Om pop op-annoncer og -vinduer i Safari

Læs om, hvordan du blokerer pop op-vinduer og håndterer vedvarende annoncer på iPhone, iPad, iPod touch eller Mac.

Pop op-vinduer kan være annoncer, beskeder, tilbud eller notifikationer, der åbnes i dit aktuelle browservindue, i et nyt vindue eller på en anden fane. Nogle pop op-vinduer er annoncer fra tredjeparter, der anvender phishing – f.eks. advarsler eller præmier – designet til at narre dig til at tro, at beskeden kommer fra Apple eller en anden virksomhed, som du har tillid til, så du vil dele personlige eller økonomiske oplysninger. Andre hævder at tilbyde gratis downloads, softwareopdateringer eller tilbehør for at snyde dig til at installere uønsket software.

Medmindre du er helt sikker på en annonces ægthed, skal du undgå at interagere med pop op-vinduer eller websider, som overtager din skærm. Her er nogle yderligere tips til, hvordan du administrerer pop op-vinduer og andre uønskede afbrydelser.

Kontrol og opdatering af software

Sørg altid for at installere de nyeste softwareopdateringer til alle dine Apple-produkter. Mange softwareversioner indeholder vigtige sikkerhedsopdateringer og mulige forbedringer, som kan hjælpe til at begrænse pop op-vinduer.

Det er sikrest at downloade apps til din Mac fra App Store. Hvis du har brug for tredjepartssoftware til din Mac, og softwaren ikke er tilgængelig i App Store, bør du få den direkte fra udvikleren eller en anden pålidelig kilde i stedet for via en annonce eller et link.

Kontrol af Safari-indstillinger og sikkerhedspræferencer

Sørg for, at Safaris sikkerhedsindstillinger er slået til, særligt Bloker ekstra vinduer – for pop op-vinduer – og Advarsel om bedrag.

På din iPhone, iPad eller iPod touch skal du gå til Indstillinger > Safari og aktivere Bloker ekstra vinduer og Advarsel om bedrag.

På din Mac kan du finde disse indstillinger under Safari > Indstillinger. Fanen Websteder har indstillinger til blokering af nogle eller alle pop op-vinduer, og du kan slå advarsler om bedrageriske websteder til på fanen Sikkerhed.

Pop op-vinduer og annoncer i Safari

Hvis du får vist en irriterende pop op-annonce i Safari, kan du gå til feltet Søg og skrive en ny URL eller søgeterm for at gå til et nyt websted. Hvis du ikke kan se feltet Søg på din iPhone, iPad eller iPod touch, skal du trykke øverst på skærmen for at få det vist.

Visse pop op-vinduer og annoncer indeholder falske knapper, som ligner lukknappen, så du skal være forsigtig, når du forsøger at lukke et pop op-vindue eller en annonce. Hvis du er usikker, skal du undgå at interagere med pop op-vinduet eller annoncen og lukke Safari-vinduet eller -fanen.

Du kan også opdatere indstillingerne på din Mac for at forhindre vinduer i at åbne igen, når du har lukket Safari, eller du kan blot holde Skiftetasten nede, når du åbner Safari.

Hvis du har installeret adware eller anden uønsket software på din Mac

Hvis du får vist pop op-vinduer på din Mac, som ikke vil forsvinde igen, kan du være kommet til at downloade og installere adware (annonceunderstøttet software) eller anden uønsket software. Visse tredjepartwebsteder til download kan indeholde programmer, som du ikke vil have installeret.

Hvis du tror, at du har malware eller adware på din Mac, skal du opdatere til den nyeste version af macOS. Genstart din Mac, hvis du allerede har installeret den nyeste version. macOS indeholder et indbygget værktøj, som fjerner kendt malware ved genstart af Mac.

Kontroller mappen Programmer for at se, om den indeholder uventede apps, og fjern dem. Du kan også tjekke fanen Udvidelser i Safari-indstillingerne for at kontrollere, om du har installeret unødvendige udvidelsesprogrammer, som du ønsker at slå fra. Hvis du bliver ved med at få vist annoncer eller andre uønskede programmer på din Mac, skal du kontakte Apple.

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.