Om macOS-gendannelse på Intel-baserede Mac-computere

Hjælpeprogrammerne i macOS-gendannelse hjælper dig med at gendanne fra Time Machine, geninstallere macOS, få hjælp på internettet, reparere eller slette en harddisk m.m.

Denne artikel gælder ikke for Mac-computere med Apple Silicon. Læs mere om macOS-gendannelse på en Mac med Apple Silicon

macOS-gendannelse er en del af Mac-computerens indbyggede gendannelsessystem. Du kan starte fra macOS-gendannelse og bruge dets hjælpeprogrammer til at gendanne fra bestemte softwareproblemer eller udføre andre handlinger på din Mac.

Sådan starter du fra macOS-gendannelse

Tænd din Mac, og hold straks disse to taster nede: Kommando (⌘) og R. Slip tasterne, når der vises et Apple-logo, en roterende globus eller en anden startskærm. Brug for hjælp?

Du bliver muligvis bedt om at indtaste en adgangskode, f.eks. en firmwareadgangskode eller adgangskoden for en bruger, der er administrator af Mac-computeren. Indtast den ønskede adgangskode for at fortsætte:

Pop op-vindue i macOS-gendannelse til indtastning af adgangskode

Starten er fuldført, når du får vist vinduet med hjælpeprogrammer:

Vindue med hjælpeprogrammer til macOS Monterey-gendannelse

Gendan fra Time Machine: Gendan dine arkiver fra en Time Machine-sikkerhedskopi.

Geninstaller macOS: Download og geninstaller Mac-operativsystemet.

Safari (eller Få hjælp på internettet): Brug Safari til at søge på internettet og finde hjælp til din Mac. Links til Apples supportwebsted er inkluderet. Browsertilbehør og -udvidelser deaktiveres.

Diskværktøj: Brug Diskværktøj til at reparere din disk eller slette din disk eller anden lagringsenhed.

Der findes flere hjælpeprogrammer i menulinjen i menuen Hjælpeprogrammer, herunder Startsikkerhedsværktøj (eller Hjælpeprogram til firmwareadgangskode) og Terminal.

Hvis du vil lukke macOS-gendannelse, skal du vælge Genstart eller Luk ned i Apple-menuen . Hvis du vil vælge en anden startdisk, før du lukker, skal du vælge Startdisk i Apple-menuen.

Hvis du ikke kan starte fra macOS-gendannelse

Hvis din Mac ikke kan starte fra det indbyggede macOS-gendannelsessystem, vil den muligvis forsøge at starte fra macOS-gendannelse via internettet. Når dette sker, vises en roterende globus under starten i stedet for et Apple-logo:

Skærm med roterende globus

Hvis du vil starte manuelt fra gendannelse via internettet, skal du trykke på en af følgende tastkombinationer og holde dem nede under starten:

• Alternativ-Kommando-R
  • Skift-Alternativ-Kommando-R
    Læs mere.

Hvis start fra gendannelse via internettet mislykkes, vises der en globus med et meddelelsessymbol (udråbstegn):

Roterende globus med udråbstegn

Prøv følgende løsningsforslag, hvis du får vist en globus med et meddelelsessymbol:

• Kontroller, om din Mac kan oprette forbindelse til internettet. Hvis du ikke bliver bedt om at vælge et Wi-Fi-netværk under start, skal du vælge et netværk i menuen Wi-Fi , hvis muligt.
  • Tryk på Kommando-R ved start for at prøve at bruge det indbyggede gendannelsessystem i stedet for gendannelse via internettet.
  • Opret forbindelse til internettet via Ethernet i stedet for Wi-Fi – eller omvendt.
  • Opret forbindelse til internettet fra et andet Wi-Fi- eller Ethernet-netværk. Din netværkskonfiguration tillader muligvis ikke den internetadgang, som macOS-gendannelse skal bruge.
  • Prøv igen senere; måske er problemet midlertidigt.
  • Start fra en anden disk eller enhed, hvis muligt, eller geninstaller macOS med et installeringsprogram med startmulighed.

Hvis du stadig har brug for hjælp, kan du kontakte Apple-support.