Fjern apps på din Mac

Når du sletter eller fjerner en app, fjernes den fra din Mac, så der frigøres lagringsplads til andre emner. Du kan gøre dette i Launchpad eller Finder.

Brug Launchpad til at slette apps, der er downloadet fra App Store

Launchpad gør det nemt at slette apps, du har downloadet fra App Store.

1. Hvis appen er åben i øjeblikket, skal du afslutte appen, før du fortsætter.

2. Hvis du vil åbne Launchpad, skal du trykke på dets symbol i Dock eller åbne det fra mappen Apps. Du kan også åbne det ved at knibe tommelfingeren og tre fingre sammen på pegefeltet.

3. Hvis du ikke kan se appen i Launchpad, skal du indtaste dens navn i søgefeltet foroven i Launchpad. Hvis du har mere end én side med apps, kan du skifte side ved at klikke på prikkerne nederst på skærmen eller ved at stryge til højre eller venstre med to fingre på pegefeltet.

4. Tryk og hold nede på Alternativtasten, eller klik og hold nede på en app, indtil appen begynder at ryste.

5. Klik på knappen SletDer er ikke angivet et alternativ til billede ud for den app, du vil slette, og klik derefter på Slet for at bekræfte. Appen slettes med det samme.

Launchpad-vindue, der viser, hvordan man sletter apps

Hvis du ikke kan slette en app fra Launchpad

Knappen SletNo alt supplied for Image vises kun for apps, som du har downloadet fra App Store. Slet i stedet andre apps ved hjælp af Finder.

Brug Finder til at slette apps

1. Hvis appen er åben i øjeblikket, skal du afslutte appen, før du fortsætter.

2. Skift til Finder, f.eks. ved at klikke på dit skrivebord eller ved at klikke på Finder-symbolet i Dock.

3. Find den app, du vil slette, og klik derefter for at vælge den. De fleste apps ligger i mappen Programmer, som du kan åbne ved at klikke på Programmer i indholdsoversigten i et hvilket som helst Finder-vindue. Du kan også vælge Gå > Apps på menulinjen i Finder. Du kan også bruge Spotlight til at finde og vise appens placering.

4. Brug en af disse metoder til at flytte appen til papirkurven:

• Træk appen til papirkurven.

• Vælg appen, og vælg Arkiv > Flyt til papirkurv på menulinjen.

• Vælg appen, og tryk på Kommando-Slet på dit tastatur.

5. Hvis du bliver bedt om et brugernavn og en adgangskode, skal du indtaste navn og adgangskode for en administratorkonto på din Mac. Dette er normalt det navn og den adgangskode, som du bruger til at logge på din Mac.

6. Hvis du vil slette appen efter at have flyttet den til papirkurven, skal du vælge Finder > Tøm papirkurv på menulinjen.

Mac-skærm, der viser symbolet Papirkurv i Dock

Hvis du ikke kan slette en app ved hjælp af Finder

• Du kan ikke bruge Finder til at slette apps, som er obligatoriske på Mac. Disse omfatter flere apps, der er installeret af macOS, f.eks. Mail, Musik, Bøger, Noter, Podcasts, Kort, News og Værdipapirer.

• Hvis du ikke kan slette en app, fordi din Mac fortæller dig, at den er i brug, skal du sørge for, at appen ikke er åben. Genstart om nødvendigt din Mac eller genstart i Sikker tilstand, og prøv igen.

Læs mere

• Hvis du afinstallerer eller sletter en app, bliver dokumenter eller andre arkiver, som du måtte have oprettet med appen, ikke fjernet. Eventuelle abonnementer, som du måtte have købt med appen, bliver heller ikke opsagt. Læs mere om, hvordan du opsiger abonnementer for apps, som er downloadet fra App Store.

• Hvis din app leveres med en separat afinstallationsapp, som normalt indeholder "Uninstall" eller "Uninstaller" i navnet, kan du åbne afinstallationsprogrammet og følge vejledningen for at fjerne appen fra din Mac.

• Læs om, hvordan du sletter apps på iPhone, iPad og iPod touch