Hvis du ikke kan starte fra macOS-gendannelse

Læs mere om, hvad du skal gøre, hvis du ikke kan få din Mac til at starte fra macOS-gendannelse.

Hvis du bruger en Mac med Apple Silicon

Hvis du bruger en Mac med Apple Silicon, og du ikke kan starte fra macOS-gendannelse, skal du gøre følgende:

1. Kontroller, at din Mac er slukket. Hvis du ikke kan slukke den, skal du trykke på afbryderknappen og holde den nede i op til 10 sekunder for at tvinge den til at slukke. (På bærbare computere med Touch ID skal du trykke på og holde Touch ID nede.)

2. Prøv igen for at starte fra gendannelse: Tryk og hold afbryderknappen nede på din Mac, og fortsæt med at holde den nede, indtil du får vist en meddelelse om, at startindstillingerne er ved at blive indlæst.

3. Hvis din Mac ikke indlæser startindstillingerne og bliver ved med at vise en sort skærm eller en anden skærm under start, kan du læse mere om, hvad du skal gøre, hvis din Mac ikke starter helt op.

Hvis du bruger en anden Mac

Hvis du ikke bruger en Mac med Apple Silicon, bruger du en Intel-baseret Mac. Hvis du ikke kan starte fra macOS-gendannelse på en Intel-baseret Mac, skal du gøre følgende:

1. Kontroller, at din Mac er slukket. Hvis du ikke kan slukke den, skal du trykke på afbryderknappen og holde den nede i op til 10 sekunder for at tvinge den til at slukke. (På bærbare computere med Touch ID skal du trykke på og holde Touch ID nede.)

2. Prøv at starte fra gendannelse igen: Tryk på afbryderknappen, og slip den igen for at tænde din Mac, og hold derefter med det samme en af følgende tastkombinationer for gendannelse nede. Hvis ingen af dem virker, kan du se retningslinjerne for brug af tastkombinationer til start.

• Brug Kommando-R til at starte fra det indbyggede gendannelsessystem, hvis det er tilgængeligt

• Brug Alternativ-Kommando-R eller Skift-Alternativ-Kommando-R for at starte fra gendannelse via internettet

3. Når du starter fra gendannelse via internettet, viser din Mac en roterende globus.

Kunne ikke starte fra macOS-gendannelse via internettet
  4. Hvis du ser en globus med et advarselssymbol (udråbstegn), lykkedes forsøget på at starte fra gendannelse via internettet ikke. En af følgende løsninger kan muligvis hjælpe:

• Kontroller, om din Mac kan oprette forbindelse til internettet. Vælg et netværk i Wi-Fi-menuenAlt-tekst til billede mangler, hvis det er muligt.

• Opret forbindelse til internettet fra et andet Wi-Fi- eller Ethernet-netværk, hvis din netværkskonfiguration ikke tillader den internetadgang, som gendannelsen skal bruge.

• Opret forbindelse til internettet via Ethernet i stedet for Wi-Fi – eller omvendt.

• Prøv igen senere; måske er problemet midlertidigt.

• Start fra en anden disk eller diskenhed, hvis muligt.

• Brug et installationsprogram med startmulighed til at geninstallere macOS.

5. Hvis din Mac bliver ved med at vise en sort skærm eller en anden skærm under opstarten, kan du læse mere om, hvad du skal gøre, hvis din Mac ikke starter helt op.