Sørg for, at programmer og vinduer ikke åbnes igen

Programmer og deres vinduer åbnes muligvis igen automatisk, når du logger på din Mac eller åbner et program. Her kan du læse om, hvordan du styrer dette.

Brug indstillingen i Log ud- eller Start igen-dialogboksen

Når du logger ud eller genstarter din Mac, skal du fjerne markeringen i afkrydsningsfeltet "Åbn vinduerne, når der logges ind igen", når vinduet med denne meddelelse vises.

Eller start i Sikker tilstand, og genstart derefter normalt. Dette ændrer ikke indstillingen, men din Mac glemmer eventuelle vinduer, der var åbne, sidste gang du loggede ud eller genstartede.

Hvis du fravælger denne indstilling, og et program fortsætter med at åbne automatisk:

Brug indstillingen i Generelt

Hvis du vil forhindre programmer i at huske de vinduer, der var åbne, skal du vælge Apple-menuen  > Systemindstillinger, klikke på Generelt og derefter vælge "Luk vinduer, når et program sluttes".

Eller hold Skiftetasten nede, mens du åbner et program. Dette ændrer ikke indstillingen, men programmet glemmer eventuelle vinduer, der var åbne, sidste gang du lukkede programmet.

Hvis disse trin ikke fungerer for et program, har programmet muligvis selv en indstilling for genåbning af vinduer. Kontroller dokumentationen til eller indstillingerne for programmet, eller kontakt udvikleren af programmet.