Flyt dit iMovie til Mac-bibliotek

Du kan frigøre plads på din Mac ved at flytte dit iMovie-bibliotek til en ekstern lagringsenhed.

Et iMovie-bibliotek indeholder alle de medier og data, der bruges til at lave film i iMovie. Hvis dit iMovie-bibliotek er stort, og du vil frigøre lagringsplads på din Mac, kan du flytte iMovie-biblioteket til en ekstern lagringsenhed.

Før du flytter et iMovie-bibliotek, er det en god idé at sikkerhedskopiere din Mac.

Det iMovie Theater-indhold, du har flyttet til iCloud, bliver ikke berørt af, at du flytter dit bibliotek til en ekstern lagringsenhed.

Klargør din eksterne lagringsenhed

Du kan lagre dit bibliotek på en ekstern lagringsenhed, f.eks. et USB- eller Thunderbolt-drev, der er formateret som APFS eller Mac OS – udvidet (Journaled). Apple kan ikke anbefale lagring af iMovie-biblioteker på lagringsenheder som SD-kort og USB-flashdrev eller netværksdelte drev.

Du kan ikke gemme dit bibliotek på en lagringsenhed, der bruges til Time Machine-sikkerhedskopier.

Flyt et bibliotek til en ekstern lagringsenhed

1. Luk iMovie.

2. Vælg din eksterne lagringsenhed i Finder, og vælg derefter Arkiv > Vis info.

3. Hvis du ikke kan se oplysningerne under Deling og tilladelser, skal du klikke på trekantenklik på trekanten og derefter kontrollere, at du har markeret afkrydsningsfeltet "Ignorer ejerskab på denne enhed". Hvis feltet ikke er markeret, skal du klikke på låsenklik på låsen, indtaste administratorens navn og adgangskode og derefter markere afkrydsningsfeltet.

4. Klik på skrivebordet for at være sikker på, at du er i Finder, og vælg derefter Gå > Hjem på menulinjen øverst på skærmen.

5. Åbn mappen Film, og træk derefter arkivet iMovie-bibliotek til din eksterne lagringsenhed.

6. Når biblioteksarkivet er kopieret færdigt, skal du dobbeltklikke på biblioteksarkivet på din eksterne lagringsenhed for at åbne det i iMovie. Hvis der vises en advarsel, hvor du bliver bedt om at give iMovie adgang til en diskenhed, der kan fjernes, skal du klikke på OK.

• Hvis du klikkede på Tillad ikke, skal du gå til Finder, vælge Apple-menuen  > Systemindstillinger, klikke på Sikkerhed og anonymitet og derefter klikke på Anonymitet. Klik på Arkiver og mapper i indholdsoversigten og vælg derefter "Udskiftelige enheder" under iMovie.

7. Kontroller, at det flyttede bibliotek indeholder alle dine medier, og træk derefter originalarkivet fra mappen Film på din Mac til papirkurven.

Hvis du fjerner den eksterne lagringsenhed

Når din eksterne lagringsenhed er tilsluttet din Mac, åbnes det bibliotek, du flyttede dertil, automatisk, når du åbner iMovie. Hvis du fjerner den eksterne lagringsenhed med biblioteket, åbner iMovie et nyt, tomt bibliotek, der oprettes i mappen Film på din Mac. iMovie bruger derefter den nye placering til at gemme de projekter, du opretter, og de medier, du importerer.

Hvis du vil åbne det bibliotek, du flyttede til en ekstern lagringsenhed, kan du åbne det igen, efter at du har tilsluttet den eksterne enhed igen. Derefter kan du flytte klip, begivenheder og projekter mellem biblioteker.

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.