Nyheder til virksomheder i macOS Sonoma

Læs mere om det virksomhedsindhold, som Apple har frigivet til macOS Sonoma.

macOS-opdateringer forbedrer stabiliteten, ydeevnen eller kompatibiliteten af din enhed og anbefales til alle brugere. Enhedsadministratorer kan administrere softwareopdateringer med en MDM-løsning (Mobile Device Management).

Få flere oplysninger om generelle forbedringer ved at læse om opdateringer til macOS Sonoma.

Læs om sikkerhedsindholdet i disse opdateringer i Apples sikkerhedsudgivelser.

macOS Sonoma 14.4

• MDM kan nu gennemtvinge FileVault for standardbrugere ved Indstillingsassistent.

• MDM kan nu rapportere om batteritilstanden for Mac-computere med Apple Silicon.

• Brugerne bliver ikke længere bedt om certifikatgodkendelse igen, efter at de har oprettet forbindelse til et 802.1X-netværk under Indstillingsassistent.

• Installation af en softwareopdateringserklæring overskriver nu tidligere installerede erklæringer for den samme OS-version.

• Registrering til SSO på platform udføres nu uden brugerinteraktion efter oprettelse af en ny bruger ved login.

• Løste et problem, hvor installation af enhedstildelte apps ikke kunne bruge en tilgængelig tjeneste til cachelagring af indhold.

• Værdier, der er indstillet i sysctl.conf, anvendes korrekt på Mac-computere med Apple Silicon.

• Løste et problem, hvor visning af en delt skærm fra Apple Remote Desktop mislykkedes.

macOS Sonoma 14.3.1

Krypterede e-mails kan dekrypteres ved hjælp af chipkort.

macOS Sonoma 14.3

• Aktivering af Xsan-diskenheder mislykkes ikke længere automatisk.

• Adgangskoder kan ændres i loginvinduet.

• Forbedret pålidelighed ved godkendelse til en SMB-printserver.

• Forbedret pålidelighed ved brug af Log ind i et trin, når der bruges en proxy til trafik til tilknyttede domæner.

macOS Sonoma 14.2

• Loginadgangskoden accepteres korrekt på låseskærmen, når MDM har konfigureret loginvinduet til at skjule administratorbrugere.

• Enheder undlader ikke længere at gennemføre udvidet SSO-godkendelse, der kræver flere trin.

• Deklarative softwareopdateringer installeres inden udløbsdatoen, når en Mac-computer er på vågeblus.

• Der vises ikke længere et udråbstegn under administrerede loginemner i Systemindstillinger.

• Hjem beder ikke længere om lokalitetsadgang efter opdatering.

macOS Sonoma 14.1

• Kontinuitet-funktioner kan bruges med administrerede Apple-id'er.

• Den nye Nedlukningstilstand og macOS Sonoma-ruder til indstilling af baggrund kan springes over ved hjælp af MDM.

• Indhold på et SMB-share vises korrekt, når du bruger DFS (Distributed File System).

• Der opstår ikke længere fejl, når MDM installerer virksomhedsapps efter installering af en App Store-app.

• Softwareopdatering viser ikke længere notifikationen "Nødvendig administreret opdatering", når der ikke er tilgængelige opdateringer.

macOS Sonoma 14.0

macOS Sonoma indeholder nye funktioner såsom deklarationsbaseret enhedsadministration til softwareopdateringer, kontodrevet tilmelding og forbedringer af administrerede Apple-id'er.

Enhedshåndtering

• MDM kan gennemtvinge softwareopdateringer inden for en bestemt dato og et bestemt tidspunkt, og brugerne får yderligere oplysninger i Systemindstillinger, når der anmodes om en opdatering, og når den gennemtvinges.

• Automatisk tilmelding af enheder kan gennemtvinges efter Indstillingsassistenten.

• MDM kan aktivere kontodrevet brugertilmelding og kontodrevet enhedstilmelding, så brugerne kan tilmelde deres Mac ved hjælp af deres organisations-id i Systemindstillinger. Profilbaseret brugertilmelding er udfaset og fjernes i en fremtidig udgave.

• Den notifikation, der anmoder brugeren om at tilmelde sig i MDM, erstattes med Indstillingsassistent i fuld skærm til Mac, der bruger automatisk tilmelding af enheder.

• Nye funktioner i platformen Log ind i et trin.

• Forbedringer af håndhævelsen af adgangskodekrav.

• MDM kan på detaljeret vis begrænse flere individuelle indstillinger i Systemindstillinger.

• MDM kan kræve, at administratorbrugere slår FileVault til under Indstillingsassistenten.

• macOS understøtter nu Managed Device Attestation.

• Deklarationsbaseret enhedsadministration kan administrere et sæt konfigurationer for visse indbyggede tjenester.

• Nye deklarationer understøtter implementeringen af certifikater og identiteter.

• Et nyt indbygget netværksrelæ understøtter sikker og transparent tunnelføring af trafik som et alternativ til VPN ved adgang til interne ressourcer.

• MDM kan indstille rækkefølgen, hvori transparente proxyudvidelser håndterer netværkstrafik.

• macOS understøtter nu oprettelsen af hardwarebundne private nøgler til certifikater, der er udstedt ved hjælp af ACME-protokollen.

• Skærmdelingsfunktionerne er forbedret mellem Mac-computere med Apple Silicon over forbindelser med høj båndbredde.

Fejlrettelser og andre forbedringer

• Apple-enheder understøtter nu forbindelse til din organisations 802.1X-netværk ved hjælp af EAP-TLS med TLS 1.3.

• En Mac, der kører macOS Sonoma, kan forny eller gendanne en Mac, der bruger USB, i DFU-tilstand ved hjælp af Finder.

• Fjernelse af /private/var/db/.AppleSetupDone genstarter ikke længere Indstillingsassistent, hvis der allerede findes en lokal bruger på Mac. Hvis du sletter alt indhold og alle indstillinger, kan du nulstille enheden og starte Indstillingsassistenten.

• Det udfasede auditundersystem er som standard deaktiveret i macOS Sonoma. Se manualsiden til auditd for at få flere oplysninger.

• Touch ID kan tillades for sudo med en konfiguration, der fortsætter på tværs af softwareopdateringer ved hjælp af /etc/pam.d/sudo_local. Se /etc/pam.d/sudo_local.template for at få flere oplysninger.

• Løste et problem, hvor Exchange-begivenheder ikke kunne synkroniseres i Kalender for nogle brugere.

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.