Mallväljaren är öppen och visar ett antal exempelkalkylblad att välja på.

Kom igång med en mall

Alla kalkylblad börjar med en mall, som är en modell som du kan använda som startpunkt. Ersätt mallens diagram och data med ditt eget innehåll och lägg till nya tabeller, formler med mera.

Skapa ett kalkylblad

En tabell med rubriker och data.

Lägga till data i en tabell

Ange dina egna data eller importera data från en annan fil. Du kan också välja från en rad olika förinställda formler, till exempel summa eller genomsnitt, som du kan lägga till i alla celler. För att få plats med alla dina data kan du lägga till fler rader och kolumner.

Ange text och siffror

Ett cirkeldiagram med procentandelar i varje avsnitt är markerat. Fliken Diagram i sidofältet Format är öppen och visar alternativ för att ändra stil, typsnitt med mera.

Skapa ett diagram

Illustrera dina data med ett 2D-diagram eller ett interaktivt diagram. När du ändrar data i tabellen så uppdateras diagrammet automatiskt.

Lägg till ett diagram

Den övre vänstra delen av ett kalkylblad visar fem bladflikar; bladet Chore Rotation är valt och en tabell med information om sysslor visas på bladet.

Ordna dina data med hjälp av blad

Ordna ditt kalkylblad med olika ark för varje typ av information som du vill följa: inkomst, utgifter med mera. Klicka bara på en flik längst upp i kalkylbladet för att växla till ett blad som du vill visa.

Lägga till blad

Menyn Samarbete som visar namnen på de som samarbetar i kalkylbladet. Delningsalternativen visas under namnen.

Samarbeta i realtid

Bjud in andra att arbeta med dig om ditt kalkylblad. Alla som du bjuder in ser ändringar när de görs men du styr vem som kan redigera eller endast visa kalkylbladet.

Introduktion till samarbete

Du bläddrar i användarhandboken genom att klicka på innehållsförteckningen längst upp på sidan.