Frigør lagringsplads på din Mac

Hvis du har brug for at frigøre mere lagringsplads på din Mac, kan du bruge dens indbyggede værktøjer til at optimere lagringspladsen eller frigøre plads på andre måder.

Optimer lagringsplads

1. Gå til Apple-menuen () i hjørnet af skærmen, og vælg Om denne Mac.
  2. Klik på Lagringsplads. Først beregner lagringsbjælken mængden af brugt og ledig lagringsplads. Når den er færdig med sine beregninger, viser den segmenter, der repræsenterer flere forskellige kategorier af arkiver.Fanen Lagringsplads under Om denne Mac
  3. Klik på knappen Administrer for at åbne vinduet til administration af lagring:
    Vinduet Administration af lagring
  4. Hvis du vil i gang med at optimere din lagringsplads, skal du vælge en af funktionerne, f.eks. Opbevar i iCloud,* Optimer lagring eller Formindsk rod. Læs mere om disse funktioner.
  5. Hvis du vil måle fremskridt, mens du foretager ændringer, henvises du til mængden af "ledig" plads, der er vist øverst i dette vindue eller i Om denne Mac.

Frigør lagringsplads på andre måder

• Slet medier, som du ikke længere har brug for, herunder musik eller film eller podcasts, der kan bruge meget lagringsplads.
  • Slet arkiver i mappen Overførsler, som du ikke længere har brug for. Du kan åbne mappen Overførsler fra Dock eller ved at vælge Gå > Overførsler fra menulinjen i Finder.
  • Slet unødvendige e-mails i appen Mail. Hvis du vil slette uønskede e-mails, skal du åbne Mail og vælge Postkasse > Fjern reklamepost. Hvis du vil slette e-mails, som du har flyttet til Papirkurv, skal du vælge Postkasse > Fjern slettede emner.
  • Hvis din Mac er konfigureret til at blive brugt af flere brugere, bør du fjerne brugere, som du ikke længere vil give adgang til din Mac, eller bede dem om at følge trinene i denne artikel, når de er logget på deres brugerkonto. Tag også et kig på mappen Brugere på Macintosh HD for at se, om der er data, der ikke er blevet slettet, der tilhører tidligere fjernede brugere.
  • Tag et kig på mappen Brugere på Macintosh HD for at se, om der er delte arkiver, som det ikke længere er nødvendigt at dele.
  • Flyt nogle af dine arkiver til en ekstern lagringsenhed, f.eks. iCloud Drive* eller et eksternt drev tilsluttet din Mac.
  • Afinstaller apps, som du ikke længere bruger.
  • Komprimer arkiver, som du bruger sjældent.

Husk, at når du flytter et arkiv til papirkurven, bliver lagringspladsen ikke ledig, før du tømmer papirkurven.

* Opbevaring af arkiver i iCloud optager lagringsplads i din iCloud-lagringsplan. Hvis du når din iCloud-lagringskapacitet, kan du købe mere iCloud-lagringsplads eller frigøre iCloud-lagringsplads. Det er muligt at tilkøbe ekstra iCloud-lagringsplads direkte fra din Apple-enhed. Det er f.eks. muligt at købe 50 GB for 0,99 USD om måneden. Læs mere om priser i dit område.