Sådan sletter du din Intel-baserede Mac

Brug Diskværktøj til at slette (formatere) den indbyggede disk (eller SSD) på din Intel-baserede Mac.

Disse anvisninger gælder kun Mac-computere med en Intel-processor.

Når du sletter din Mac permanent, slettes alle arkiver på den, så du skal først tage en sikkerhedskopi af de arkiver, du vil bevare. Hvis du forsøger at gendanne din Mac til fabriksindstillingerne, skal du først læse om, hvad du skal gøre, inden du sælger, bortgiver eller bytter din Mac.

Start fra macOS-gendannelse

Tænd for din Mac, og tryk derefter straks på Kommando (⌘) og R, og hold dem nede, indtil du ser Apple-logoet eller et andet billede. Du bliver derefter muligvis bedt om at vælge en bruger, som du kender adgangskoden for. Vælg brugeren, klik derefter på Næste, og indtast brugerens administratoradgangskode.

Brug Diskværktøj til at slette din disk

1. Vælg Diskværktøj i vinduet med hjælpeprogrammer i macOS-gendannelse, og klik på Fortsæt.
    Indstillinger for gendannelse i macOS Big Sur med Diskværktøj valgt
  2. Vælg Macintosh HD i indholdsoversigten i Diskværktøj. Kan du ikke se Macintosh HD?
  3. Klik på knappen Slet på værktøjslinjen, og indtast derefter de ønskede detaljer:
    • Navn: Fortsæt med at bruge Macintosh HD som navn, eller indtast et andet navn.
    • Format: Fortsæt med at bruge APFS eller Mac OS – udvidet (Journaled), som anbefalet af Diskværktøj.
  4. Klik på Slet enhedsgruppe. Hvis du ikke kan se denne knap, skal du i stedet klikke på Slet.
    Diskværktøj – Slet enhedsgruppe
  5. Hvis Find er slået til for denne Mac, kan du blive bedt om at indtaste dit Apple-id for at godkende sletningen. Har du glemt dit Apple-id?
  6. Når sletningen er udført, skal du vælge eventuelle andre interne enheder, som vises i indholdsoversigten, og klikke på knappen Slet enhed (–) på værktøjslinjen for at slette enhederne.
    Du behøver ikke at slette den Macintosh HD-enhed, du lige har slettet, og du behøver ikke at slette eksterne enheder eller diskbilleder.
  7. Slut Diskværktøj for at komme tilbage til vinduet med hjælpeprogrammer.
  8. Hvis du vil starte igen fra den disk, du slettede, skal du nu geninstallere macOS på disken.

Hvis du ikke kan se Macintosh HD i Diskværktøj

Din indbyggede startdisk skal være det første emne, der vises i indholdsoversigten i Diskværktøj. Den hedder Macintosh HD, medmindre du har ændret navnet. Hvis du ikke kan se den der, skal du vælge Apple-menuen  > Luk ned og derefter fjerne tilsluttede ikke-vigtige enheder fra din Mac og prøve igen.

Hvis din disk stadig ikke vises i Diskværktøj, eller hvis Diskværktøj rapporterer, at sletningen mislykkedes, skal din Mac muligvis til service. Hvis du har brug for hjælp, kan du kontakte Apple-support.

Læs mere

Du kan få mere at vide om at bruge Diskværktøj i Brugerhåndbog til Diskværktøj.