Opdater macOS på Mac

Brug Softwareopdatering til at installere opdateringer og opgraderinger til macOS og de indbyggede apps, herunder Safari.

Før du begynder

Brug Softwareopdatering

1. Åbn Softwareopdatering:

• Vælg Systemindstillinger i Apple-menuen  i hjørnet af skærmen. Klik på Generelt i indholdsoversigten i det vindue, der åbnes, og klik derefter på Softwareopdatering til højre.

• Hvis du ikke kan se Systemindstillinger i Apple-menuen , skal du i stedet vælge Systemindstillinger. Klik derefter på Softwareopdatering i det vindue, der åbnes.

• Kan du ikke se Softwareopdatering?

2. Softwareopdatering begynder derefter automatisk at søge efter ny software.

• Hvis der er ny software til din Mac, skal du klikke på knappen for at opdatere eller opgradere. Hvad er forskellen?

• Hvis der ikke er ny software til din Mac, giver Softwareopdatering dig besked om, at din Mac er opdateret. Softwareopdatering viser kun software, der er kompatibel med din Mac-model. Hvilke modeller er kompatible?

3. Før installationen starter, bliver du bedt om at indtaste din administratoradgangskode. Det er den adgangskode, du bruger til at logge ind på din Mac. Har du glemt din adgangskode?

4. Under installationen genstarter din Mac muligvis, og den viser muligvis en statuslinje eller en tom skærm flere gange. Hvis installationen ikke lykkes, kan du se her, hvad du skal gøre.

Eksempel: Softwareopdatering i macOS Monterey

Dette eksempel viser Softwareopdatering i macOS Ventura. Softwareopdatering i din version af macOS kan se anderledes ud.

Hvis du ikke kan se Softwareopdatering

• Hvis du ikke kan se et emne kaldet Softwareopdatering i vinduet Systemindstillinger, skal du klikke på symbolet Spotlightsymbolet Spotlight øverst i højre hjørne af skærmen og derefter skrive Softwareopdatering i søgefeltet. Hvis der findes en softwareopdatering, kan du åbne den fra søgeresultaterne.

• Hvis din ældre Mac ikke indeholder Softwareopdatering, skal du åbne App Store i stedet. Det er i mappen Programmer. Klik på fanen Opdateringer i App Store for at søge efter opdateringer, eller søg efter softwaren efter navn.

• Se andre måder, du kan downloade og installere macOS på.

Hvad er opdateringer og opgraderinger?

• En opdatering er en nyere version af det macOS, der er installeret på computeren nu, f.eks. en opdatering fra macOS Ventura 13.5 til macOS Ventura 13.6.

• En opgradering er en større ny version af macOS med et nyt navn, f.eks. en opgradering fra macOS Ventura til macOS Sonoma.

Hvilke Mac-modeller er kompatible?

Dette er de nyeste macOS-opgraderinger og de computere, der kan bruge dem. Du kan også se, hvilket macOS din Mac bruger nu.