kan opgradere til en nyere version bagefter.
  • Hvis din Mac har Apple T2-sikkerhedschippen, og du aldrig har installeret en macOS-opdatering, installerer Alternativ-Kommando-R den seneste version af macOS, der har været installeret på din Mac.
  • Hvis du lige har fået bundkortet i din Mac udskiftet i forbindelse med en reparation, tilbyder macOS-gendannelse muligvis kun den seneste version af macOS, der er kompatibel med din Mac.

Hvis du ikke kan få macOS-gendannelse til at tilbyde det installeringsprogram, som du ønsker, kan du muligvis bruge en af de andre metoder til at installere macOS.

Andre måder at installere macOS