Om macOS-gendannelse

Hjælpeprogrammerne i macOS-gendannelse hjælper dig med at gendanne fra Time Machine, geninstallere macOS, få hjælp på internettet, reparere eller slette en harddisk m.m.

macOS-gendannelse er en del af Mac-computerens indbyggede gendannelsessystem. Du kan starte fra macOS-gendannelse og bruge dets hjælpeprogrammer til at gendanne fra bestemte softwareproblemer eller udføre andre handlinger på din Mac.

Sådan starter du fra macOS-gendannelse

1. Tænd din Mac, og tryk og hold straks nede på disse to taster: Kommando (⌘) og R.Har du brug for hjælp?
  2. Slip tasterne, når du ser et Apple-logo, en roterende globus eller en anden startskærm.
  3. Du bliver muligvis bedt om at indtaste en adgangskode som f.eks. en firmwareadgangskode eller adgangskoden for en bruger, der er administrator af Mac-computeren. Angiv den adgangskode, du bliver bedt om, for at fortsætte.Vindue med anmodning om adgangskode
  4. Starten er fuldført, når du får vist vinduet med hjælpeprogrammer:
    Vinduet Hjælpeprogrammer i macOS
  5. Efter en start fra macOS-gendannelse skal du vælge et hjælpeprogram og derefter klikke på Fortsæt:
  6. Hvis du vil lukke macOS-gendannelse, skal du vælge Genstart eller Luk ned i Apple-menuen . Hvis du vil vælge en anden startdisk, før du lukker, skal du vælge Startdisk i Apple-menuen.

Hvis du ikke kan starte fra macOS-gendannelse

Hvis din Mac ikke kan starte fra det indbyggede macOS-gendannelsessystem, vil den muligvis forsøge at starte fra macOS-gendannelse via internettet. Når dette sker, vises en roterende globus under starten i stedet for et Apple-logo:

Skærm med roterende globus

Hvis du vil starte manuelt fra gendannelse via internettet, skal du trykke og holde nede på disse taster under starten:

• Alternativ-Kommando-R
  • Skift-Alternativ-Kommando-R
    Læs mere

Hvis start fra gendannelse via internettet ikke lykkes, vises der en globus med et meddelelsessymbol (udråbstegn):

Roterende globus med udråbstegn

Hvis det er tilfældet, skal du prøve disse løsninger:

• Kontroller, om din Mac kan oprette forbindelse til internettet. Hvis du ikke bliver bedt om at vælge et Wi-Fi-netværk under starten, skal du flytte markøren til toppen af skærmen og derefter vælge et netværk i menuen Wi-Fi .
  • Tryk på Kommando-R ved start for at prøve at bruge det indbyggede gendannelsessystem i stedet for gendannelse via internettet.
  • Opret forbindelse til internettet med Ethernet i stedet for Wi-Fi – eller omvendt.
  • Opret forbindelse til internettet fra et andet Wi-Fi- eller Ethernet-netværk. Din netværkskonfiguration tillader muligvis ikke den internetadgang, som macOS-gendannelse skal bruge.
  • Prøv igen senere. Måske er problemet midlertidigt.
  • Start fra en anden disk eller enhed, hvis du har flere, eller brug et installationsprogram med startmulighed til at geninstallere macOS.

Hvis du stadig har brug for hjælp, kan du kontakte Apple-support.