Om macOS-gendannelse

Hjælpeprogrammerne i macOS-gendannelse hjælper dig med at gendanne fra Time Machine, geninstallere macOS, få hjælp på internettet, reparere eller slette en harddisk m.m.

macOS-gendannelse er en del af Mac-computerens indbyggede gendannelsessystem. Du kan starte fra macOS-gendannelse og bruge dets hjælpeprogrammer til at gendanne fra bestemte softwareproblemer eller udføre andre handlinger på din Mac.

Sådan bruges macOS-gendannelse

Hold Kommando-R eller en af de andre tastekombinationer til macOS-gendannelse nede på tastaturet umiddelbart efter, at du har trykket på afbryderknappen for at tænde din Mac eller umiddelbart efter, at din Mac begynder at genstarte. Bliv ved med at holde tasterne nede, indtil der vises et Apple-logo eller en roterende globus. Starten er fuldført, når du får vist vinduet med hjælpeprogrammer:

Efter en start fra macOS-gendannelse skal du vælge mellem følgende hjælpeprogrammer og derefter klikke på Fortsæt:

Gendan fra Time Machine-sikkerhedskopi: Gendan din Mac fra en ekstern harddisk eller Time Capsule, der indeholder en Time Machine-sikkerhedskopi af din Mac.

Geninstaller macOS (eller Geninstaller OS X): Download og geninstaller Mac-operativsystemet.

Hjælpeprogrammet Geninstaller macOS installerer forskellige versioner af macOS, afhængigt af den tastekombination, du bruger under opstarten. Se Sådan geninstalleres macOS for at få mere at vide.

Få hjælp på internettet: Brug Safari til at søge på internettet og finde hjælp til din Mac. Links til Apples supportwebsted er inkluderet. Browsertilbehør og -udvidelser deaktiveres.

Diskværktøj: Brug Diskværktøj til at reparere eller slette din startdisk eller en anden harddisk.

Følgende yderligere hjælpeprogrammer findes i menuen Hjælpeprogrammer på menulinjen:

Hvis du vil slutte macOS-gendannelse, skal du vælge Genstart eller Luk ned i Apple-menuen (). Hvis du vil vælge en anden startdisk, før du lukker, skal du vælge Startdisk i Apple-menuen.

Hvis du ikke kan starte fra macOS-gendannelse

Nyere Mac-computere og visse ældre Mac-computere prøver automatisk at starte fra macOS-internetgendannelse, når der ikke kan startes fra det indbyggede gendannelsessystem. Når dette sker, vises en roterende globus under starten i stedet for et Apple-logo. Hvis du vil starte fra macOS-internetgendannelse, skal du holde Alternativ-Kommando-R eller Skift-Alternativ-Kommando-R nede under starten.

Hvis du stadig ikke kan starte fra macOS-gendannelse, og du har en Mac, der kan fuldføre en start, kan du muligvis oprette en ekstern Mac-startdisk, som du kan starte fra i stedet.

macOS-internetgendannelse, hjælpeprogrammet Geninstaller macOS og hjælpeprogrammet Få hjælp på internettet kræver alle internetforbindelse. Hvis der skal oprettes forbindelse til et Wi-Fi-netværk, skal du placere markøren øverst på skærmen og derefter vælge et netværk i menuen for Wi-Fi-status