Sådan styrer du, hvilke vinduer Safari genåbner på Mac

Hver gang Safari åbnes, kan browseren genåbne vinduer og faner fra den sidste session, eller den kan genåbne et eller flere andre vinduer eller andre faner.

Kontroller indstillingerne

Når Safari åbnes, gendanner browseren muligvis automatisk de samme vinduer eller faner, der var åbne, da du sidst afsluttede Safari.

Hvis du vil ændre denne adfærd, skal du udføre et af følgende trin:

Når du har konfigureret systemindstillingen, skal du også kontrollere Safari-indstillingerne:

1. Vælg Safari > Indstillinger på menulinjen i Safari.

2. I vinduet Generelt skal du vælge en indstilling i menuen "Safari åbnes med".

3. Hvis du indstiller Safari til at åbne med et nyt vindue, skal du bruge menuen "Nye vinduer åbnes med" til at definere, hvilket vindue eller hvilke faner Safari skal åbne igen.

Hvis Safari bliver ved med at genåbne andre vinduer

Når du har kontrolleret dine indstillinger, og Safari fortsætter med at genåbne et eller flere uønskede vinduer eller en eller flere uønskede faner eller bliver ved med at ændre søgemaskinen, kan et phishing-websted have narret dig til at installere ukendt eller mistænkelig software. Hvis du tror, at du måske har malware eller adware på din Mac:

• Opdater macOS på din Mac. Hvis den allerede er opdateret, skal du genstarte din Mac. macOS indeholder et indbygget værktøj, som fjerner kendt malware ved genstart.

• Fjern eventuelle ukendte eller mistænkelige apps og Safari-udvidelser.

• Læs mere om, hvordan du blokerer pop op-annoncer og vinduer.

• Fjern eventuelle ukendte eller mistænkelige systemkonfigurationsprofiler, selv hvis profilen ikke ser ud til at være relateret til de uønskede vinduer. Hvis din Mac tilhører en skole eller en anden organisation, skal du dog forhøre dig hos skolens eller organisationens systemadministrator, inden du fjerner en nødvendig profil.

• macOS Ventura 13 eller en nyere version: Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger, klik på Anonymitet & sikkerhed i indholdsoversigten. Rul derefter ned, og klik på Profiler til højre. Hvis du vil fjerne en profil, skal du vælge den og klikke på knappen Fjern (-) under listen over profiler og derefter genstarte din Mac.

• Tidligere versioner af macOS: Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger, og klik derefter på Profiler. Hvis du vil fjerne en profil, skal du vælge den og klikke på knappen Fjern (-) under listen over profiler og derefter genstarte din Mac.