Om macOS-gendannelse

Hjælpeprogrammerne i macOS-gendannelse hjælper dig med at gendanne fra Time Machine, geninstallere macOS, få hjælp på internettet, reparere eller slette en harddisk m.m.

macOS-gendannelse er en del af Mac-computerens indbyggede gendannelsessystem. Du kan starte fra macOS-gendannelse og bruge dets hjælpeprogrammer til at gendanne fra bestemte softwareproblemer eller udføre andre handlinger på din Mac.

Sådan bruges macOS-gendannelse

1. Tænd din Mac, og tryk med det samme på Kommando (⌘)-R, og hold tasterne nede.
  2. Slip tasterne, når du ser et Apple-logo, en roterende globus eller en anden startskærm.
  3. Du bliver muligvis bedt om at indtaste loginadgangskoden for en administrator af denne Mac eller adgangskoden til dit Apple-id eller en firmwareadgangskode. Angiv den adgangskode, du bliver bedt om, for at fortsætte.
  4. Starten er fuldført, når du får vist vinduet med hjælpeprogrammer:
    Vinduet Hjælpeprogrammer i macOS
  5. Efter en start fra macOS-gendannelse skal du vælge et hjælpeprogram og derefter klikke på Fortsæt:
  6. Hvis du vil lukke macOS-gendannelse, skal du vælge Genstart eller Luk ned i Apple-menuen . Hvis du vil vælge en anden startdisk, før du lukker, skal du vælge Startdisk i Apple-menuen.

Hvis du ikke kan starte fra macOS-gendannelse

Hvis din Mac ikke kan starte fra det indbyggede gendannelsessystem, vil den muligvis automatisk forsøge at starte fra macOS-gendannelse via internettet. Når det sker, ser du en roterende globus i stedet for et Apple-logo under starten. Hvis du vil starte manuelt fra macOS-internetgendannelse, skal du trykke på Alternativ-Kommando-R eller Skift-Alternativ-Kommando-R og holde tasterne nede under starten. Læs mere om disse tastkombinationer.

Hvis din Mac stadig ikke kan starte fra macOS-gendannelse, skal du muligvis starte fra en anden disk eller enhed eller bruge et installeringsprogram med startmulighed.

macOS-internetgendannelse, hjælpeprogrammet Geninstaller macOS og hjælpeprogrammet Få hjælp på internettet kræver alle internetforbindelse. Hvis der skal oprettes forbindelse til et Wi-Fi-netværk, skal du placere markøren øverst på skærmen og derefter vælge et netværk i menuen Wi-Fi  på menulinjen.