Sådan geninstallerer du macOS

Brug macOS-gendannelse til at geninstallere dit Mac-operativsystem.

Start fra macOS-gendannelse

Kontroller, om du bruger en Mac med Apple Silicon, og følg derefter de relevante trin:

• Apple Silicon: Tænd din Mac – tryk på afbryderknappen, og hold den nede, indtil du får vist vinduet med startindstillinger, hvor der også vises et tandhjulsymbol med teksten Indstillinger. Vælg Indstillinger, og klik derefter på Fortsæt.
  • Intel-processor: Sørg for, at din Mac har forbindelse til internettet. Tænd derefter din Mac, og tryk med det samme på Kommando (⌘)-R, indtil der vises et Apple-logo eller et andet billede.

Hvis du bliver bedt om at vælge en bruger, hvis adgangskode du kender, skal du vælge brugeren, klikke på Næste og derefter indtaste vedkommendes administratoradgangskode.

Geninstaller macOS

Vælg Geninstaller macOS i vinduet med hjælpeprogrammer i macOS-gendannelse, klik på Fortsæt, og følg derefter vejledningen i installeringsprogrammet.

Følg disse vejledninger under installeringen:

• Lad installeringen blive færdig, uden at din Mac skifter til vågeblus og uden at lukke låget. Under installeringen kan din Mac finde på at genstarte og vise en statuslinje flere gange, og skærmen kan være tom i flere minutter ad gangen.
  • Hvis installeringsprogrammet beder dig om at låse op for din disk, skal du indtaste den adgangskode, som du bruger til at logge ind på din Mac.
  • Hvis installeringsprogrammet ikke kan se din disk, eller hvis det siger, at det ikke kan installeres på din computer eller enhed, kan du være nødt til at slette din disk først.
  • Hvis installeringsprogrammet er til en anden version af macOS, end du forventede, kan du læse mere om andre installeringsmuligheder nedenfor.
  • Hvis installeringsprogrammet giver dig valget mellem installering på "Macintosh HD" eller "Macintosh HD - Data", skal du vælge "Macintosh HD".

Når installeringen er afsluttet, genstarter din Mac muligvis til en indstillingsassistent. Hvis du sælger, bytter eller bortgiver din Mac, skal du trykke på Kommando-Q for at lukke assistenten uden at gennemføre indstilling. Klik derefter på Luk ned. Når den nye ejer starter denne Mac op, kan han eller hun bruge sine egne oplysninger til at færdiggøre indstillingen.

Andre macOS-installeringsmuligheder

Som standard installerer macOS-gendannelse den version af macOS, der tidligere var installeret på din Mac.* Du kan hente andre versioner af macOS på en af følgende måder:

• På en Intel-baseret Mac: Tryk på Alternativ-Kommando-R ved start for at opgradere til den nyeste version af macOS, der er kompatibel med din Mac. Undtagelser:
    • Hvis du aldrig tidligere har haft installeret macOS Sierra 10.12.4 eller nyere på din Mac, får du den version af macOS, der fulgte med computeren, eller den nærmeste version, der stadig er tilgængelig.
    • Hvis din Mac er udstyret med Apple T2-sikkerhedschip, og du aldrig har haft installeret en macOS-opdatering, så får du den nyeste version af macOS, der blev installeret på din Mac.
  • På en Intel-baseret Mac, der tidligere har brugt macOS Sierra 10.12.4 eller nyere: Tryk på Skift-Alternativ-Kommando-R under start for at installere den version af macOS, der fulgte med din Mac, eller den nærmeste version, der stadig er tilgængelig.
  • Geninstaller macOS fra App Store i stedet for at bruge macOS-gendannelse. Hvis du ikke kan installere den nyeste version af macOS, kan du være nødt til at installere en tidligere version af macOS.
  • Opret et installeringsprogram med startmulighed, og brug det til at installere macOS på din Mac eller en sekundær Mac.

* Hvis du lige har fået udskiftet bundkortet i din Mac i forbindelse med en reparation, tilbyder macOS-gendannelse muligvis kun den seneste version af macOS, der er kompatibel med din Mac. Hvis du slettede hele din disk i stedet for kun startdisken på den pågældende disk, tilbyder macOS-gendannelse muligvis kun den macOS, der fulgte med din Mac, eller den nærmeste version, der stadig er tilgængelig.