Nyheder i opdateringerne til macOS Sonoma

macOS Sonoma-opdateringer forbedrer stabiliteten, ydeevnen eller kompatibiliteten for din Mac og anbefales til alle macOS Sonoma-brugere.

Sådan henter du disse opdateringer

Om sikkerhedsindholdet i disse opdateringer

Nyheder til virksomheder i disse opdateringer

macOS Sonoma 14.4.1

Denne opdatering indeholder fejlrettelser til din Mac, herunder:

• USB-hubs, der er tilsluttet eksterne skærme, genkendes muligvis ikke

• Kopibeskyttet Audio Unit-tilbehør, der er udviklet til professionelle musikapps, kan muligvis ikke åbne eller bestå valideringen

• Apps, der bruger Java, kan lukke uventet

macOS Sonoma 14.4

I macOS Sonoma 14.4 introduceres der nye emojis samt andre funktioner, fejlrettelser og sikkerhedsopdateringer til din Mac.

Emoji

• Nye emojis (svamp, føniks, lime, ødelagt kæde og hoveder, der ryster) er nu tilgængelige i emoji-tastaturet

• 18 person- og kropsemojis kan nu vende i den modsatte retning

Denne opdatering indeholder også følgende forbedringer og fejlrettelser:

• Tekst fra Podcasts-episoder kan læses i fuld længde. Derudover kan man søge efter et bestemt ord eller en sætning, man kan afspille episoder fra et bestemt sted, og man kan bruge tilgængelighedsfunktioner på teksten, f.eks. Tekststørrelse, Forøg kontrast og VoiceOver

• Med virksomhedsopdateringer i Messages for Business kan du få de opdateringer, som du har valgt, f.eks. ordrestatusser, notifikationer om flyafgange, advarsler om svindel eller andre transaktioner fra betroede virksomheder

• Der er blevet tilføjet mulighed for kun at få vist websitesymboler på favoritlinjen i Safari

Nogle funktioner er muligvis ikke tilgængelige i alle områder eller på alle Apple-enheder.

macOS Sonoma 14.3.1

Denne opdatering indeholder fejlrettelser til din Mac, herunder:

• Tekst kan uventet blive dubleret eller overlappe, mens du skriver

Nogle funktioner er muligvis ikke tilgængelige i alle områder eller på alle Apple-enheder.

macOS Sonoma 14.3

macOS Sonoma 14.3 introducerer forbedringer til Apple Music samt andre funktioner, fejlrettelser og sikkerhedsopdateringer til din Mac.

• Samarbejde om playlister i Apple Music giver dig mulighed for at invitere venner til at deltage i din playliste, og alle kan tilføje, omarrangere og fjerne sange

• Emoji-reaktioner kan føjes til ethvert nummer i en playliste, der samarbejdes om i Apple Music

• AppleCare og garanti i Indstillinger viser din dækning for alle de enheder, hvor du er logget ind med dit Apple-id

Nogle funktioner er muligvis ikke tilgængelige i alle områder eller på alle Apple-enheder.

macOS Sonoma 14.2.1

Denne opdatering indeholder vigtige fejlrettelser og sikkerhedsopdateringer og anbefales til alle brugere.

Nogle funktioner er muligvis ikke tilgængelige i alle områder eller på alle Apple-enheder.

macOS Sonoma 14.2

Denne opdatering introducerer forbedret Autofyld til PDF-arkiver og forbedringer af Beskeder og Vejr. Denne version indeholder også andre funktioner, fejlrettelser og sikkerhedsopdateringer til din Mac.

PDF-arkiver

• Forbedret Autofyld identificerer felter i PDF-arkiver og andre formularer, så du kan udfylde dem med oplysninger såsom navne og adresser fra dine kontakter

Beskeder

• Med en ny pil kan du springe til den første besked, du ikke har set i en samtale. Det gør du ved at klikke på den pil, der vises i øverste højre hjørne

• Genvejsmenuen indeholder nu en mulighed for klistermærker, så du kan føje et klistermærke direkte til en boble

• Du kan bruge bekræftelse af kontaktnøgler, så du modtager automatiske advarsler, der hjælper dig med at bekræfte, at du kun kommunikerer med de personer, du har tænkt dig, hvis du oplever ekstraordinære digitale trusler

Weather

• Nedbørsmængder hjælper dig med at holde styr på regn og sne for en given dag i løbet af de næste 10 dage

• Med nye widgets kan du vælge mellem nedbør i den næste time, daglig vejrudsigt, tidspunkter for solopgang og solnedgang og aktuelle forhold såsom luftkvalitet, føles som og vindhastighed

• Med øjebliksbilleder af vind kan du hurtigt vurdere vindmønstre og se et animeret kort over vind, så du kan forberede dig på forventede vindforhold for de næste 24 timer

Ur

• Med flere timere kan du køre flere timere samtidig og oprette et navn til hver timer

• Med forudindstillinger for timere kan du hurtigt starte en timer ved at vælge en af de forudindstillede muligheder

• Under Seneste kan du nemt genstarte en timer, du har brugt for nylig

Denne opdatering indeholder også følgende nye funktioner:

• Playlisten med dine favoritsange i Apple Music gør det hurtigt at vende tilbage til de sange, du markerer som favoritter

• Brug lyttehistorik i Apple Music kan deaktiveres med en fokusfunktion, så den musik, du lytter til, ikke vises under Senest afspillet eller påvirker dine anbefalinger

• Musikgenkendelse i Shazam giver dig mulighed for hurtigt at identificere sange, der spilles online eller omkring dig, selv når du bruger AirPods

• De nye tastaturlayout understøtter yderligere syv samiske sprog

Nogle funktioner er muligvis ikke tilgængelige i alle områder eller på alle Apple-enheder.

macOS Sonoma 14.1.2

Denne opdatering indeholder vigtige fejlrettelser og sikkerhedsopdateringer og anbefales til alle brugere.

Nogle funktioner er muligvis ikke tilgængelige i alle områder eller på alle Apple-enheder.

macOS Sonoma 14.1.1

Denne opdatering indeholder vigtige fejlrettelser og sikkerhedsopdateringer og anbefales til alle brugere.

Nogle funktioner er muligvis ikke tilgængelige i alle områder eller på alle Apple-enheder.

macOS Sonoma 14.1

Denne opdatering indeholder forbedringer, fejlrettelser og sikkerhedsopdateringer til din Mac, herunder:

• Favoritter er udvidet i Musik til at omfatte sange, album og playlister, og du kan filtrere emner, så du får vist dine favoritter i biblioteket

• Apples garantistatus for Mac, AirPods og Beats-hovedtelefoner og -øretelefoner er tilgængelig i Systemindstillinger

• Løser et problem, hvor indstillingerne for systemtjenester i Lokalitetstjenester muligvis nulstilles

• Løser problem, der kan forhindre krypterede eksterne drev i at få forbindelse

Nogle funktioner er muligvis ikke tilgængelige i alle områder eller på alle Apple-enheder.

macOS Sonoma 14.0

macOS Sonoma indeholder helt nye funktioner, der løfter din produktivitet og kreativitet. Oplev endnu flere måder at tilpasse din Mac på med fantastiske skærmskånere og widgets, som du kan føje til dit skrivebord. Øg din tilstedeværelse på videoopkald med en ny måde at præsentere dit arbejde på, hvor du er en del af præsentationen. Safari-profiler og webapps hjælper dig med at organisere din browsing på helt nye måder. Med Spilfunktion øges din gaming-ydeevne. Sonoma indeholder også store opdateringer til Beskeder, Tastatur og Tilgængelighed. Desuden får du det nyeste inden for sikkerhed og anonymitet, der findes til din Mac, når du opgraderer.

Skærmskånere

• Fantastiske skærmskånere af steder fra hele verden bliver nemt til din skrivebordsbaggrund, når du logger ind

• Med indstillingerne for blanding roteres der gennem skærmskånerne efter tema, herunder Landskab, Bylandskab, Under vandet og Jorden

Widgets

• Widgets kan placeres hvor som helst på skrivebordet og tilpasser sig farven på din baggrund, mens du arbejder i apps

• iPhone-widgets kan føjes til din Mac, når din iPhone er i nærheden eller på det samme Wi-Fi-netværk

• Interaktive widgets giver dig mulighed for at foretage handlinger direkte fra widgetten, såsom at køre en genvej, sætte medier på pause og meget mere

Videokonferencer

• Med Præsentationsoverligger holdes du foran og i midten, mens du deler din skærm i FaceTime eller videokonferenceapps fra tredjeparter (Mac med Apple Silicon)

• Med Reaktioner vises 3D-effekter som hjerter, balloner, konfetti og andet i lag omkring dig i videoopkald og kan udløses med bevægelser (Mac med Apple Silicon, Kontinuitetskamera med iPhone 12 og nyere modeller)

Safari og adgangskoder

• Profiler holder din browsing adskilt i emner som Arbejde og Personligt, så din historik, dine cookies, dine udvidelser, dine fanegrupper og dine favoritter adskilles

• Webapps giver dig mulighed for at bruge ethvert websted som en app, herunder med et symbol i Dock for hurtigere adgang og en forenklet værktøjslinje for lettere browsing

• Den forbedrede Privat browser låser dine private browservinduer, når du ikke bruger dem, blokerer kendte sporingsmekanismer i at blive indlæst og fjerner sporingsmekanismer, der identificerer dig fra URL'er

• Adgangskode- og adgangsnøgledeling giver dig mulighed for nemt at dele konti med kontakter, du har tillid til

Beskeder

• Livestickere synkroniseres fra iOS og iPadOS til macOS, hvilket giver dig adgang til de Livestickere, du opretter på din iPhone og iPad

• Søgefiltre for personer, søgeord og indholdstyper som billeder eller links hjælper dig med lettere at finde det, du leder efter

• Skub for at svare integreret i enhver iMessage-boble

Spil

• Spilfunktion giver spil den højeste prioritet på CPU'en og GPU'en og leverer mere ensartede billedfrekvenser og lavere latenstid til trådløse controllere og AirPods (Mac med Apple Silicon)

Tastatur

• Forbedret autokorrekturnøjagtighed gør det endnu nemmere at skrive ved at udnytte en mere effektiv transformerbaseret sprogmodel

• Integrerede forslag til tekst viser forslag med enkelte og flere ord, som du kan tilføje ved at trykke på mellemrumstasten

• Forbedret oplevelse med Diktering understøtter samtidig brug af din stemme og dit tastatur til at indtaste og redigere tekst

AirPods

• Tilpasset lyd indeholder en ny lyttefunktion, der dynamisk blander Aktiv støjreduktion og Transparent lyd for at tilpasse støjkontroloplevelsen baseret på forholdene i dine omgivelser (AirPods Pro (2. generation) med den nyeste firmware)

• Tilpasset lydstyrke justerer med tiden lydstyrken på dine medier i overensstemmelse med dine omgivelser og lytteindstillinger (AirPods Pro (2. generation) med den nyeste firmware)

• Opmærksomhed på tale sænker din medielydstyrke og fremhæver stemmerne fra personerne foran brugeren, samtidig med at baggrundsstøj reduceres (AirPods Pro (2. generation) med den nyeste firmware)

• Tryk for at slå lyden for din mikrofon til og fra ved at trykke på AirPods-staven eller Digital Crown på AirPods Max under et opkald (AirPods (3. generation), AirPods Pro (1. og 2. generation) eller AirPods Max med den nyeste firmware)

• Forbedret automatisk skift for AirPods registrerer nu Mac op til 2 gange hurtigere (AirPods (2. og 3. generation), AirPods Pro (1. og 2. generation), AirPods Max med den nyeste firmware)

Anonymitet

• Advarsler om følsomt indhold kan aktiveres for at forhindre brugere i uventet at se følsomme billeder i Beskeder

• Udvidet beskyttelse af Sikker kommunikation for børn registrerer ud over billeder nu også videoer, der indeholder nøgenhed, som deles via Beskeder og systemets fotovælger

• Forbedrede delingstilladelser giver dig mulighed for at vælge, hvilke billeder du vil dele, og tilføje kalenderbegivenheder uden at give adgang til hele dit fotobibliotek eller din kalender

Accessibility

• Med Livetale kan du skrive, hvad du vil sige, og få det læst højt i FaceTime-opkald eller personlige samtaler

• Personlig stemme hjælper brugere med risiko for taletab med at skabe en stemme, der lyder som dem, på en privat og sikker måde ved hjælp af maskinlæring på enheden

• Made for iPhone-kompatible høreapparater kan parres og bruges med Mac (MacBook Pro (2021), Mac Studio (2022) og Mac-computere med M2-chip)

Denne udgivelse indeholder også fejlrettelser og forbedringer:

• Autoudfyld af engangsbekræftelseskode fra Mail hjælper dig med hurtigt at logge ind på websteder i Safari uden at forlade browseren

• Integrerede PDF'er og dokumentscanninger i Noter præsenteres i fuld bredde, hvilket gør det nemt at se dem

• Indkøbslister i Påmindelser grupperer automatisk relaterede varer i sektioner, når du tilføjer dem

• Visuel søgning efter opskrifter hjælper dig med at finde lignende retter ud fra et billede

• Visuel søgning i videoer hjælper dig med at få mere at vide om objekter, der vises på billeder i en video på pause

• Kæledyr i albummet Personer i Fotos viser individuelle kæledyr ligesom venner eller familiemedlemmer

• Mulighed for at sige "Siri" ud over "Hej Siri" for en mere naturlig måde at aktivere Siri på (Mac med Apple Silicon, AirPods Pro (2. generation))

• Tilstanden Høj ydeevne i Skærmdeling understøtter farvearbejdsgange og forbedrer reaktionsevnen, når en Mac tilgås via fjernadgang (Mac med Apple Silicon)

• Deling af genstand i Find giver dig mulighed for at dele en AirTag med op til fem andre personer

• Aktivitetshistorik i Hjem viser en nylig historik over hændelser for dørlåse, garageporte, sikkerhedssystemer og kontaktsensorer

• Administration af batteritilstand er opdateret på 13" MacBook Air med M2-chip for bedre at optimere batteritilstanden på lang sigt

Nogle funktioner er muligvis ikke tilgængelige i alle områder eller på alle Apple-enheder.