Indstilling af Safari til altid at åbne samme webside

Læs mere om, hvordan du automatisk får vist den samme side, hver gang Safari åbnes på din Mac, og hvad du skal gøre, hvis din browser sidder fast på en uventet hjemmeside.

Indstil generelle systemindstillinger

Gå til Apple-menuen () > Systemindstillinger, og klik på Generelt for at kontrollere, at du har valgt "Luk vinduer, når et program sluttes". Hvis indstillingen ikke er valgt, åbner Safari kun den angivne side, hvis det var den side, du sidst havde åben i Safari. Læs mere om, hvordan din Mac-computer automatisk genåbner vinduer, programmer og dokumenter.

Sådan indstilles Safari-indstillinger

Åbn Safari, vælg derefter Safari > Indstillinger, og klik på Generelt. Rediger følgende indstillinger:

• Safari åbnes med: Vælg en vilkårlig indstilling bortset fra "Alle vinduer fra sidste session". Hvis du ikke får vist denne menu, skal du kontrollere, at du har fulgt vejledningen i det foregående afsnit.
  • Nye vinduer åbnes med: Vælg Hjemmeside.
  • Hjemmeside: Indtast URL-adressen på den side, som Safari skal vise, når programmet åbnes. Eller klik på Indstil til aktuel side for at bruge URL-adressen for den aktuelt viste side.

Hvis Safari virker til at sidde fast på en uventet hjemmeside

Hvis Safari forbliver på en hjemmeside eller søgemaskine, som du ikke ønsker, selvom du har fulgt trinnene ovenfor, har et phishing-websted muligvis snydt dig til at installere ukendt eller mistænkelig software.

Hvis du tror, at du har malware eller adware på din Mac, skal du opdatere til den nyeste version af macOS. Genstart din Mac, hvis du allerede har installeret den nyeste version. macOS indeholder et indbygget værktøj, som fjerner kendt malware ved genstart af Mac.

Hvis browseren stadig virker til at sidde fast på hjemmesiden, skal du kigge efter og fjerne eventuelle ukendte eller mistænkelige programmer, browserudvidelser eller konfigurationsfiler tilknyttet dit system og læse mere om, hvordan du håndterer indstillingerne for appsikkerhed på din Mac

• Hvis du vil fjerne programmer, skal du åbne mappen Programmer på din Mac og derefter trække eventuelle mistænkelige programmer til papirkurven. Vælg Finder > Tøm papirkurv.
  • Hvis du vil fjerne browserudvidelser, skal du åbne Safari-indstillinger og derefter klikke på Udvidelser. Vælg eventuelle mistænkelige udvidelser, og klik på knappen Fjern.
  • Hvis du vil fjerne dit systems konfigurationsprofiler,* skal du vælge Apple-menuen () > Systemindstillinger og derefter klikke på Profiler. Kig efter profiler, som du ikke kan genkende, eller som virker mistænkelige. Profilen er måske, måske ikke relateret til den hjemmeside, som du vil ændre. Klik på den mistænkelige profil for at vælge den, og klik derefter på knappen Fjern (-) under listen med profiler. Klik på Fjern for at bekræfte. Genstart din Mac, og prøv at ændre din hjemmeside under Safari-indstillinger igen.

* Hvis din Mac tilhører din skole eller organisation, skal du forhøre dig hos din systemadministrator, inden du sletter en nødvendig profil.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.