Automatisk åbning af vinduer, programmer og dokumenter på en Mac-computer

Din Mac-computer genåbner dine dokumentvinduer og faner, når du logger på din Mac-computer eller åbner et program, så du hurtigt kan fortsætte, hvor du slap.

Brug Genoptag

Funktionen Genoptag gør det muligt at genåbne programmer i samme tilstand, som du forlod dem i. For eksempel gendannes alle websider helt, næste gang du åbner Safari, efter at du har afsluttet Safari. Hvis du har åbnede Pages-dokumenter, når du logger af din brugerkonto, åbnes disse dokumenter igen, næste gang du åbner Pages.

Med Genoptag behøver du ikke at bekymre dig om at arkivere dit arbejde eller søge efter arkiver, som du har arbejdet på tidligere. Det hele sker automatisk. Hvis du ikke ønsker, at nogle af eller alle dine dokumenter og vinduer genåbnes automatisk, kan du bruge de forskellige funktioner i Genoptag til at styre, hvordan det fungerer.

Når du logger ud og logger ind

Når du logger ind, genåbnes programmer, der var åbne sidste gang, du brugte Mac-computeren. Når du logger ud, kan du vælge eller fravælge "Åbn vinduerne, når der logges ind igen" i vinduet Log ud. Denne indstilling bestemmer, om dine programmer bliver åbnet igen, næste gang du logger ind. Den bevarer den sidst valgte indstilling, så du skal kun ændre indstillingen, hvis du vil ændre den nuværende adfærd.

Hold Skift-tasten nede, mens der logges ind for midlertidigt at forhindre programmer i at åbne, når du logger ind. Dette forhindrer programmer i at åbne automatisk, selv om du har valgt at åbne dem sidste gang, du loggede ud.

Når du åbner og slutter et program

Når du åbner et program, genåbner det automatisk de vinduer, du arbejdede i, sidste gang du sluttede programmet. Hvis du ikke ønsker, at programmer automatisk genåbner dokumenter og vinduer, skal du vælge "Luk vinduer, når et program sluttes" (OS X Mountain Lion v10.8 og nyere versioner) eller fjerne markeringen af "Gendan vinduer, når programmer sluttes og genåbnes" (OS X Lion v10.6) på fanen Generelt under Systemindstillinger.

Hvis et program bliver ved med at genåbne dokumenter og vinduer, når denne funktion er slået fra, skal du kontrollere, om der er en lignende funktion i programmets egne indstillinger. Nogle programmer har deres egne indstillinger for genåbning af vinduer.

Hvis du midlertidigt vil forhindre et program i at genåbne dokumenter og vinduer, skal du holde Skift-tasten nede, mens du åbner programmet.

Brug Log ind-emner

Hvis du vil have åbnet et program, hver gang du logger ind på din brugerkonto, kan du føje det til ruden Log ind-emner under Systemindstillinger. Log ind-emner åbnes altid, uanset hvilke indstillinger der er valgt for Genoptag.

1. Gå til Apple-menuen (), vælg Systemindstillinger, og klik derefter på Brugere & grupper.
  2. Vælg din brugerkonto på listen over brugere.
  3. Klik på Log ind-emner.
  4. Træk et program eller et dokument til listen Log ind-emner, eller klik på , og vælg et emne.

Luk vinduet Brugere & grupper, når du er færdig med at tilføje Log ind-emner.

Hold Skift-tasten nede, mens du logger ind, for midlertidigt at forhindre et log ind-emne i at åbne. Dette får Mac-computeren til at springe log ind-emner over, så programmer og vinduer, der var åbne, da du loggede ud, åbnes ikke automatisk igen under denne log ind.