Sådan geninstallerer du macOS

Brug macOS-gendannelse til at geninstallere dit Mac-operativsystem.

Start fra macOS-gendannelse

Sørg for, at din Mac har forbindelse til internettet. Følg derefter de korrekte trin, der er baseret på, om du bruger en Mac-computer med Apple Silicon:

Apple Silicon

Tænd din Mac, og fortsæt med at holde afbryderknappen nede, indtil du kan se vinduet med startindstillinger. Klik på tandhjulssymbolet med teksten Indstillinger, og klik derefter på Fortsæt.

Intel-processor

Tænd din Mac, og tryk med det samme på Kommando (⌘)-R, indtil der vises et Apple-logo eller et andet billede.

Hvis du bliver bedt om at vælge en bruger, hvis adgangskode du kender, skal du vælge brugeren, klikke på Næste og derefter indtaste vedkommendes administratoradgangskode.

Geninstaller macOS

Geninstallation af macOS fjerner ikke data fra din Mac. Hvis du vil starte installationen, skal du vælge Geninstaller macOS i vinduet med hjælpeprogrammer i macOS-gendannelse, klikke på Fortsæt og derefter følge vejledningen på skærmen.

Vindue med hjælpeprogrammer i macOS-gendannelse

Følg disse vejledninger under installeringen:

• Hvis installeringsprogrammet beder dig om at låse op for din disk, skal du indtaste den adgangskode, som du bruger til at logge ind på din Mac.
  • Hvis installeringsprogrammet ikke kan se din disk, eller hvis det siger, at det ikke kan installeres på din computer eller enhed, bliver du måske nødt til at slette din disk først.
  • Hvis installeringsprogrammet giver dig valget mellem installering på "Macintosh HD" eller "Macintosh HD - Data", skal du vælge "Macintosh HD".
  • Lad installeringen blive færdig, uden at din Mac skifter til vågeblus og uden at lukke låget. Under installeringen kan din Mac finde på at genstarte og vise en statuslinje flere gange, og skærmen kan være tom i flere minutter ad gangen.

Når installeringen er afsluttet, genstarter din Mac muligvis til en indstillingsassistent. Hvis du sælger, bytter eller bortgiver din Mac, skal du trykke på Kommando-Q for at lukke assistenten uden at gennemføre indstilling. Klik derefter på Luk ned. Når den nye ejer starter denne Mac op, kan han eller hun bruge sine egne oplysninger til at færdiggøre indstillingen.

Andre macOS-installeringsmuligheder

Når du installerer macOS fra macOS-gendannelse, får du som hovedregel den nyeste version af det senest installerede macOS med følgende undtagelser:

• På en Intel-baseret Mac: Hvis du bruger Skift-Alternativ-Kommando-R under start, kan du få tilbudt den version af macOS, der fulgte med din Mac, eller den nærmeste version, der stadig er tilgængelig.
  • På en Intel-baseret Mac: Hvis du bruger Alternativ-Kommando-R under start, kan du få tilbudt den nyeste version af macOS, der er kompatibel med din Mac.
  • Hvis du lige har slettet hele din startdisk, kan du få tilbudt en tidligere kompatibel version af macOS.
  • Hvis Mac-bundkortet lige er blevet udskiftet, kan du få tilbudt den nyeste version af macOS, der er kompatibel med din Mac.

Du kan også bruge følgende metoder til at installere macOS, hvis macOS-versionen er kompatibel med din Mac: