Brug Diskværktøj til at slette en Intel-baseret Mac

Læs om, hvordan den indbyggede startdisk på en Intel-baseret Mac slettes (formateres).

Disse trin gælder ikke for Mac-computere med Apple Silicon. Hvis du bruger en Mac med Apple Silicon, skal du følge trinnene til sletning af en Mac med Apple Silicon.

Inden du sletter din Mac

1. Hvis du vil gendanne din Mac til fabriksindstillingerne, f.eks. for at klargøre den til en ny ejer, kan du læse mere om, hvad du skal gøre, inden du sælger, bortgiver eller bytter din Mac.

2. Hvis du bruger macOS Monterey eller en nyere version på en Mac med Apple T2-sikkerhedschippen, skal du følge trinnene til sletning af alt indhold og alle indstillinger i stedet for disse trin.

3. Tag en sikkerhedskopi af de arkiver, du vil beholde.

Brug Diskværktøj til at slette din Mac

1. Start fra macOS-gendannelse: Tænd for din Mac, og tryk derefter med det samme på disse to taster, indtil du ser et Apple-logo eller andet billede: Kommando (⌘) og R.

2. Hvis du bliver bedt om det, skal du vælge en bruger, hvis adgangskode du kender, og derefter indtaste vedkommendes administratoradgangskode.

3. Når vinduet Hjælpeprogrammer vises, skal du vælge Diskværktøj og klikke på Fortsæt.

macos-monterey-recovery-disk
  4. Vælg Macintosh HD i indholdsoversigten i Diskværktøj. Kan du ikke se Macintosh HD?

5. Klik på knappen Slet på værktøjslinjen, og indtast derefter de ønskede detaljer:

• Navn: Macintosh HD

• Format: APFS eller Mac OS – udvidet (Journaled), som anbefalet af Diskværktøj

6. Klik på Slet enhedsgruppe. Hvis denne knap ikke vises, kan du klikke på Slet i stedet.

macos-monterey-recovery-mode-disk-utility-erase-volume-group
  7. Indtast dit Apple-id, hvis du bliver bedt om det. Har du glemt dit Apple-id?

8. Valgfrit: Hvis du tidligere brugte Diskværktøj til at tilføje andre interne enheder end Macintosh HD, kan du bruge samme proces til at slette dem enkeltvis.

9. Når dette er udført, skal du slutte Diskværktøj for at vende tilbage til vinduet med hjælpeprogrammer.

10. Hvis du vil have, at din Mac starter igen fra den enhed, du lige har slettet, skal du vælge Geninstaller macOS i vinduet Hjælpeprogrammer, klikke på Fortsæt og følge vejledningen på skærmen. Læs mere om geninstallering af macOS.

Hvis du ikke kan se Macintosh HD i Diskværktøj

Din indbyggede startdisk skal være det første emne, der vises i indholdsoversigten i Diskværktøj. Den hedder Macintosh HD, medmindre du har ændret navnet. Hvis du ikke kan se den der, skal du vælge Apple-menuen  > Luk ned og derefter fjerne tilsluttede ikke-vigtige enheder fra din Mac og prøve igen.

Hvis din disk stadig ikke vises i Diskværktøj, eller hvis Diskværktøj rapporterer, at sletningen mislykkedes, skal din Mac muligvis til service. Hvis du har brug for hjælp, kan du kontakte Apple-support.

Du kan få mere at vide om at bruge Diskværktøj i Brugerhåndbog til Diskværktøj.