Om macOS-gendannelse

Hjælpeprogrammerne i macOS-gendannelse hjælper dig med at gendanne fra Time Machine, geninstallere macOS, få hjælp på internettet, reparere eller slette en harddisk m.m.

macOS-gendannelse er en del af Mac-computerens indbyggede gendannelsessystem. Du kan starte fra macOS-gendannelse og bruge dets hjælpeprogrammer til at gendanne fra bestemte softwareproblemer eller udføre andre handlinger på din Mac.

Sådan bruges macOS-gendannelse

Tænd din Mac, og tryk med det samme på Kommando-R (⌘), og hold tasterne nede, eller brug en af de andre tastkombinationer til macOS-gendannelse på dit tastatur. Bliv ved med at holde tasterne nede, indtil der vises et Apple-logo eller en roterende globus. Starten er fuldført, når du får vist vinduet med hjælpeprogrammer:

Vinduet Hjælpeprogrammer i macOS

Efter en start fra macOS-gendannelse skal du vælge mellem følgende hjælpeprogrammer og derefter klikke på Fortsæt:

Gendan fra Time Machine-sikkerhedskopi: Gendan din Mac fra en Time Machine-sikkerhedskopi af din Mac.

Geninstaller macOS (eller Geninstaller OS X): Download og geninstaller Mac-operativsystemet.

Hjælpeprogrammet Geninstaller macOS installerer forskellige versioner af macOS, afhængigt af den tastekombination, du bruger under opstarten. Læs mere om, hvordan du geninstallerer macOS.

Få hjælp på internettet: Brug Safari til at søge på internettet og finde hjælp til din Mac. Links til Apples supportwebsted er inkluderet. Browsertilbehør og -udvidelser deaktiveres.

Diskværktøj: Brug Diskværktøj til at slette din startdisk eller en anden harddisk.

Følgende yderligere hjælpeprogrammer findes i menuen Hjælpeprogrammer på menulinjen:

Hvis du vil slutte macOS-gendannelse, skal du vælge Genstart eller Luk ned i Apple-menuen (). Hvis du vil vælge en anden startdisk, før du lukker, skal du vælge Startdisk i Apple-menuen.

Hvis du ikke kan starte fra macOS-gendannelse

Nyere Mac-computere og visse ældre Mac-computere prøver automatisk at starte fra macOS-internetgendannelse, når der ikke kan startes fra det indbyggede gendannelsessystem. Når dette sker, vises en roterende globus under starten i stedet for et Apple-logo. Hvis du vil starte manuelt fra macOS-internetgendannelse, skal du trykke på Alternativ-Kommando-R eller Skift-Alternativ-Kommando-R og holde tasterne nede under starten. Læs mere om disse tastkombinationer.

Hvis du stadig ikke kan starte fra macOS-gendannelse, skal du muligvis geninstallere macOS, efter du er startet fra en anden disk eller enhed, eller du skal bruge et installeringsprogram med startmulighed.

macOS-internetgendannelse, hjælpeprogrammet Geninstaller macOS og hjælpeprogrammet Få hjælp på internettet kræver alle internetforbindelse. Hvis der skal oprettes forbindelse til et Wi-Fi-netværk, skal du placere markøren øverst på skærmen og derefter vælge et netværk i menuen Wi-Fi på menulinjen.