Sådan installeres og administreres Safari-udvidelser på din Mac

Safari-udvidelser kan bruges til at tilpasse og forbedre din internetoplevelse.

Udvidelser giver Safari større funktionalitet, så du kan bruge internettet, helt som du vil. Udvidelser kan bruges til at se nyttige oplysninger om en webside, se nyhedsoverskrifter, hjælpe dig med at bruge dine yndlingstjenester, ændre websiders udseende og meget mere. Du kan finde nye måder at tilpasse din browser på, i takt med at programudviklerne dagligt lægger nye udvidelser ud i Safari-udvidelsesgalleriet.

Sådan installeres udvidelser

I Safari-udvidelsesgalleriet kan du nemt gennemse udvidelserne og installere dem med et enkelt klik. Det er det sikreste sted at hente Safari-udvidelser, fordi alle udvidelserne i galleriet er gennemgået, signeret og udbudt af Apple. Og alle udvidelser, du installerer fra galleriet, opdateres automatisk.

1. Vælg Safari-udvidelser på Safari-menuen for at åbne galleriet.
  2. Klik på "Installer nu" ud for den udvidelse, der skal installeres.

Du kan også hente udvidelser direkte fra dine foretrukne programudviklere. Når du henter en udvidelse fra en programudvikler, får du et arkiv, som ender med .safariextz. Dobbeltklik på arkivet for at installere udvidelsen. Det er ikke signeret eller udbudt af Apple, så Safari beder dig om at bekræfte, at du har tillid til kilden og ønsker at installere udvidelsen.

Sådan opdateres udvidelser

Safari opdaterer automatisk udvidelser, der er installeret fra Safari-udvidelsesgalleriet, hvis der er Safari 9 og OS X Yosemite eller en nyere version på computeren.

Du kan manuelt opdatere udvidelser, der er overført fra programudvikleren eller installeret med en tidligere version af Safari:

1. Vælg Indstillinger på Safari-menuen, og klik derefter på Udvidelser.
  2. Vælg Opdateringer nederst til venstre i vinduet. Funktionen vises kun, når der er kommet opdateringer.
  3. Klik på knappen Opdater ud for hver opdatering, du vil installere.

Sådan deaktiveres eller fjernes udvidelser

1. Vælg Indstillinger på Safari-menuen, og klik derefter på Udvidelser.
  2. Vælg en udvidelse på listen.
  3. Slå udvidelsen fra ved at fjerne markeringen af afkrydsningsfeltet Slå til. Hvis du ikke ved, hvilken funktion en udvidelse har, eller du ikke regner med at bruge den igen, skal du klikke på knappen Fjern.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.